Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 935
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 100
  • Варна
Да почива в мир жената, жалко, надявах се да се пребори, не беше възрастна.
Да не бързаме да се притесняваме за други случаи, често припадат хора, за жалост. Обичайно са сърдечни инциденти.
На германката във Варна са и направили скенер, който показва изменения характерни за Ковид 19. Сега чакат теста.

# 17 101
Още един случай в София.
Подробности?

# 17 102
  • София
Бе направо завиждам някои хора какви невероятни статистици, медици и анализатори са, способни да предвидят нещата с почти 99% точност, за разлика от всички специалисти, които слушаме и четем... това, което сега разбират вирусолозите и управляващите, някои потребители са го разбрали ехеее, преди 4 месеца още..  Grinning

Най-важното е да си "тук", в темата от самото начало. Тогава значи всичко знаеш Simple Smile

# 17 103
Училището на моето дете тества в момента дистанционно обучение с един клас. И са подготвили материали за всички останали. Винаги всичко може, просто опира до желание.
Влизала съм в дискусии за онлайн обучение преди вируса още. Както казах, привърженик съм. Болшинството обаче не са. Малките деца не можели сами вкъщи. Второ, не можели да се социализират децата, поколение аутсайдери щели да станат. И трето, все някой почва да приглася, че не всички имали достъп до компютри и/или интернет. Третото е най-малкият и всъщност решим проблем. Но първите два са непреодолими.

# 17 104
Съгласна съм с Lallz. Сега по канал 3 обсъждат онлайн обучението. Еми няма как да стане. Децата в малките градове и селата как да учат? Матурите са всички.
Защо как да учат. Категорично не вярвам, че има деца без устройства за достъп до интернет. Ако става въпрос за самата връзка, да се организират населените места и да пуснат безплатен уай фай за децата.

Ама те много неща могат да се направят ама имаме ли възможност за тях ? Да се прекара на толкова много места безплатен уайфай не са едни 1000лв. дето могат да се дадът. Знаете ли как се прекарва интернет, колко струва, и че не на всякъде има възможност - трябва да има източник, да се закупи оборудване, да се пуснат кабели ( и те пари струват), да се прекарат до жилищата и паааааак не на всякъде може. Дори няма да споменавам, че изисква време, и докато се случи това ще мине доста такова. А вие в какво вярвате и какво е наистина е съвсем отделно. Има деца и смейства без средства за електроника - ако вие може да учете от един телефон... добре.

Ами много лесно могат да се закупят от държавата смартфони от обикновените със план за интернет и обаждания към ограничена група учителски номера. Това не е оправдание никакво.

Стара?!??! Жена на 66 години е стара?!?! Вие чувате ли се? Какво като е имала сърдечна операция, има хора, които живеят десетилетия след такава. И да грипа води до усложнения, но в МНОГО ПО-МАЛЪК % от случаите. А жената на 40?
Само между другото :
 1 new death in Lebanon: a 55-year-old man who was infected from one of his students coming from abroad. Reports note that he was not suffering from any pre-existing condition, but "his immune system was weak" and he had transmitted the infection to his wife and 2 children
Първи смъртен случай в Ливан: 55 годишен, заразен от един от учениците си, които се върнали от чужбина. Докладът посочва, че той не е имал предишни заболявания, но е бил "със по-слаб имунитет". Заразил е жена си и двете си деца.
Не мислете, че само грохналите старци ще умират. Много млади могат да си отидат също, я е България ще са още повече, защото при нас тези хронични заболявания са разпространени сред млади хора също, повече отколкото на запад.

# 17 105
  • София

Лекарка, настанена е във ВМА. Била е на конференции в Англия и Испания. 62-годишна в добро здраве, грипоподобни симптоми, сега е стабилна и е добре.

# 17 106
това, което сега разбират вирусолозите и управляващите

Ами точно това е проблем, ако е истина. Че чак сега някои разбират за нещо, което е в ход от месеци. Но аз не го вярвам де, просто досега се скъсаха да лъжат. Сериозните експерти отдавна казаха истината.

# 17 107
И това във Варна се очертава корона:

"Жената нямала никaкви дpyги cимптоми на гpип като темепература, кашлица и хрема. Стана ясно обаче, че и е направен скенер, който показал симптоматиката на вируса. Според неофициални източници жената е в тежко състояние."
https://www.24chasa.bg/region/article/8288720

# 17 108
Имало и две "съмнителни", които ще излязат утре.

# 17 109
Какъв скенер..на бял дроб ли, или ??? Как го виждат на скенер, някой знае ли?

# 17 110
И това във Варна се очертава корона:

"Жената нямала никaкви дpyги cимптоми на гpип като темепература, кашлица и хрема. Стана ясно обаче, че и е направен скенер, който показал симптоматиката на вируса. Според неофициални източници жената е в тежко състояние."
https://www.24chasa.bg/region/article/8288720

Няма потвърждение на информацията още и дано да няма. Защото, ако е така - жената е била в контакт с много хора, реално на улицата се е случило.

