Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 287
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 445

Не е задължително. Може да си затворите очите и да се правите, че не съществува.

Спектърът не е черно или бяло.
спектърът е сив, да забавиш дотолкова, че когато ти или близък имате нужда от медицинска грижа, да я получите. Толкоз. Тая гад няма спиране и няма да има подминати.

# 17 446
Не може европейските управляващи да са толкова недалновидни и глупави, та да не виждат накъде вървят нещата. Просто не блокират всичко, защото икономиката им е по-важна. Тя да не се срине, защото цитирам Бойко "после няма възстановяване". Затова са готови да жертват 60-70% от населението.
И България и Германия единствената икономика, която имат е продукта който гражданите и изработят и лидерите си го знаят. Няма хора, няма икономика.
Не знам и аз какво чакат, и да го жалят една седмица повече бизнеса пак ще опрем до мерките дето не жалят бизнеса. Предполагам все някаква логика има де, иначе защо да го правят..
Не съм запозната за Германия, но предполагам, че както в Австрия, така и там знаят какво става и им е ясно, че няма да спрат разпространението. На днешната пресконференция се каза съвсем ясно, че всички ще трябва да променим начина си на живот за да постигнем две цели:
1.Да пазим рисковите групи.
2.Да забавим темповете на разпространение, за да може здравната система да поеме нуждаещите се. Ако дръпнат рязко щепсела, още на следващия ден, половината град ще си легне гладен и затънал в боклуци.
Не всички работят в офис....има пекари, боклукджии, продавачи в магазини, аптекари, шофьори на градския транспорт, оператори на електроцентрали, на водоснабдяване....
Как си ги представяте нещата?

# 17 447
В градовете, където има повече от една болница, можеше да го предвидят. Една болница само за епидемията, в която няма болни с други заболявания.

Мисля, че и в това отношение вече са измислили топлата вода в страните с опит - мобилни екипи, временни постройки. Когато нещо се развива в рамките на няколко месеца, все има възможност и време да измислиш някакъв план, който да активираш при нужда, за да ограничиш щетите.

# 17 448
Айде, пак жертвахме 60-70% от населението...
Е, аз тези цифри не си ги измислям ! От устата на родните не властимащи излизат! И мислиш, че не са достатъчно алчни, за да го направят ли..
Аз наистина не виждам защо толкова хора подценяват ситуацията. Наистина ми е интересно как вие, хора, виждате положението. Това е пандемия, но не знам дали въобще разбирате значението на тази дума..

# 17 449
  • София
Дания: +252 случая, общо 516
Затварят всички училища, университети. От петък всички държавни служители, които не са от първостепенна важност, ще останат вкъщи.

Denmark has reported 252 new cases of coronavirus so far today, nearly doubling the country's total to 516

BREAKING: Denmark closes all schools and universities due to coronavirus, orders all public sector employees with non-critical jobs to be sent home from Friday - Reuters

На глава от населението е много зле положението там.
Аз се надявам, че от понеделник стават червена зона и затварят границите, а не само това, но и то не е малко като за начало.

# 17 450
  • На остров
В Дания затварят училища, градини и университети от понеделник.

# 17 451
Казаха, че в Плевен спират да извършват тестове тъй като всички контактни вече са тествани. Правилно ли съм чула?

# 17 452
Айде, пак жертвахме 60-70% от населението...

Хората с профил в бг-мамма щяло да ни подмине.

Пенсионеритеее, пенсионеритееее...! Grinning Кой със сърце, кой с дроб, кой с цигари... Пенсионерите ще създадат големия хаос, ще видите. Смеем се, докато можем. Simple Smile После бат' Бойко да му мисли, като грабнем лопатите! Joy

# 17 453
  • София
Чувствам се като в роман на Оруел и филм на Костурица......ако ме разбирате.....
Тц, "Чумата" на Камю - същото зловещо усещане имам в момента.

# 17 454
Скрит текст:
Не може европейските управляващи да са толкова недалновидни и глупави, та да не виждат накъде вървят нещата. Просто не блокират всичко, защото икономиката им е по-важна. Тя да не се срине, защото цитирам Бойко "после няма възстановяване". Затова са готови да жертват 60-70% от населението.
И България и Германия единствената икономика, която имат е продукта който гражданите и изработят и лидерите си го знаят. Няма хора, няма икономика.
Не знам и аз какво чакат, и да го жалят една седмица повече бизнеса пак ще опрем до мерките дето не жалят бизнеса. Предполагам все някаква логика има де, иначе защо да го правят..
Не съм запозната за Германия, но предполагам, че както в Австрия, така и там знаят какво става и им е ясно, че няма да спрат разпространението. На днешната пресконференция се каза съвсем ясно, че всички ще трябва да променим начина си на живот за да постигнем две цели:
1.Да пазим рисковите групи.
2.Да забавим темповете на разпространение, за да може здравната система да поеме нуждаещите се. Ако дръпнат рязко щепсела, още на следващия ден, половината град ще си легне гладен и затънал в боклуци.
Не всички работят в офис....има пекари, боклукджии, продавачи в магазини, аптекари, шофьори на градския транспорт, оператори на електроцентрали, на водоснабдяване....
Как си ги представяте нещата?
Никъде по света още не са "дръпнали щепсела" и аз нямах предвид като казвах не-жалещи бизнеса мерки да спрем държавата.
Интересно ми е например, ако нещата се развиват при нас както в Италия, след един месец като погледнем назад и видим как отменят забраната за Кина дали ще ни се стори че са ги жалили излишно?

# 17 455
Продължавам да се чудя какви са тия наши случаи на КВ. Намираме седем заразени. При никой от тях не се установи заразоносителя.  По около стотина проби на контактни лица също отрицателни. Но пък почина на болния жена му. Изобщо нашите болни са като Дева Мария- непорочно заразени.

# 17 456
  • София
Дайте моля компетентно мнение - ако целият ЕС - плюс сърбия, македония, албания, UК, затворят за 3 седмици - както Италия - ще е срив, след който обаче ще последва рестарт на икономиките, спасяване на туризма евентуално и така нататък. Ако бъде елиминиран вирусът.
А, ако вместо това решат да го точат до септември, като всяка една държава се карантинра поотдело и на отделен етап, а вирусът пред това време си мутира n пъти, защо да е по-добре? Ще е бъде един по-тегав, бавен и муден, но още по-сигурен и дълготраен колапс, да ли не?

# 17 457
Казаха, че в Плевен спират да извършват тестове тъй като всички контактни вече са тествани. Правилно ли съм чула?
Да, така казаха.

# 17 458
# 17 459
Ако сте чели ''Сблъсък" ....
Пак ви казвам , че може да изкараме късмет. Нищо не се знае.
Това, което му хрумва е да се затътря в някое планиско село с 5 баби.

Общи условия

Активация на акаунт