Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 928 872
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 260
Рано им е да се чувстеват уморени от щаба. Тепърва има да се сблъскват с критични ситуации и репорти. Едвам 2ма нови. Не искам и да си представям какво им е на страните, които изнесоха данни за стотици нови и стотици смъртни случаи за ден.

# 16 261
  • Буркина Фасо
Щом са заразени от сина им, защо случаите не са 3?
кой е казвал, че синът им ги е заразил ? даваш начало на паника.
може и той да е , но никой не го е казвал. само споменаха, че той работи в Илиянци.

# 16 262
Фейса е пламнал с коментари на медицински лица, че нямат никакви предпазни средства! Срамота
Правителството кляка против забрана на износа на предпазни облекла, срамота!
Мислят ваканцията, защото и МОН са пълни некадърници!
Дано управителите на болници са професионалисти и поемат удара, който...не знам...абе жалко че не съм религиозна!

# 16 263
може и той да е , но никой не го е казвал. само споменаха, че той работи в Илиянци.

Прочетох го Бонго, не ми го говорят звездите.

# 16 264
  • Пловдив
Никой не е казал, че синът им ги е заразил. Вероятно неговият резултат не е излязл.
Най-лошият сценарий. Възрастни хора в тежко състояние. Сега и тяхното джи пи, други негови пациенти. Отделението в Пирогов.

# 16 265
Децата може да карат леко, но детски градини, училища и т.н. действат като усилватели на епидемията. Там вирусът се разпространява много лесно, защото децата са събрани в големи колективи в затворени пространства, а децата не пазят хигиена и дистанция. Децата карат леко, прибират се вкъщи и го предават на по-възрастните. Както и Бойко каза децата могат да убият бабите и дядовците си.

# 16 266
  • София
Нещо не ми се връзва - за първите четирима отне три проби, за да са сигурни и да излязат да кажат, че са положителни. Сега за има-няма 24 часа - бам, положителни...

П.П.: За щаба - хайде да не почваме с "на чуждия гръб и 100 тояги...". Справят се, особено Мутафчийски и не му е лесно. Като капак за разлика от Боце изглежда безупречно.

# 16 267
  • Другата България
Понеже все по-често попадам в темата на мнения и изказвания как държавата нищо не прави, как институциите не реагират адекватно, как не се взимат мерки, как болниците ни не стават за нищо, как медиците ни са некомпетентни, как "всички не работят" по критериите  на ССФ /днес мернах, че вече и към тези, от които "нищо не става" е прибавено и МВР, не прочетох за ПБЗН, но ако съм пропуснала, то моля за извинение/. Критики, хулене, сочене с пръст, и пак критика и отрицателно мнение за държавата и институциите.
Та с оглед на горното, едни риторични въпроси напират в мен.
Тук в темата се пише денонощно, средно между 5 и 10 поста в минута, сега с новите случаи сигурно ще скочи броя им неимоверно. Хората, които пишат са много, не се наемам да определя точна бройка, но са много, едни са постоянни, други спорадични. Знам, че сигурно сред тях има такива по майчинство, по бащинство, безработни, хоум офис, трайно неработещи по една или друга причина. Но основната част от пишещите са хора, които ходят на работа, никой не може да ме убеди в обратното. Е, значи тези хора официално са на работното си място, на работа, но неофициално са в БГ МАМА, в темата за коронавируса, същевременно хулейки едни други хора, които се опитват да реагират адекватно в извънредната ситуация по възможно най-добрия начин. Някак поне на мен не ми се връзват нещата. Разбира се, много по-лесно е да гледаме в чуждата паничка, отколкото в собствената си тавичка, ама освен, че е смешно, е и меко казано лицемерно. И няма да казвам, че затова държавата ни е на това дередже, защото всичкото офисен планктон и ДСл през работно време са в мамата и пишат мнения на килограм, въпреки, че в случая имам основание предвид точно тази тема. Защото не го мисля по този начин. Ама...

Днес при нас вече има маски. 2 лв. за бройка, ако ти изнася. Не ми изнесе и не си купих. Говоря за тези еднократните. Аптекарката обясни, че са за два часа най-много, толкова им било действието. За сметка на това пред аптеката стои чистачката и пропуска по 3-4 човека само вътре, останалите търпеливо чакат. Това в поне две аптеки го видях. Служителите в Общината са с маски, всички по гишетата в данъчното също. Колежка сподели, че и на шофьорите на маршрутки са раздадени такива. Дори танците ни са спрени за неопределено време предвид това, че се събирахме по 20-30 човека. Някак изведнъж хората прогледнаха като че ли.

На двамата в Лом резултатите се очакват утре. Единият е от видинско село, но с адресна регистрация във Видин, затова пишат, че е от там.

# 16 268
  • Буркина Фасо

Прочетох го Бонго, не ми го говорят звездите.
щом си го прочела значи е минало през няколко "ръце".
ние го чухме по ТВ директно от производителя на инфото.

# 16 269
Не се паникьосвайте, приемете го и спазвайте дисциплина от най-висока степен. Глупаци винаги ще има, но останалите и тях ще пазят. Като с ваксините.

И в Германия преди седмица ходихме при лекар, който беше без абсолютно никакви предпазни средства. Даже му напомних да прегледа гърлото на дъщеря ми, след като даде вече рецепта. Пет минути си търси уреда, накрая извади една дървена неопакована клечка от чекмедже на бюро и с нея й бърка в гърлото. Не сме си го избирали, такъв се падна, защото нашият беше болен.

# 16 270
Новината вече и в статия: https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-oshte-dve-polozhitelni-p … mwQ1uZwhKynK-cXEs

Мисля, че целият Илиенци е пламнал. Там има много китайци и виетнамци. От там - Свобода, Толстой. Покрай тях - детски градини, училища, работни места.. Да не казвам голяма дума, ама м* си е*
Сина им работи на Илиенци, ама може да живеят в Младост или Овча купел.

# 16 271
Хора, ваканцията е последен проблем. София има огнище.
Като не искате не пускайте децата си на градина/училище, но! Трябва да си ограничим контактите, да се пазим един друг.

# 16 272
Егати смешната държава да не може да ни подсигури с елементарни защитни средства. Едни маски да няма държавен резерв! Не ми се мисли всъщност налични ли са например противогази за това население при извънредни ситуации... Голяма простотия! Иначе за автопарка на 200+ умни глави има пари да се подменя едва ли не на 6 месеца! Голяма некадърност! Никаква готовност за каквото и да е извънредно положение няма у нас!
Дано го посъветва италианският му колега да взема мерки и да не говори сега за икономически последици. Тях ще ги има и евентуално ще се справим с кризата по някакъв начин.
Не ми се мисли какво ще стане, когато пламнат гетата и няма места по болниците да ги приемат. Те сега посягат за нищо на лекари...

# 16 273
Тази работа с горните дихателни пътища, откъде дойде? Нали осъзнавате колко хора сме в България с проблеми със синузита. Мойта хрема е почти през цялата година, да не стане утре някъде да ме набият из София?! Ако е така няма да излизам изобщо и с маска и без маска.

# 16 274
  • Варна
Ама децата на училище. На Бойко внуците ще ходят ли на градина ?
На Бойко децата и внуците живеят в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт