Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 358
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 155
  • София
Малко забавно четиво Laughing :
Скрит текст:
Някакъв доцент четох днес в един сайт, не си спомням кой точно беше Портал 12 мисля че беше, предполага че има пряка връзка между 5g мрежата и разпространението на вируса. Милано е първия град в Италия дето от 2017 започва експериментално да се използва новата технология,а в Китай Ухан . Някакъв друг господин професор спомена че 5g мрежата буквално пържела клетките и причинявала в дългоссрочен план рак и други бедствия.
Не знам дали е забавно.Мисля,че мин.година в Амстердам протестираха срещу въвеждането и в целият град.Имали доказателства,че птиците масово измират,където има 5G.Отделно същите притеснения и за човешкото здраве.
Гледах българка от Рим как се гневеше,че Италия е взела твърде късно мерки за карантина.Как младежите се подигравали и подценявали ситуацията.Посъветва ни да се пазим и да бъдем стриктни.Другата,за която писах преди пък и бяха смешни мерките на нашето летище.При такива разногласия навсякъде,не знам на какво може да разчитаме.На късмет.

При 5G опасенията са заради високи микровълни и са потенциално опасни за нервната система, макар че няма подобни доказателства. Няма и доказателства за масово измрели птици от 5G и липсва всякаква логика мрежата хем да мори птици, хем да разпръсква вируси.
А България има действителен шанс за лекарството. Нашите специалисти работят сравнително спокойно и без натиск от нечия страна. Няма нови доказани случаи, няма юркане, а и има едно занижено очакване тип "Кой бе, тия наш'те ли ще измислят лека?". Повярвайте ми, понякога именно при такива условия се работи доста ефикасно.
Показателно е, че днес Дзинпин кацна в Ухан, той не би рискувал и на йота здравето си.

# 16 156
Франция:+372 случая, +3 смъртни случая.
Общо 1784 случая, 33 смъртни случая. 86 са в тежко състояние.

UPDATE: France has reported 372 new cases of coronavirus today and 3 new deaths, raising total to 1,784 cases and 33 dead; at least 86 are seriously ill https://t.co/eUoE2b20hL

# 16 157
  • София
Интересна новина с това Бг лекарство. Американците също уж имали лек, но и там ще се чака до лятото. Четох и за немци и за австралийци, общото е, че всички дават за ориентир Юни месец.
Ако поне някое лекарство се пусне официално, то дотогава трябва да се ограничи заразата, да не излиза извън контрол. Лятото във всички случаи ще позабави вируса, но той ще атакува отново след летния сезон и дано наистина учените ни спасят преди всичко това.

# 16 158
Във фейсбук се карат кой пръв бил публикувал разказа на италианския лекар. Реално първо в темата ни беше публикуван.

И аз крада нещо от фейсбук, че много се смях, но ще цитирам автора, както си му е редът:

Теодор Михайлов:

Шест бързи съвета за оцеляване във времето на коронавируса:

1. Паникьосайте се!
С парите, които имате, от оръжеен магазин си купете противогаз и мушамяна шуба, като тези от филма Чернобил, дето влизаха в реактора. Допълнете стайлинга с гумени ботуши. Ходете навсякъде с тях. И без това нямате друг шанс някой да ви загледа.

2. Продължавайте да се паникьосвате!
Изтеглете бърз кредит. Идете до най-близкия хипермаркет и изкупете брашното, лещата, макароните, и изобщо всичко, за което ще ви стигнат парите, нищо, че вероятността продуктите да се скапят е огромна, но поне ако пукнете, близките ви ще наследят само дългове.

3. Паникьосайте се още повече!
Вземете пари на заем от приятели и изкупете близката аптека. Няма значение какво ще купите, защото все още науката няма отговор как се лекува коронавируса, така че все ще улучите.

4. Не слушайте какво ви казва генерал Годжи от телевизора и не спирайте с паниката. Спрете да излизате от вкъщи. Спрете да се виждате с всички. Това ще ви е най-лесно, понеже и без това никой не иска да ви вижда, освен тези, на които дължите пари, но тях пък вие не искате да виждате, така че всичко е точно.

5. Панически облепете фугите на прозорците и външната врата с изолирбанд. Облепете прозорците с тъмна хартия. Това, че нямате логично обяснение защо постъпвате така, не трябва да ви притеснява.

6. Спокойно изчакайте всичко да премине. Напълно възможно е след известно време да сте един от малкото оцелели в корона апокалипсиса, да намерите други спасени и така да започнете да създавате ново поколение от вида ‘пост коронавирус’, с което да заселите планетата. Така най-накрая ще имате шанс да правите секс.

