Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 210
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 665
Меркел: COVID-19 може да порази 58 млн. германци

# 16 666
  • В.Търново
Борисов сега каза,че световните експерти казват, че горещото време няма да повлияе на вируса и пика се очаква да е към септември.

# 16 667
  • Бургас
Не мога да намеря никакво инфо за двете заветни проби от Бургас, взети на 09.03. Дали има шанс да ударите едно рамо? Не намирам нищо написано, че за изследвани и евентуално за резултата.

# 16 668
  • тук и там
Ами доклайдва ме където искаш.Не мисля че е много морално да се дават оставки от медици или да се стачкува  в момент на световна здравна криза.Тук дори доброволци от Червения кръст се включват да помагат.
Също -оставам с впечатление,че всички отиват във болници,или пред кабинета на ЛЛ..Тъй ли не стана ясно ,че при съмнения се обаждаш по телефона,а не ходиш да разнасяш бацили и вируси ..Би трябвало и при признаци като задух,дихателни проблеми,пневмония и т.н-само хора с предпазно облекло да преглеждат пациентите,инструкции нямат ли тези хора..

# 16 669
Статистиката от Италия:
60 761 общо направени проби, 10 149 изолирони случая - 5 915 (58%) са хоспитализирани, 870 са в интензивното

# 16 670
Искам да попитам - въпросните МЕРС и САРС /от същата група коронавируси/, те водят ли се изкоренени? Ако Ковид19 е от същата група и са толкова нестабилни тези вируси, как тогава се знае че ще циркулира години?

И относно статистиката - не ми става ясно - болните, които са изследвани/броят на починалите съставя процента смъртност от даден вирус. Как точно да стане ясно какво е съотношението, като никога няма да се узнаят колко хора са се заразили /асимптоматични/?
Същото важи и за грипа - 0.5% ли беше при него смъртността? Много хора не се изследват де факто, а имат грип.

# 16 671
Борисов сега каза,че световните експерти казват, че горещото време няма да повлияе на вируса и пика се очаква да е към септември.

Не знам с каква цел се правят тези прогнози. Не е ли по-важно да се действа сега, вместо да се надпреварват в гениалност? Днес е важно какво правим и от това зависи какво ще Утре. А утре може да стане нещо друго и да умрем всички, не от вируса.

# 16 672
  • I want it all and I want it now.
Боико: "Гледали сте филми и там 😭 някой гад пуснал вируса ",  Ще се разболеем и те така 😆.

# 16 673
Меркел: COVID-19 може да порази 58 млн. германци
Може ли линк?

# 16 674

Аз сериозно питам, някакви клипчета кратки с известни хора например или указания за миене на ръцете, дистанция и как да реагираш при съмнение? Ако не, явно е крайно време да направят, не е особено скъпо, а помага да няма изпълнения като рода да затворят болницата защото някой се е панирал...
И аз съм съвсем сериозна, допреди няколко дни обясняваха, че маските не предпазват, няма смисъл здрави хора да носят маски (всъщност, всеки е условно здрав, докато не зарази поне една болница), че от грип Б умират повече хора, ваканцията на учениците е заради грип Б, всячески избягваха да говорят за опасността от корона вирус,  сума ти народ се изреди да го нарича просто грип в ефир,  в Италия и Китай има корона вирус, у нас е грип Б...

Не помните ли? Неглижираха заплахата от корона вирус в България.

Хубаво, обикновеният гражданин няма достатъчно инструкции как да действа, един разбрал, друг - не, но и болниците явно нямат достатъчно ясен протокол, затова болните у нас ги откриват по болниците, дето уж са пълни с усложнения от грип Б.

# 16 675
  • София
Има ли нов брифинг?
Сутринта казаха, че чакат 7 положителни проби да бъдат потвърдени.
Новини нещо?

# 16 676
“ Тоя гад” каза ББ, поне спряха да го наричат грип.
Подготвят ни да свикваме с последствията.

# 16 677
Хм...добре че не сме във война - тогава сестрите и без заплащане помагат принципно...познайте тия мишоци и тогава ли няма да се скатаят. Парите им били малко сега...тогава пък съвсем.
Жалки са....тези от тях които бият отбой...

# 16 678
  • Пловдив
Има и адекватни реакции. Вчера споделих, че съм болна и с личната лекарка се консултирах само по телефона. Синът ми ще работи от дома една седмица, защото са им казали това да важи за всеки, който има контакт с болен.

# 16 679
Каквито и клипчета за хигиена да има, няма условия навсякъде. Действително почнаха дезинфекция на градския транспорт,/ макар че за дръжките не съм сигурна/. Но ние работещите поне имаме сапун и вода да си измием ръцете, след пътуване. Също се сещаме и го правим да дезинфекцираме дръжки и раб. плотове.
А децата ни миличките в у-щата имат само вода без сапун, ще ползват и разчитат единствено на кърпичките и антибактериалните гелове, които сме им взели, докато приключат учебния ден, и отново се върнат у дома, за да се измият качествено.  Както и на добросъвестността на хигиенния персонал в у-щата. Много от тях пътуват и срещат по пътя си всякакви източници на зараза.
И това е нашето бъдеще. Толкова ли е скъпо да се подсигури сапун в у-щата, не е ли по-скъпо здравето на децата ни. Няма как от вкъщи да пращаме сапун всеки ден. Ако трябва някакви средства да съберем..

Общи условия

Активация на акаунт