Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 894
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 895
Първи смъртни случаи в Австрия, Алжир и Гърция.

# 17 896
  • София
Има яснота какъв е резултатът на сина на починалата жена?
Отрицателен.

# 17 897
Има ли яснота какъв е резултатът на сина на починалата жена?
Отрицателен.

Това не е ли нелогично, нали са били в близък контакт?

# 17 898
Скрит текст:
Lady Cassiopeia Duval, няма такова понятие като частен ученик вече. И по средата на втория срок няма как да стане.
И с това не си наясно, защо пишеш изобщо на тази тема?

На мои приятели сина им е частен ученик във 2 АЕГ, защото се занимава професионално със спорт и не може да присъства в редовните часове. Нямам идея дали може да се премине на такова обучение по средата на годината, но ти щом си запозната, вземи сподели, вместо да ми държиш тон. Ще си много по-полезна на всички

Който се интересува, да пита в училище. И не, не става от днес за утре. Това е индивидуална форма на обучение. Частни ученици вече няма.
Тези деца не ходят на училище, но се явяват на изпити, които се провеждат на сесии. Имаш дата за всеки предмет.
Не виждам с какво може да бъде полезна тази информация по средата на втория срок.

Banshee, в Пловдив частните болници са казали вчера, че ще се включат, защото са по-добре оборудвани.

За Пловдив знам, но след като "ножа опря до кокал"  и другите ще трябва - искат, не искат.
Имат оборудване и в София - то затова няма в държавните - щото всичко преля към тях.
Айде, да не се правят на интересни и да искат само 20 сестри и 5 доктора в Белодробната да опъват. Има решение - въпросът е някой да има гащи и да го вземе ...ама то така са преплетени финансовите интереси - сакън да не обеднее някой наш човек.

# 17 899
  • на пистата
Борисов с маска на живо.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2699060253655361/

# 17 900
Студентка на 20 години съм и уча в частен университет, за голямо мое щастие, благодарение на желанието на моите родители да подкрепят моето решение, породено от това, че всъщност в държавните университети цари пълен хаос (не само в образователен план), както осъзнаваме и в момента. Пиша това, за да дам бегла идея за случващото се на родителите, притеснени за децата и студентите си.

За пореден път бях убедена, че „велики“ държавни институции закъсняха с всякакви мерки за своите студенти и се „погрижиха“ те не само да бъдат обучавани на студ по разни съмнителни факултети през зимата, но и да нямат сигурност в днешните условия.

Съответното частно учебно заведение обяви ваканция още в първия възможен момент, тъй като ръководителите осъзнаваха добре риска от това, че учим заедно с много чужденци, които са потенциално заразени, а и поради неудобното местоположение на самия университет — повечето пътуваме с градски транспорт, което допълнително влошава общата картина. Дезинфекция на всички стаи и коридори имаше и по-рано, сапун по тоалетните не липсваше, а изрично бяхме предупредени, че тези, които са се движили извън България, няма да бъдат допуснати на лекции в поне 14-дневен срок от прибирането им тук. Това се случваше още през месец февруари, когато тепърва започваше моят втори семестър.

Държавните ни учреждения обаче за пореден път не бяха подготвени, подцениха ситуацията и най-ярко изявеният български държавен университет, на който стотици хиляди българи от градове, различни от София, гледат като на едно своеобразно Слънце (макар и неоправдано според мен), закъсня драстично с всякакви мерки и обяви последен ваканция. За нивото на хигиена в конкретното учебно заведение няма да говоря, тъй като е пределно ясно за какво става дума.

Това е само едно подсещане за това как „работи“ държавата. Прочетох мнения, в които коментиращите разказват, че генерал Мутафчийски твърди, че разчитат на помощи и дарения от частни лица и фирми. Държавата ни не функционира правилно, пари няма и явно ще духаме супата, за голямо съжаление.

Бог да ни е на помощ, дано да сме здрави!

# 17 901
Отрицателен.

Болните в Пирогов мисля, че са хванати в доста късен етап от заболяването, този, който ги е заразил, дали не може вече да е оздравял и да дава отрицателен тест?

# 17 902
  • София
Ами това е, че не трябва да тръгваш да излизаш ведната след като вече си добре, а да си спазиш максималния период на карантината, 14, 20 дни, не знам там колко беше..
Това ще го спазят има няма 10% от тия дето ще го изкарат леко и ще се подобрят. Без тест ще им дадат от ЛЛ по 5 дена болнични и т.н. а близките ще ходят на работа.
 Който много тества има случаи колкото в Италия и 10 пъти по-малко умрели, пък и случаите му намаляват вече ...
Не е нелогично- тоя PCR тест както разбрах не е положителен до безкрай- става положителен на определен ден след заразяването, после е положителен някакво време, после спира да е. Сина им може от 10 дена да е отрицателен- оправил се е човека и даже не е разбрал. Може дори да не се е заразил.

