Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 697
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 370
  • София

Почнаха да колабират хора и в Италия на обществени места..  Айде сега някой да каже, че е нагласено.

Това вече го знаем от Китай и аз днес споделих, че започват да зачестяват случаите у нас. Но веднага се намери някой да ме контрира, че възрастните хора имат сърдечни проблеми и вероятно се дължи на това.

Не съм те "контрирала", а писах, че хора припадат често и не е нужно веднага да скачаме на заключения. Жената във Варна, например, е с отрицателен тест, зс щастие. И да, припадъците и внезапната смърт най-често се дължат на сърдечно-съдови инциденти.

Бях тръгнала да отговарям за пневмонията и кога да се потърси лекарска помощ, но щом всичко, което не крещи "сички ше омрем" се приема за заяждане...

# 17 371
Най-лошото е, че всякакъв народ щъка през границите. А като го чух това за септември месец лошо ми стана.

И на мен. Обаче днес като чух за две и повече години, рязко се успокоих.

# 17 372
Аз в България мерки за сега не виждам честно казано - пускат децата на училище и на градини, за грипа ги спряха, но за ковид ги пускат. Не се правят достатъчно тестове дори в болниците, както се вижда, от което се компрометира здравето и живота на всички лекари и пациенти. Маски и дезинфенктанти в аптеките няма. Само се повтаря да се проветрява и да си мием ръцете, все едно сме някакви олигофрени!

# 17 373
И нещо ,което не се каза тук в темата мисля-в новините по БНТ дадоха италиански лекар,който каза,че има промяна в профила на заболелите-вече и по-младите са засегнати.Каза,че защото изчаквали и мислели ,че ще мине...но знае ли се...

# 17 374
Ъпдейт за днес:

Италия: +2313 нови, +196 смъртни случая
Иран: +958 нови, +63 смъртни случая
Испания: +527 нови, +18 смъртни случая
Франция: +497 нови, +15 смъртни случая
Германия: +343 нови, +1 смъртен случай

Major coronavirus updates so far today:
- Italy: 2,313 new cases, 196 new deaths
- Iran: 958 new cases, 63 new deaths
- Spain: 527 new cases, 18 new deaths
- France: 497 new cases, 15 new deaths
- Germany: 343 new cases, 1 new death
https://t.co/eUoE2b20hL

# 17 375
Добре де....защо хората продължават да се изсипват в болниците със симптоми?
Или при личните лекари?

Има ли национална денонощна линия?
Има ли сайт?
По всички телевизии има ли клипове с инструкции?
По сайтовете има ли банери?

Тук още с първите два случая обявиха гореспоменатите мерки и вече две седмици ги въртят нон стоп из всички медии до втръсване.

Ами колко години се повтаря да не си хвърляш парите през прозореца, ама файда .... Така и сега.

# 17 376
Жената във Варна, например, е с отрицателен тест, зс щастие.

Резултата ще излезе утре! Къде го прочете това?

# 17 377
Щом първия регистриран случай в Италия е на 31.01., значи всичко се е развило за около 40 дни. Т.е. в България се очаква да сме на същото положение към края на април - началото на май. Точно в края на учебната година. Майко мила.....

# 17 378
  • София

Беше го писала една потребителка по-назад. Няма нужда от удивителни Simple Smile

# 17 379
Тази тема я прекръстете на "паника" направо.
И да спрем да работим, децата под ключ, колко време може да се изкара в това положение?!

# 17 380
  • Пловдив
Незнам какво ни чака, ако се получи като в Италия...хиляда и колко души в интензивното! Та ние нямаме такъв вариант! Боже помогни ни!

Ние нямаме такова население. Сам Ломбардия е с повече жители от цяла България.

Пловдив - частните болници с помощ, ще се включат с лечение на болни
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chastnite-bolnici-v-Plov … ronavirusa-943515

# 17 381
И нещо ,което не се каза тук в темата мисля-в новините по БНТ дадоха италиански лекар,който каза,че има промяна в профила на заболелите-вече и по-младите са засегнати.Каза,че защото изчаквали и мислели ,че ще мине...но знае ли се...

Защото им надуха главите как младите не ги ловяло и те се ослушват горките.

# 17 382
Защо пък, може да имаме късмет. По тази логика за 40 дни Европа цялата ще е Италия. Дано да не стане!

# 17 383

В новините на бтв казаха, че резултатът ще е готов след 8 тази вечер, което беше преди час и половина.

# 17 384
  • София
Добре де....защо хората продължават да се изсипват в болниците със симптоми?
Или при личните лекари?

Има ли национална денонощна линия?
Има ли сайт?
По всички телевизии има ли клипове с инструкции?
По сайтовете има ли банери?

Тук още с първите два случая обявиха гореспоменатите мерки и вече две седмици ги въртят нон стоп из всички медии до втръсване.

А къде да се изсипят, ако не при ЛЛ и болниците? Да си стоят вкъщи без да знаят какво им е и да видят дали ще им мине? И чак като вече съвсем са зле, чак тогава да ходят?

Общи условия

Активация на акаунт