# 17 111
Седми случай на заразен в България. Информацията е от брифинга в 17 ч.

# 17 112
Жената в Пирогов е починала
Много лошо. Жалко за жената, станала невинна жертва на властимащите (защото, да, те са виновни) Само ще припомня, че по мои сметки, при първия починал, вече има около 400 заразени. (смятайки от колко дни е болен, на колко човека се е предала заразата, оттам те на други и така нататък)

Дами и господа, починалата жена е имала други заболявания и скорошна сърдечна операция.

Всяка зима от усложнения вследствие на грипни вируси умират много възрастни хора, но не съм чувала да се изказват съболезнования от институциите на техните близки.

Грипните вируси по принцип усложняват положението на възрастни хора, които поради възрастта имат други заболявания и следователно имат понижен имунитет. Какво означава "невинна жертва на властимащите"? Имате ли представа колко възрастни хора умират в домовете за възрастни хора (а и не само там, но и вкъщи, в болници) всяка година през зимата? Направете си труд да проучите и ще останете неприятно изненадани, че не само Коронавирусът убива хората през зимата.

Айде стига глупости. Както казах изкарала съм 22 пневмонии, имам и 2 сърдечни операции, всяка година ме хваща грипа и както се вижда - жива съм.

# 17 113
Скрит текст:
Съгласна съм с Lallz. Сега по канал 3 обсъждат онлайн обучението. Еми няма как да стане. Децата в малките градове и селата как да учат? Матурите са всички.
Защо как да учат. Категорично не вярвам, че има деца без устройства за достъп до интернет. Ако става въпрос за самата връзка, да се организират населените места и да пуснат безплатен уай фай за децата.
Ама те много неща могат да се направят ама имаме ли възможност за тях ? Да се прекара на толкова много места безплатен уайфай не са едни 1000лв. дето могат да се дадът. Знаете ли как се прекарва интернет, колко струва, и че не на всякъде има възможност - трябва да има източник, да се закупи оборудване, да се пуснат кабели ( и те пари струват), да се прекарат до жилищата и паааааак не на всякъде може. Дори няма да споменавам, че изисква време, и докато се случи това ще мине доста такова. А вие в какво вярвате и какво е наистина е съвсем отделно. Има деца и смейства без средства за електроника - ако вие може да учете от един телефон... добре.
Добре, добре .. от сто кладенеца вода ...
Явно тези от които зависи  нямат воля и най-вероятно са некомпетентни. Да не говорим, че става дума за една шепа деца.

Не ме разбирай погрешно, аз също предпочитам да затворят училищата и градините. Просто не бързам да упреквам, понеже щом аз едно просто чадо мога да видя до какво ще довете, то надали и те не могат. Не ги и защитавам, просто не ги нападам. Най-елементарното предположение - от двама, един родител остава вкъщи да гледа детето. По- вероятно е това да е родителя с по-ниски доходи, по-голяма вероятност да се зараzи и по-рискова професия- мед. сестри, санитари, лекари, полицаи, пожарникари. Защо ако има избор някой родител да си остане, да не са точно те. В частния сектор заплатите за по-високи обичайно и нормално този родител да продължи да ходи на работа. И какво ще правим ние ако първоспоменатите решат да си седят вкъщи да си гледат децата?

И това е просто тове което ми хрумва от раз за идеята да се затворят училищата. Предполагам има още причини заради, които не са го направили. Това с интернета не е от нам си колко кладенеца вода, а си е истината. То не е да щракнеш с пръсти и хоп имаме безплатен wi-fi.

# 17 114
Абсолютно във всеки дом трябва да има интернет и поне 1 компютър. Компютрите са по-важни от телефоните, а цените им са сходни. Можеш спокойно да си учиш от вкъщи, да правиш домашни на компютър и да ги предаваш по интернет. В Дания са направени тия неща отдавна, значи навсякъде може. Не е реално да не можеш да си позволиш да плащаш 30 лв за интернет месечно. Лаптоп за 500 лв може да се купи. За социално слаби държавата може да отпусне пари. Недопустимо е днешно време такива неща да липсват в дом където има ученици. На вратите на всеки автобус и влак трябва да се постави дезинфектант за ръце и всички трябва да влизат с маски. Обременяващо и скъпо, но не непосилно, просто трябва да се свикне с тях и да се създаде навик. В къщи като си влизаш задължително на вратата още си дезинфекцираш ръцете. Този вирус трябва да се изкорени в зародиш. В противен случай ще живеем в страх години наред.

Общи условия

Активация на акаунт