# 17 903
Отрицателен.

Болните в Пирогов мисля, че са хванати в доста късен етап от заболяването, този, който ги е заразил, дали не може вече да е оздравял и да дава отрицателен тест?

От всичко прочетено за Китай, след оздравяване ги карантинират за още 14 дена, докато им станат отрицателни резултатите. Толкова бързо ли да се е очистил?

# 17 904
Първият и единствен засега смъртен  случай на заразен с корона вируса пациент в Ирландия, се оказа в нашия град. Възрастна жена, с редица съпътстващи заболявания, която не е пътувала никъде. https://www.google.com/amp/s/www.irishmirror.ie/news/irish-news/ … oman-21678336.amp Тук затварянето на училища не е популярна мярка, но въпреки това се надявам да го направят. В училището на дъщеря ми, както и в голяма част от останалите средни училища в Ирландия обучението се провежда посредством айпади, така че не виждам причина децата да продължават да се тъпчат по училищата по цял ден. Нямам търпение да добутаме до Великденската ваканция. Confused

# 17 905
Около мен се говори, че тестовете  за заболяването не са точни...меко казано.
Много от вас се питаха, защо се правят тестове след като те при липса на симптоми ще покажат така или иначе отрицателен резултат. Само че аз не чух един журналист да го задава на пресконференциите.... Изводите се натрапват самички...

# 17 906
Ами това е, че не трябва да тръгваш да излизаш ведната след като вече си добре, а да си спазиш максималния период на карантината, 14, 20 дни, не знам там колко беше..
Това ще го спазят има няма 10% от тия дето ще го изкарат леко и ще се подобрят. Без тест ще им дадат от ЛЛ по 5 дена болнични и т.н. а близките ще ходят на работа.
 Който много тества има случаи колкото в Италия и 10 пъти по-малко умрели, пък и случаите му намаляват вече ...

На моя приятелка мъжа й е международен шофьор. Прибрал се от Италия и тя се обадила на ЛЛ. Казала й, абе спокойно, какъв е тоя вирус. И тоя човек свободно си обикаля. И кой знае още колко такива случаи има.

# 17 907
  • София
Френският министър на образованието, казал преди малко, че затваряне на всички училища в страната никога не е било обмисляно. Това означавало да се парализира живота в страната.

Няма да коментирам. Явно ще си спасяват изборите в неделя и те, но на каква цена...Същото правят като глупостта с парадите за 8-ми март и там, и в Испания.

А у нас е абсурдно при 1 починал и 1 на ръба да имаме само 7 случая. Не тестват достатъчно, или в правилните групи хора, но не разбирам и не знам. Просто не е реално това.

# 17 908

На моя приятелка мъжа й е международен шофьор. Прибрал се от Италия и тя се обадила на ЛЛ. Казала й, абе спокойно, какъв е тоя вирус. И тоя човек свободно си обикаля. И кой знае още колко такива случаи има.

Международният транспорт не може да спре! Моят мъж също това работи. В момента е в Италия! Моля се всичко да е наред!

# 17 909
  • на пъпа на Златията
Генерала каза че 20 процента  са фалшиви  каквото и показание ада дават , дали положително , дали отрицателно .
Каза че тези по 30 лв които вие така искате пък съвсем  и има опасност да ти кажат че  си здрав а всъщност да не си здрав .
А за Корея която така хвалите , ползват такива едни мобилни тестове .
Така че за пореден път ви казвам , българските лекари са по добри и от западните и от източните . Работила съм в болница ви казах и  това са мои връстници които наблюдавах как работят .
Така че споко .
През дните които ви  дават за децата ви извън училище търпеливо ги научете какво да правят , за да не си спираме икономиката . и децата да не разнасят заразата .
Даже и на село обикалят  с пръскачките тая сутрин . 
 Като стуентка едно време , преди да влезем в стаята в общежитието сами си чистихме стаята до блясък .
И пак моя  съквартирантка която спеше  в едно легло до мен хвана краста .Никой не искаше да иде с нея на  лекар в града ама на аз отидох .  Ама на , мен не ме хвана  макар че спяхме в едно легло кажи речи .

Общи условия

Активация на акаунт