Успех!

# 16 159
Не разбирам какъв е тоя зор с кината, какво толкова ще гледат? Да им подготвят едно филмче за Ухан, Иран, Италия и Covid-19 и да си ядат пуканките.

# 16 160
Интересна новина с това Бг лекарство. Американците също уж имали лек, но и там ще се чака до лятото. Четох и за немци и за австралийци, общото е, че всички дават за ориентир Юни месец.

При германците се очаква до седмици уж.

# 16 161
Гледах новините, за които говори Фанфанито. Да, туроператорите продължават дейността си в двете посоки - БГ- Италия. Отказали са се 10-12 човека. Останалите 320 човека пътуват.
Не разбирам, като има карантина ще ги пуснат ли в Италия, както и от там ще ги пуснат ли у нас. За българи, които са в Италия и искат да се приберат нямало проблеми.
Много объркано го представиха.

Интервюто с българка от Италия - на 08,03, са се събирали много хора да празнуват и според нея това е довело до бум на заразените. Апелира жената да се спазват правилата за ограничения.

# 16 162
Не знам дали ще "позволят" България да открие лекарството. Съмнява ме.

# 16 163
  • В.Търново
Русалка, нали твоят мъж беше шофьор в Скандинавските страни?
Понеже ми е това работата, да те успокоя, че не смятам, че няма голям шанс да се зарази някъде. На ферибота без проблем може да си стои само в камиона, през останалото време кара, а досегът му с хора е само при товарене-разтоварване, където ще гледа да е по-далеч от служителите и само най-много в някой офис да влезе за печат, там може и маска да си сложи. На граница/митница пак по-далеч от служители. На митница са зад стъкло така или иначе. 
Не се притеснявай, ако има място, където е в безопасност, дори и нещо да му се случи, това е там.
На кораба се възползва от каютата да поспи , да се окъпи, да хапне.Когато пътува до Финландия пътя с кораба е към 16 часа.Няма маски при него.Не знам как ще се опази.

# 16 164
Аз пък мисля че ножът е опрял до кокала и вече всичко ще "позволяват", само да се открие антидота.

# 16 165
  • София
Във фейсбук се карат кой пръв бил публикувал разказа на италианския лекар. Реално първо в темата ни беше публикуван.

Да, точно така. Simple Smile
Не си спомням кой пръв пусна линк към това уникално излияние, което ни трогна всички, но си спомням много добре, че Фанфанито я преведе и аз след това писах, че всички четат тази тема, особено всеки уважаващ себе си журналист. Тук новините се научават по-бързо и от сайтовете титуляри за новини... Simple Smile

# 16 166
Аз това не го четох, защото не го препоръчваха за хора с висока степен на тревожност. Послушах съвета и съм доволна, и без това ме тресе  нервата от няколко дни и не мога да спя, не искам да си го причинявам.

# 16 167
Но колко време може да продължи това - месец, два, три.... колко?

За всичкото планктон зад компютър - неопределено дълго. Идеята е не да изчезне вирусът, а да се забави заразяването.
Точно това каза доктора биолог по телевизия 7/8, не му запомних името, няма нужда да си променяме начина на живот, няма да успеем да се опазим, а и няма нужда.Под карантина трябва да са трансплантирани, хора с много нисък имунитет и тежко хронично болни, другите ще го преживеем.

# 16 168
  • В офиса
Oт тук:
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Sit … b=publicationFile
Симптомите които имат се знаят за 346 души:
13 нямат симптоми.
кашлица 58%
температура 44%
течащ нос 32%   !!!!
7 души (2%) имат пневмония
има и други симптоми- главоболие, болки в гърба, мускули, загуба на апетит, гадене, повръщане, диария, апатия при някои.

Все едно иде реч за два различни вируса, в сравнение с италианците. Немците имат леки симптоми и изключително ниска смъртност? Италианците изключително висока смъртност и хора нуждаещи се от интензивна грижа?
http://www.salute.gov.it/imgs/C_17_pagineAree_5351_4_file.pdf

Първа колона "хоспитализирани със симптоми", втора - "в интензивно отделение".

# 16 169

Да, точно така. Simple Smile
Не си спомням кой пръв пусна линк към това уникално излияние, което ни трогна всички, но си спомням много добре, че Фанфанито я преведе и аз след това писах, че всички четат тази тема, особено всеки уважаващ себе си журналист. Тук новините се научават по-бързо и от сайтовете титуляри за новини... Simple Smile
Аз бях, ама не очаквах чак такъв фурор Grinning

Общи условия

Активация на акаунт