Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 431
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 015
А рисуването какво ще помогне на вируса Simple Smile

# 18 016
Дайте да се организираме с това министерство, и недоумявам защо журналистите дремят и не повдигат въпроса. А много активните групи на учителите, ами директорките??? Нима е нормално това?
Judy, ти си човекът Simple Smile

# 18 017
Какво ще се случи ако си задържим в къщи децата  и не ги пускаме на училище? Ще им пишат неизвинени отсъствия или ще ги изключат? Извинявам се ако въпросите са ми тъпи, последно имах ученик през 2011.

# 18 018
Германците са дисциплинирани по БТВ го каза медицинско лице - като им кажеш не трябва нещо да се прави, те го спазват. Имат дисциплина.Това е разликата.
В съвременните общества,не дисциплината,а само страха може да ни накара да спазваме нещо.Дисциплина има само,ако си китаец.А по голям страх от това,да не се случи нещо лошо на близките ти,има ли?

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 14:33 от Не се сърди, човече

# 18 019
Аз нямам дете, но ви подкрепям напълно в идеята, че учебните занятия трябва да бъдат отменени. Ако аз имах дете, не бих го пуснала на училище в момента.
За съжаление, нашите управници дадоха ход назад и решиха да отворят училищата, което според мен няма да доведе до нищо хубаво. Впоследствие от "резултата" ще ги затворят пак, но ще е късно.
В Европа вече доста държави затвориха училищата и университетите си, само ние ги отваряме при откриване на нови случаи.
За това, според мен, пишете до министерства и организации до последно. Ако никой не ги натисне, няма да отменят уч. занятия. Не знам само тези онлайн петиции колко са валидни, но все пак..

# 18 020
Здравейте.Толкова много се изговори,че хора идващи от заразени райони,ще бъдат слагани под карантина,че чак по едното време взех,че повярвах.
Днес през мен в магазина минаха семейство върнало се преди часове от Белгия.При тях имало около 20 човека заразени.Без никакъв проблем си обикалят.На други пък роднини са се върнали от Италия и за тях няма карантина.
Какъв е този целия цирк дето ни се разиграва не знам.Ама съм решила да звънна и да попитам😡

# 18 021
Темата е много натоварена и големите цитати, както и тези един в друг, затрудняват използването ѝ. Моля, премахвайте излишното и оставяйте само тази част накоято отговаряте.
Пример:
Засега пускам баткото на градина по простата причина, че там хигиената е на ниво, което тук, поради споменатите фактори, едва ли мога да надмина. От началото на седмицата на входа на градината персоналът поема децата и вътре родители не влизат.
Описаното няма никакво значение, щом има директен контакт с толкова много деца. През очи, нос, уста, всичко влиза свободно направо от другото дете, не през докоснати предмети.

# 18 022
Сега излезе информация, че и Норвегия затваря всички училища и градини.

# 18 023
България разполага с 2063 легла за интензивно лечение и с 1463 машини за обдишване https://www.svobodnaevropa.bg/a/30483564.html

# 18 024
Здравейте.Толкова много се изговори,че хора идващи от заразени райони,ще бъдат слагани под карантина,че чак по едното време взех,че повярвах.
Днес през мен в магазина минаха семейство върнало се преди часове от Белгия.При тях имало около 20 човека заразени.Без никакъв проблем си обикалят.На други пък роднини са се върнали от Италия и за тях няма карантина.
Какъв е този целия цирк дето ни се разиграва не знам.Ама съм решила да звънна и да попитам😡
Е до всеки полицай не може да сложат..

# 18 025
Бъдете спокойни, ваканцията ще бъде удължена, убедена съм. Все повече държави стигат до този извод, дори такива при които затварянето на училищата е безпрецедентна мярка.

Във фейсбук италианци се карат на французите, че не приемат насериозно заплахата и ще си патят. Франция наистина тепърва ще я закъса, особено с Макрончо, който грам не си дава сметка какво го чака или се прави на заспал.

# 18 026
Дайте да се организираме с това министерство, и недоумявам защо журналистите дремят и не повдигат въпроса. А много активните групи на учителите, ами директорките??? Нима е нормално това?
Judy, ти си човекът Simple Smile

Е, те трябва да си пускат отпуски или нещо по-лошо...
Всеки гони личен интерес.
Родителите само - здравето на децата и близките им.

# 18 027
Току що говорих с човек от Украйна. При 1 (един!) официално обявен случай, от довечера в 22,00 часа закриват границите към ЕС - Румъния, Унгария, Полша. Учениците и студентите са във ваканция.

# 18 028
Независимо от възрастта - малки, големи ученици или дори студенти, не може да бъдата затворени само в "стерилна среда" /ако изобщо успеят да дезинфекцират сградите/.  Те щъкат и навън. Един път са събрани много на едно място и втори път кой какво обменил, го разнася където мине.
Знам, че и във ваканция ще щъкат, но поне няма да има голяма група за обмен на вируси.

На летището няма никакъв контрол. Никой не проверява нищо, слизат минават, заминават. Това е от първа ръка, пристигнали от Англия и Франция.

# 18 029
Какво ще се случи ако си задържим в къщи децата  и не ги пускаме на училище? Ще им пишат неизвинени отсъствия или ще ги изключат?
Ще бъдат обучавани дистанционно! Вече в много държави се практикува успешно.

Общи условия

Активация на акаунт