Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 609
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 470
  • София
Относно лекарите ...
Гледах преди малко тези от Белодробна болница, които заплашват с колективна оставка, защото нямат подходящо облекло да посрещат рисковите пациенти...моята лична лекарка излезе в месец отпуск (все пак е на 80 години)...  Разбирам тях, разбирам и нея, и все пак ми иде да изкрещя "на кого ни оставяте"??? Sad

# 16 471
  • Варна
Според Ройтерс, Турция е обявила първият си случай.

# 16 472
Относно лекарите ...
Гледах преди малко тези от Белодробна болница, които заплашват с колективна оставка, защото нямат подходящо облекло да посрещат рисковите пациенти...моята лична лекарка излезе в месец отпуск (все пак е на 80 години)...  Разбирам тях, разбирам и нея, и все пак ми иде да изкрещя "на кого ни оставяте"??? Sad

А тях на кого ги оставяме? Нали ви е ясно, че те първи падат, защото са на фронтова. Особено без никаква защита, какъвто е случаят в момента

# 16 473
  • София
Относно лекарите ...

А тях на кого ги оставяме? Нали ви е ясно, че те първи падат, защото са на фронтова. Особено без никаква защита, какъвто е случаят в момента

Това казвам, че ги разбирам.
И все пак ме обзема отчаяние.

# 16 474
  • София
Преди малко Турция обяви първи случай. Също на извънредно изявление.

# 16 475
В неделя пред "Дъ Мол" се изсипаха автобуси с чужденци за шопинг.

# 16 476
Нещата са зле, хора. Нашата и без това тотално продънена здравна система просто няма да го издържи това. Аз съм напълно убедена в това, не от апокалиптично мислене, а от реализъм. Походила съм си по нашите болници, сърбала съм им попарата. Те и без тоя вирус не могат да се справят, какво остава с него. Здравната ни система е в тотален крах, лично съм се нагледала на такива неща, че мога да напиша книга на ужасите!! Нито имат уменията, нито имат ресурса и базата, нито имат техниката, а бих казала много от тях нямат и желанието, за да се справят нашите медици. Всъщност сигурно имат желание някои от тях, но се вижда, че ги е страх хората, нямат никаква представа с какво си имат работа. Не е нормално да се налага телевизията да отива, че да ги снабдят с нормално предпазно облекло, а преди това да са им метнали едни маски с изтекъл срок на годност и да им кажат да се оправят както искат. Разбира се, че ще поискат да напуснат. И те са хора. 

Усещам, че ще има драматични сцени в следващите седмици. Всеки се моли да не е той в тази позиция, обаче как ще се опазим след като продължават да се влачат разни хора по екскурзии и да се връщат, не знам изобщо...

# 16 477
Чудя се  защо възрастният човек, след като е бил с проблеми с белите дробове, е настанен във вътрешно. Не би ли трябвало веднага да ги усъмни нещо и да го изолират? Иначе на улицата едно закашляне и те гледат с подозрение, пък той идва в тежко състояние и затруднено дишане и го разнасят из половината болница.
Отделно ако във всяка болница се явят един-двама такива неразбрали и извадят от строя цели отделения и сума ти медицински работници, и става страшно за останалите болни.

# 16 478
Изглежда, че по-младите се разболяват на по-късен етап от заразяването, след като се изтощи имунната система..

Цитат
An ICU doctor in #Italy: “The last days are showing a younger population involved as if the elderly and weaker...crashed early and now younger patients, having exhausted their physiological reserves, come to overcrowded, overwhelmed hospitals with little resources left.”

https://twitter.com/DrDenaGrayson/status/1236994353542901762

# 16 479
Британска депутатка е с положителен тест.

BREAKING: British member of parliament Nadine Dorries has tested positive for coronavirus - The Times

# 16 480
Изглежда, че по-младите се разболяват на по-късен етап от заразяването, след като се изтощи имунната система..

Цитат
An ICU doctor in #Italy: “The last days are showing a younger population involved as if the elderly and weaker...crashed early and now younger patients, having exhausted their physiological reserves, come to overcrowded, overwhelmed hospitals with little resources left.”

https://twitter.com/DrDenaGrayson/status/1236994353542901762
Според информацията, която чета, вирусът заразява всички възрасти и не е ясно кой как и кога (инкубационен период)  ще реагира и ще развие болестта. Всичко е до организъм, а после идва и възрастта.

# 16 481
На който не му се е налагало да обикаля и да търси спешни отделения, той си мисли, че имат навсякъде. Другите спешни приемат само за конкретен вид заболявания, а не независимо кой къде го боли.
Има болници с едно единствено отделение за цяла София и такива идиоти лишават всички останали болни от помощ.

# 16 482
Още едно добро интервю с италиански лекар (на предната страница). Жегна ме като спомена за 20-годишен интубиран пациент. Замислих се и за изказването, което прочетох тук (не знам дали е вярно), че децата не били застрашени и даже трябвало да ходят на училище, за да не застрашават бабите и дядовците си. А децата с астма или други рискови заболявания?

И как мислите, към края лекарят казва, че останалите държави имаме възможност да се подготвим, като гледаме тях. Дали ще има някаква разлика този път, поради това че случващото се е в Европа? Защото и след Китай имахме възможност и време да се подготвим, но не го направихме. Сякаш го приехме за някаква екзотика, знам ли. Ще бъде ли различно този път?

# 16 483
За децата има и други спешни, но не и за счупени ръце и комоцио. Детска пулмология, ИСУЛ и прословутата педиатрия. Всеки има кофти случки, ама аз имам и много добри, вярно повечето в Пирогов, ама..

# 16 484
Във Фейсбук, в групата ''Забелязано в Дупница", може да се види състоянието на отделението, в което ще се лекуват болни от Коронавирус. Потресаващо е.

Общи условия

Активация на акаунт