Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 021
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 330
  • София
Става все по иронично. Първите ни заразени са хора с ментални проблеми . Изключително удобно. Как са установили контактните... Божа работа.
И след това се заразяват само медицински лица. Хората от които очакваме помощ, съвет, лекуване. Хората,които би следвало да знаят и да се пазят много повече от нас.
Около нас държави си затварят границите. Ние разграден двор.
Не е иронично, направо сюрреалистично.

Откъде е информацията, че първите двама са с ментални проблеми? Помня, че младият мъж в Плевен е приет с бронхопневмония, но само това.

П.П.: За така наречения триаж чух за първи път на 17 години, докато карах БЧК за шофьорска книжка. Напълно обичайна практика. Жестоко, но факт.

# 18 331
  • София
Всъщност едната жена май не е лекар, генералът я нарече придружител. А за лекарката говори като за колега.
Четирима от потвърдените са от контактите на починалата жена. Чакат ги да бъдат закарани в болницата, абсолютно безсимптомни за момента.
Не знам защо толкова бързо изключват брифинга от новините, професор Кантарджиев например каза важни неща днес за възрастните хора, а точно те не гледат във ФБ. Важно е медиите да повтарят мерките, които хората да взимат, а не само да наблягат на сензациите.

# 18 332
  • София
Всъщност едната жена май не е лекар, генералът я нарече придружител. А за лекарката говори като за колега.
Четирима от потвърдените са от контактите на починалата жена. Чакат ги да бъдат закарани в болницата, абсолютно безсимптомни за момента.
Не знам защо толкова бързо изключват брифинга от новините, професор Кантарджиев например каза важни неща днес за възрастните хора, а точно те не гледат във ФБ. Важно е да в медиите да повтарят мерките, които хората да взимат, а не само да наблягат на сензациите.
Според мен за да се направи хубав запис .Преди ги даваха докато си тръгнат

# 18 333
Испанското кралско семейство е тествано за коронавирус, резултатите ще излязат скоро.

# 18 334
И след това се заразяват само медицински лица. Хората от които очакваме помощ, съвет, лекуване. Хората,които би следвало да знаят и да се пазят много повече от нас.
Лекарите добре знаят как да се пазят, но се опасявам че сериозно неглижират опасностите. Не само, че им дават нискоефективни маски и защитни средства (основно каквото е останало), но и те ги ползват направо небрежно. Гледах репортажите от Пирогов и почти всеки втори беше с неправилно поставена маска и то от най-нисък клас. Как ще се предпазят в потенциално заразна среда когато маската е толкова хлабаво поставена, че не спира почти нищо. Не ползват и очила или ако ползват са неподходящи (отворени отвсякъде странично). Разбирам че им е трудно да дишат толкова часове с плътно пристегната маска, но здравето им и това да продължат да работят е най-важното за обществото в момента. Своеволията и липсата на дисциплина и контрол как се използват предпазните средства може да доведе и при нас положението в Италия на извадени от строя голям брой заразени лекари.

# 18 335
Следващите 7 дена са критични - или въвеждаме модела на Италия и забавяме разпространението или след 45 дена имаме имунитет с по-висока смъртност. 

Т.е. който издържи дотогава няма да е податлив на Гадта ли?

# 18 336
Няма никакъв резон да се цитират уредби дали може или не може да се оставят децата сами в сегашната ситуация на карантинни мерки, много неща, които се правят в нормална ситуация отпадат при такива епидемия, както и при официално обявената пандемия.
Инвестицията в здраве и профилактика може да се окаже в пъти по-евтина от риска да се плаща лечение и последиците от него.

