Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 674
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 650
  • София
Има ли добра разяснителна кампания за коронавируса в България? Имам предвид по ТВ, радио и т.н
Да, страхотна!
Няма страшно, по-безобиден вирус от грипа.
А ти какво искаш да ти кажат? Умирайте от страх, всички ще умрем, това ли искаш да чуеш?

В интерес на истината, да, много хора искат да чуят именно това...

# 16 651
Очаквам половината болници да са под карантина със всеки нов случай. Изследванията, които правят, са крайно недостатъчни и хаотични. И докато случайно не ги тресне някой положителен пациент по носа, няма никой да намерят...
А до тогава ще си ръсят вируса по отделения и мединцки персонал на воля...

# 16 652
Китай пребори вируса с карантина на 60 милиона човека. Японците прочетох, че правят същото в момента. Италия я затвориха цялата, а и те са 60 милиона. И тук ще дойде този момент. Просто няма друго. Това ще се разбере от всички, но след като сме дали немалко жертви. Затова предположих около Великден. Иначе би било добре да е съвсем скоро, защото ще е превантивна мярка, а не след дъжд качулка, ама Бочко не смее, че ще писнат разни като троловете тук.....
Иначе нулева година няма да има вероятно. И в Китай не се говори за такава. Ще учат вкъщи децата, дистанционно. Студентите също. В чужбина повечето им лекции са така построени. Много хора могат да работят от вкъщи. На работа ще останат хора, които просто няма как да не ходят и ще е по-лесно, защото ще контактуват с малко други.Така ще се спре тази зараза. Варианта на Япония, която залага на превенцията ми харесва повече от този на Италия, който беше след дъжд качулка. Е, накрая Япония ще понесе по-малко загуби от Италия, сигурна съм.

# 16 653
Цитат
Отложеното от миналия уикенд дерби от Висшата лига между Манчестър Сити и Арсенал, което трябваше да се играе тази вечер, отново пропада.

Мачът бе отменен като предпазна мярка по искане на гостите, като става първият, засегнат от коронавирус двубой във Великобритания. Досега програмата във футбола на Острова не бе повлияна, като всеки мач е по график и с публика.

Но Арсенал е сериозно притеснен и постави голяма част от състезателите и служителите си в изолация, след като се оказа, че немалко играчи (имена не бяха споменати) са общували с президента на Олимпиакос Евангелос Маринакис преди първия мач между двата тима в Лига Европа на 27 февруари.

А ръководители на тима са вечеряли с него на официалната среща преди двубоя. Маринакис вчера обяви, че е заразен с коронавирус и също е в карантина в домашни условия.

# 16 654
С тая скорост има вероятност да преболедуваме и да не разберем изобщо. Дай Боже всекиму!
Всеки, който си позволява да обижда медицински работници, ще бъде докладван от мен. Ако има дезорганизация, каквато има, то не е заради медицинските лица и всеки средноинтелигентен човек би следвало да го има предвид.

# 16 655
Има ли добра разяснителна кампания за коронавируса в България? Имам предвид по ТВ, радио и т.н
Да, страхотна!
Аз сериозно питам, някакви клипчета кратки с известни хора например или указания за миене на ръцете, дистанция и как да реагираш при съмнение? Ако не, явно е крайно време да направят, не е особено скъпо, а помага да няма изпълнения като рода да затворят болницата защото някой се е панирал...
Достатъчно се говори за личната хигиена според мен.
Синът ми не вярва, че водата и сапуна са достатъчни вече, без антибактериален гел не става 😊

# 16 656
В най-лошия сценарий прогнозите са да се заразят 3 милиона души", посочи министър-председателят.

# 16 657
Интересно ми е къде в Европа може да се случи подобна реакция.

Също, направи ми впечатление камиона, който пръска нещо във въздуха. Минава бавно по улицата, а на нея големи дървета,  разлистени в пищна зеленина..
Какъв е сезона, в който са снимани тези кадри?
Мислех, че сега в Китай също е зима ( краят на зимата) и няма подобна зеленина.Blush

