Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 390
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 925
  • на пъпа на Златията
==
С маски са вече, които не предпазват!!!!
==

Не е вярно. Поне ще те запазят от други вируси .
Не се стряскайте от резултатите в Европа . Просто са по действителни .
Там където  може  дистационно обучение  да го въвеждат . Циганчетата  и без това не ходят на училище . Дойде им  дюшеш.
А и  те отдавна го прекараха по селата , още януари .

# 17 926
  • София
Сега се оказа, че не трябва да се чака да се обади по телефона. Това с телефона било грешно. Хелоу, снощи кой ми обясняваше, че първо трябва да мисля? Е, мисля, както стана ясно!
Преди малко по хоризонт гост беше вирусолог от су.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 13:01 от Andariel

# 17 927
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Пациент 1 в Италия не "го е карал" леко. Изписали да жена му от болницата в Милано и чакат бебето да се роди.
Новото домашно е децата да направят пано (можело и на платно, в краен случай и чаршаф Dizzy Face ) с оптимистичен текст : "Всичко ще се оправи" на фона на цветовете на дъгата.

# 17 928
Скрит текст:
Най-после започна адекватно поведение и приказки по ТВ.
По Канал 1 лекар пулмолог се появи с маска, обясни, че иска да научи хората , че е важно да се носят маски.
По Нова лекарка обясни колко е важно да има дисциплина и самодисциплина. Каза и че маските предпазват.

маски НЯМА, спирт НЯМА, защитни облекла НЯМА, дезинфекциращи препарати и гелове НЯМА, латексовите ръковици от тези сините вече и те са на привършване доколкото разбрах, незнам какво е положението със сапуна, но няма да се учудя ако в един момент и той стане дефицитна стока. И за какво предпазване става въпрос.
Защо пишете глупости? Пълно е със спирт по аптеките, също и ръкавици. Маски няма още от първата грипна вълна.

Зависи къде сте. В по-малките градове липсва почти всичко - спиртът изчезва бързо, маски отдавна няма.

# 17 929
Аз вече си мия ръцете с 60 градусова домашна ракия.Направих си домашен дезинфектант.Смейте се ако искате.😉
Вирусът вирее и на топло!

аз изразхоидих ракията - по глътка на ден за промиване на гърлото с разтворен прополис вътре. Сега съм подпетила водката на мъжа ми. Правя от нея и спрейове с етерични масла, който се пръскат по маската за да защитава по добре.

# 17 930
  • София
Maйка ми работи в аптека в голям областен град, тъкмо им докарали спирт и вече свършил, имат маски на 1.60 май каза, а антибактериални гелчета отдавна не са имали.

# 17 931
  • Viena
Имам полет до Дания за празниците, купен от доста време. Надявам се да ни предложат да го отложа с няколко месеца. Не ми се гори с парите. Приятелят  ми е в северната час на Дания. Всичко е изкупено от супермаркетите. От това, което разбрах от майка му има 540 случая, но над 1200 са под карантина. За две седмици са затворили университета. Съветват ги всякакъв публичен транспорт да бъде избягван. Вие почвате ли да се подготвяте хранително и с лекарства? Вчера бях с маска в автобуса и всички ме гледаха странно... Аз не съм в рисковата графа, но това не значи, че не искам да го пренеса на възрастните.

Хич не идвай - тук е пълен хаос. Добре че започнах лека полека да пазарувам предните дни - сега няма нищо в суперите. Дъщеря ми е на опашка в сайт за онлаин пазаруване на храна - номер 25 000 е на опашката.
От понеделник всички занятия за всички ученици ще са онлайн - ученето не се прекъсва.
Не спирам да рева. Като за капак тук е буря от снощи. Сутринта ни падна комина на направи огромна дупка в покрива. А се очаква дъжд. Господ ни е убил. Психиката ми не издържа хора, това което се случва е сюреалистично
Много страшно звучи, тук във Виена гледам че леко започват да се презапасяват с продукти.

# 17 932
  • София
Новини от Турция
Министерството на културата и туризма препоръча на туроператорите и хотелите да отложат началото на сезона от края на март за края на април.
До края на април се отменят всички международни панаири и изложения.
Това го казаха на пресконференция трима министри - на здравеопазването, на търговията и на културата и туризма.
Освен това съобщиха, че още преди три седмици са направили допълнителни поръчки на машини, лекарства и други необходими неща във връзка с COVID -19 поради засилено търсене и ограничено предлагане на световно ниво.

# 17 933
ББ наистина ли е казал, че коронавируса е произведен и пуснат от някоя гнусна гад и че това сме го гледали по филмите?
Що не? Напълно в негов стил е даже.

да, каза го - с ушите си го чух и видях. Няколко пъти използва думата ГАД. Кефи ме с точните си изказвания понякога

# 17 934
Сега се оказа, че не трябва да се чака да се обади по телефона. Това с телефона било грешно. Хелоу, снощи кой ми обясняваше, че първо трябва да мисля? Е, мисля, както стана ясно!
Преди малко по хоризонт гост беше вирусолог от су.

Добре тогава. Идете със сополите в спешното и се върнете с подарък "Ковид 19". После елате и пак ни кажете,че в този форум не сме прави. Е така се разнасят вирусите. Бабата вчера чула за някакъв вирус и веднага я хванаха болежките, това тук си е нормално.

# 17 935
  • на пъпа на Златията
Не било адекватно правителството ни , нали?
БиБи   каза на ЕС  тия 700 млн които са определени за нас да ги дадат на Турция . 
А гърците като са лакоми и си ги оставиха за тях ,   им натресоха бежанците . От кога Фандъкова ви мие улиците .
Що да е ненормално да имаме  малко заразени?
Ако има по големи огнища ще са в София и големите градове.
Като започнат да падат  хора по улиците тогава  ще се видят къде са гнездата .

# 17 936
  • На остров
Скрек, ако всичко по магазините е свършило отскочете до Швеция, тук все още няма проблем с стоките по магазините.
Неприятно е с бурите, но такъв е сезона(със сигурност имате застраховка), ти се успокой и спазвай препоръките.

# 17 937
  • забравих си мисълта...
Днес се съобщава за първият починал тази нощ от коронавирус в Австрия. Това е 69 годишен мъж, завърнал се наскоро от Италия.
В болниците се отменя посещение на болните. На входа ще се контролират влизащите. Всички операции, които мога да бъдат отменени, ще се насрочат за по-късна дата.

# 17 938
ББ наистина ли е казал, че коронавируса е произведен и пуснат от някоя гнусна гад и че това сме го гледали по филмите?
Що не? Напълно в негов стил е даже.

да, каза го - с ушите си го чух и видях. Няколко пъти използва думата ГАД. Кефи ме с точните си изказвания понякога

Кефи ли ви че той самият е Гад, благодарение на 10 -годишното му управление всяка система се задъхва, а сега ще го изпитаме на гърба си със здравната система, която стигна до дъната, в които е благодарение на всичката им политика от поне10 години насам - в управлението на Гада, нали....всичката корупция и лобизъм.
Вече паниката и стреса ви е изпил акъла, че стигнахте да се кефите на появата на Бойко и простотиите които ръси ежедневно...

# 17 939
  • тук и там
Skrekkelig,наистина ли са толкова зле нещата във Дания?Много малко информация имаме. Тук поне все още магазините са пълни  и със онлайн пазаруването няма проблем.За сега..

Общи условия

Активация на акаунт