# 18 337
Жената на канадския премиер Джъстин Трюдо е с положителен тест за коронавирус.
Смятайте. Аз си мислех, че в САЩ и Канада няма да има много случаи, а то щом почнаха и държавните им глави....
Готова съм да се обзаложа на всичко, че ако тестват произволни 1000 човека в България с най обикновенно неразположение, с каквото сме де факто всеки трети , най малко 200 ще са с covid-19. Нямаме бройки щото нямаме тествани. Просто си мисля  - невъзможно е да се опази човек, отдеве си идвам от Кауфланд. Вавилонско стълпотворение, всеки пипа, мести, други по него правят същото, един се пипа по очите, друг бърше с опакото на ръката си устните...ами децата !!! Каквито и карантини да се наложат няма спасение.Това което е направено до сега е максималното до момента. Мисля че не трябваше да се драматизират така нещата, да се стресират и плашат хората, щяхме да го преминем  така или иначе. А сега - човек се почувстава неразположен, и мрачните мисли доубиват имунната му система с отделения свише кортизол. Относно възрастните хора трябваше да има рестрикции, но като си спомням оня ден опашките на пощите, а и сега в Кауфланд една трета бяха пенсионери си викам - какъв смисъл от карантини и тем подобни...Ведро и позитивно трябва да гледаме.Това едно и второ - който има възрастни родители - да им забрани да щъкат и да им доставя провизии.Това е достатъчно.

# 18 338
  • Пловдив
Ако реално вирусът е биологично оръжие, най-логично е да е пуснат от САЩ за Китай, причините са ясни. Но най-тъпото е, че Европа ще изгори най-много. Двама се карат, трети губи.
Те САЩ няма да пострадат сигурно. Борсите се сриват не само в Европа. Всички ще ни трЕсне кризата... Който оцелее де.

# 18 339
  • София
(ще) има ли вече сериозно предаване с конкретни въпроси към отговорните лица за настояща и бъдеща програма за справяне с епидемията?
Техническа, икономическа, социална, логистическа и т.н. страна?

# 18 340
  • На морето!
Днес цял ден попадам на разни статии от рода на "Един приятел от Бергамо ми написа писмо. Ето каква е реалната ситуация:..." и започва детайлно описание на апокалиптична картина.
Сайтовете, които разчитат на фалшиви новини са в стихията си в момента. Не може ли това да се криминализира и да се намери начин да се спрат?

# 18 341
Забавен или не дотам отзив  за играта Plague Inc (пандемична симулация) в платформата Steam Sweat Smile

# 18 342

Откъде е информацията, че първите двама са с ментални проблеми?

Така е по-драматично и могат да се напасват конспиративни теории. По непотвърдени данни, възрастната жена е с деменция.

# 18 343
  • Другата България
На теория, за повечето възрастни сигулно има кой да им каже да си стоят вкъщи. И да им пазарува.
На практика, повечето не слушат. По улиците днес основно пенсионери, при това на преклонна възраст. Не могат да проумеят какво се случва и са на принципа "Тя, нашата, вече е изпята" и "Все от нещо трябва да се умре". Обаче като им запари на д-то се плашат за живота си. Междувременно може да са натворили куп беди.
Та, така... Ни тъй, ни инак.
Не съм напълно съгласна, с уточнението, че говоря за провинцията. Деца, основно майки с деца видях аз, вече го написах. Предвид градусите навън, и е нормално. Изобщо не мисля, че пенсионерите са тези, които са "натворили бедите", те са потърпевшите и най-засегнатите, но не са тези, които се размотават по границите и държавите независимо дали на екскурзия или на конференция.
Скрит текст:
Не знам защо толкова бързо изключват брифинга от новините, професор Кантарджиев например каза важни неща днес за възрастните хора, а точно те не гледат във ФБ. Важно е медиите да повтарят мерките, които хората да взимат, а не само да наблягат на сензациите.
Хайде пак да питам. Четирима са от контактите на жената от Василовци? Официално инфо по въпроса къде да прочета?
Развален телефон, ама от мобифоните, не айфон.

# 18 344
Ако реално вирусът е биологично оръжие, най-логично е да е пуснат от САЩ за Китай, причините са ясни. Но най-тъпото е, че Европа ще изгори най-много. Двама се карат, трети губи.
Те САЩ няма да пострадат сигурно. Борсите се сриват не само в Европа. Всички ще ни трЕсне кризата... Който оцелее де.
Предвидили са си риска.За сега са най-малко губещите. Азия и Европа се сриват тотално.

Общи условия

Активация на акаунт