# 16 658
  • В.Търново
Другата седмица май всички са на училище.

# 16 659
Да, страхотна!
А ти какво искаш да ти кажат? Умирайте от страх, всички ще умрем, това ли искаш да чуеш?
В интерес на истината, да, много хора искат да чуят именно това...
Докторите го казаха пределно ясно и го повтарят хиляди пъти по телевизията.
Вируса е сред нас. Вируса ще премине през почти всички хора на планетата. Огромна част от тях няма и да разберат че вируса е бил в тях. Голяма част ще получат някакви симптоми и ще оздравеят.
И много малка част от всички заразени ще умрат.
Какво повече да кажат.

# 16 660
  • вкъщи
В Бургас утре на училище! Всеки час да почвал с 5 минутна агитация каза баце Бойко. Ужас!! Като окапят учителите първо и техните семейства кой ще носи отговорност. Айде децата уж не ги лови, ама учителите!!!! Те не са важни, както и семействата на децата явно.

# 16 661
Китай пребори вируса с карантина на 60 милиона човека. Японците прочетох, че правят същото в момента. Италия я затвориха цялата, а и те са 60 милиона. И тук ще дойде този момент. Просто няма друго. Това ще се разбере от всички, но след като сме дали немалко жертви. Затова предположих около Великден. Иначе би било добре да е съвсем скоро, защото ще е превантивна мярка, а не след дъжд качулка, ама Бочко не смее, че ще писнат разни като троловете тук.....
Иначе нулева година няма да има вероятно. И в Китай не се говори за такава. Ще учат вкъщи децата, дистанционно. Студентите също. В чужбина повечето им лекции са така построени. Много хора могат да работят от вкъщи. На работа ще останат хора, които просто няма как да не ходят и ще е по-лесно, защото ще контактуват с малко други.Така ще се спре тази зараза. Варианта на Япония, която залага на превенцията ми харесва повече от този на Италия, който беше след дъжд качулка. Е, накрая Япония ще понесе по-малко загуби от Италия, сигурна съм.

"На работа ще останат хора, които просто няма как да не ходят и ще е по-лесно, защото ще контактуват с малко други.Така ще се спре тази зараза." ама как да не. Преди час минах през дърводевски цех и един строеж, там да работеха има-няма към 80 души. А, да, те не могат дистанционно, нали? Но ще контактуват по-малко, особено през лятото. Simple Smile

Хайде сега да спрем с глупостите. Вируса ще се преболедува вероятно от 8 от 10 души. И много вероятно 1 от тях да умре, особено във възрастта 70+ Ето за това трябва да се подготвим всички, най-вече психически. Останалото е плява и наистина безсмислено флудене на форума.

# 16 662
Реалната тревога на България трябва да е слабата здравна система и множеството болници, които се крепят изкуствено. Защото в една Италия със сигурност общински болници в по-малки населени места могат да поемат сериозните случаи. А тука само с дипломи на лекари да закрепим пътеките няма как да стане. Болниците са пълен погром. Ако в София, Варна и Пловдив да речем са на различно ниво, то как е в по-малките области и общини...

# 16 663
В най-лошия сценарий прогнозите са да се заразят 3 милиона души", посочи министър-председателят.

За моето психическо здраве, почнах да гледам статистиката на броя оздравели.
Ето например, в Италия вече над хиляда души са се излекували.  Simple Smile

# 16 664
Светът не е подготвен за такава криза и трябва да си направи съответните изводи доколко се е "изнежил" и станал зависим от комфорта и алчността си.  И дано в крайна сметка има и нещо положително от този вирус - да се преосмислят някои неща и се вземат съответните мерки за в бъдеще. Защото сме уязвими и незащитени, нищо, че се трупат милиарди, нищо че медицината се води напреднала. Разхайтеното и консуматорско ориентираното ни мислене може да доведе и до други "бели" в дългосрочен план.
Най-много се озлобяват слабите, силните се обединяват и действат.

Общи условия

Активация на акаунт