Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 221
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 755
Аз не съм изобщо загрижена за ученето на децата, каквото и да се случи. Има толкова по-сериозни проблеми за решаване, че ученето ми е последна грижа. Ще се справят, има и сайтове, и домашни през нета, и всичко, само малко желание да имат. Това да е проблема.

# 16 756
В цяла Европа децата си учат, не знам защо очаквахте тук да е различно? Такава ни е системата - европейска.

Parliament започнете да правите разлики между СПИН и вирус, защото вече сериозно взе да ми се набива в очите, това непрестанно повтаряне за СПИН. СПИН е синдром, вирусът е ХИВ всъщност.

# 16 757
  • Пловдив
Отваряла съм учебник и съм преподавала по него на детето си !

Именно. Почти всички учим заедно с децата и обясняваме. И това въпреки че ходят на училище. А още по-малоумната система на оценяване изобщо пък не подлежи на коментар.

# 16 758
Не мога да повярам какъв проблем е това дистанционно обучение, при положение, че към момента има толкова много интерактивни системи за обучение, които би трябвало вече да са внедрени, според мен. А доколкото виждам масово се е застинало на използването на това дърво Moodle и дотам.. тъжно Sad Също помня, че по мое време след 4-ти клас часовете бяха главно учителят да си изпее урока на дъската, а ти да си водиш записки - влиза, рецитира, решава няколко задачи (по някои предмети) и това е.. Не знам дали сега се е променило положението, но тази дейност може да се осъществи и през най-обикновен скайп.

# 16 759
До всички радетели за затварянето на училищата. Защо училищата НЕ БИВА ДА СЕ ЗАТВАРЯТ:

# 16 760
  • София
В цяла Европа децата си учат, не знам защо очаквахте тук да е различно? Такава ни е системата - европейска.
Къде си учат? Мадрид затвориха всички учебни заведения, цяла Италия затвориха, Гърците, Румънците затвориха, а други затвориха регионално. Всички от поне две седмици се готвят за дистанционно обучение и имат план как първо по един родител да опита да работи от вкъщи и само ако не може да им се дава болничен по график при малки деца. Тук... си говорим за холивудски филми...

# 16 761
Ей, така се надявах поне веднъж да вземат някакво умно решение нашите...
Да чакат епидемията да се разрастне и чак тогава да спрат училищата е най-голямата грешка.
 Какво толкова има да ги спрат сега???
Ученето ли е по-важно или това да сме живи???

До всички радетели за затварянето на училищата. Защо училищата НЕ БИВА ДА СЕ ЗАТВАРЯТ:

Скрит текст:

Пълни глупости!
Всички знаем каква хигиена спазват децата в училище - нулева. Колко време ще отнеме да започнат да спазват достатъчно хигиена? Изобщо съществува ли достатъчна хигиена по отношение на този вирус? И възможно ли е изобщо да започнат децата да я спазват в училище?
Да не говорим, че са по 20-30 деца в едно затворено помещение по половин-един ден. Всъщност само това е напълно оптимално за разпространение на всякакви зарази.

# 16 762
  • София
Отваряла съм учебник и съм преподавала по него на детето си !
За съжаление, за мен например математиката в 6 и 10 клас е непреодолимо препятствие 😒 и моите отказват да отсъстват от училище, ако няма ваканция. После не могат да се оправят с пропуснатия материал.
Но, ето от Просвета са пуснали видео уроци за 7 клас. Ако се наложи ще измислят варианти от МОН, ама май не искат да си дават зор.

# 16 763
В Англия всичко живо си учи, не знам за какво ми говорите, има затворени училища, но те са с потвърден случаи на КВ! Защо очаквате тук да стане нещо по различно?

# 16 764
  • София
В Англия всичко живо си учи, не знам за какво ми говорите, има затворени училища, но те са с потвърден случаи на КВ! Защо очаквате тук да стане нещо по различно?
Защото не сме остров. Например.

# 16 765
  • София
Това видяхте ли го?
"Така се информират хората в Канада.
Можете да го видите без да се плашите!

Новият коронавирус на NCP може да не показва признаци на инфекция в продължение на много дни, тогава как да разберете дали сте заразен?
Последната информация казва, че инкубационният период може да бъде до 20 дни, преди симптомите на COVID 19 да станат видими.

Когато човек има треска и / или кашлица и отива в болницата, белите дробове обикновено са 50% фиброзни и е доста късно!

Тайванските експерти предлагат проста самопроверка, която можем да правим всяка сутрин;

Поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си повече от 10 секунди.
Ако успешно завършите изпита без кашлица, без дискомфорт, без плътност или стягане и др., Това ще покаже, че няма фиброза в белите дробове, което всъщност означава, че няма инфекция.

Моля, провеждайте самотест всяка сутрин в критични моменти в среда с чист въздух!

ОТЛИЧНИ СЪВЕТИ от японски лекари, лекуващи случаи на COVID-19.
Всеки трябва да се увери, че устата и гърлото ви са влажни и никога не са сухи.
Поемайте няколко глътки вода поне на всеки 15 минути.

ЗАЩО?

Дори ако вирусът попадне в устата ви ... питейна вода или други течности го промива през хранопровода в стомаха ви.
Веднъж там, стомашната киселина убива вируса.
Ако не пиете достатъчно вода редовно ... вирусът може да попадне в трахеята и белите дробове.
Опасно е.

Моля, изпратете тази информация на вашето семейство, приятели и всички, които познавате.

# 16 766
  • Насред хаоса
Тия са ненормални или имат странични ефекти от някакви лекарства, с които се тъпчат превантивно. Значи училищата не трябва да се затварят, за да обучават учениците останалите какво да се прави при коронавирус. Сериозно ли това ще помогне повече за ограничението му, отколкото предотвратяването на събирането на големи групи? Като се тръшнат един-двама, какво точно ще предотвратят?

# 16 767
Parliament започнете да правите разлики между СПИН и вирус, защото вече сериозно взе да ми се набива в очите, това непрестанно повтаряне за СПИН. СПИН е синдром, вирусът е ХИВ всъщност.

Вижте, използвам думата СПИН, защото е по-възприемчива от аудиторията от колкото, ако напиша ХИВ. Второто е малко по-неизвестено наименование, а така рискувах някои хора да не схванат предупреждението ми. Както и да е, не е зле да се запознаете и вие с медицинската литература по въпроса за COVID 19 и ще видите защо смея да твърдя, че това е новият СУПЕР-СПИН. Вижте линка, който дадох по-горе и ми отговорете: Как, ако не е на основата на ХИВ или с някакви производни го лекуват с АНТИ-ХИВ препарати...

# 16 768
  • София
Борисов е напълно неадекватен. Едното ми дете е астма. Няма и двете да ходят на училище.
Това решение е напълно безотговорно и целта му е, да се подкрепи бизнеса!

# 16 769
Великобритания не е по малко засегната от Испания, какво като е остров? Германия остров ли е? Освен това Испания е затворила училищата в мадридска област. Италия цялата е под карантина, така че за тях се очаква да се затворят всичките.

П.П. преди да ме нападнете, аз не съм против затварянето на училищата, но голяма част от Европа не са затворени, затова го очаквах.

Общи условия

Активация на акаунт