Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 820
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 480
Все пак една от основните разлики между грипа, независимо от кой щам е, и КВ е че няма болки в мускулите. Тези от вас които твърдят че са изкарали ужасен грип биха ли били така добри да споделят симптомите си?
Ами мен от началото на Декември три пъти ме сваля. Най тежко ги изкарах за коледа.Следващите два пъти - пак бях като сдъвкана и изплюта от луда крава, но в сравнение с първия път беше по слабо.Покрай мен колежките всичките се изредиха.Оказа се че някои от тях и пневмонии на крак са изкарали. Аз не съм кашляла, някои кашляха.При мен симптомите са обикновено болки в гърлото като за начало и после мачкане.Но по принцип и навремето преди може би 15 години когато близо 4 месеца карах ужасната вирусна пневмония пак не съм кашляла.До сега си спомням само веднаж през живота да съм кашляла и то за около час време, всеки организъм е различен все пак.

# 18 481
  • София
Откъде маски? Не разбирам какви ги приказват, че маските не помагали, обаче сега изведнъж се оказа, че все пак е добре да ги имаме и тутакси отговорните фактори надянаха маските. Досега можеха сто пъти да организират произвоството на маски, ама си питаха ушите.

# 18 482
При нас двама от колегите като си тръгвах от работа бяха в доста лошо състояние.
Много хора минават и май ще има включване скоро.
Работя с ръкавици,но за съжаление не са достатъчни.

Какво работиш? Лекар ли си?

# 18 483
Испания: +782 нови случая, +31 нови смъртни случая.
Общо 3059 случая и 86 смъртни случая

Кметът на Ню Йорк забранява събирания над 500 човека и театрите на Бродуей.

Главният съветник по външните въпроси на върховния лидер на Иран е с положителен тест.

# 18 484
В Алгерия има още един починал....

В Алжир искаш да кажеш. Иначе смешката ти е много остроумна, няма що!

# 18 485
Този коментар го прочетох под днешната новина за първите нови случаи:

"От 10 дни работя от вкъщи, защото сме софтуерна компания- единият от продуктите ни е именно статистически софтуер за вируса. Няма да ви казвам откога, следейки миграцията на хората в България показа, че има случаи. Точно 2 седмици преди първите случаи показа около 150 заразени. В момента не искам да ви стряскам какво показва. Отивам сутринта да пазарувам- касиерките никакви мерки не взимат. Аз- с маска със смеяем филтър, а те- все едно хванати от гората. Много, ама много прост народ. Брутално е."

Ами да каже на щаба, какво го пише под новини.

# 18 486
При нас двама от колегите като си тръгвах от работа бяха в доста лошо състояние.
Много хора минават и май ще има включване скоро.
Работя с ръкавици,но за съжаление не са достатъчни.

Какво работиш? Лекар ли си?

Не,работя в голям магазин.През които минават по n на брой човека на ден.

# 18 487
  • София
Мисля, че е време всички знайни и незнайни вирусолози, епидемиолози и всякакви други - лози, както и редови лекари и други публични повече или по-малко известни личности, които ни заливаха с публикации, как това не било по-страшно от сезонен грип да се извинят публично. Защото все още има хора, които им вярват. А и защото, както виждаме никой не е застрахован, независимо колко богат, успял и известен е.

# 18 488
  • Пловдив
Касиерките да вземат мерки? Бизнесът, ако иска някой да му продава стоката за мизерните заплати, които плаща, да осигури маски и защита на касиерките си. Защото те като се разболеят и няма кой да работи бизнесът все пак ще фалира. Колко маски по 3 лева може да си купи касиерката, за да и останат и пари за нещо друго.

# 18 489
Вече от три места чувам информация, че коронавирусът го има в Бг от доста време....И все това го казват хора с познати лекари и мед. сестри във ВМА!!!

# 18 490
  • София
Ще има извънредно заседание на Министерски съвет в 22:00. Ще решават вземането на по-строги мерки.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/izvanredno-zasedanie-na-ms-premi … koronavirusa.html

# 18 491
Ще има извънредно заседание на Министерски съвет в 22:00. Ще решават вземането на по-строги мерки.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/izvanredno-zasedanie-na-ms-premi … koronavirusa.html

Ами крайно време е!

# 18 492
Дано затворят училищата. Днес пратих детето с голям страх.
А какво е положението в Китай?

# 18 493
  • Bulgaria
Касиерките да вземат мерки? Бизнесът, ако иска някой да му продава стоката за мизерните заплати, които плаща, да осигури маски и защита на касиерките си. Защото те като се разболеят и няма кой да работи бизнесът все пак ще фалира. Колко маски по 3 лева може да си купи касиерката, за да и останат и пари за нещо друго.

Имах в предвид дали не са им забранили случайно да носят маска, дори и собствена, за да не плашат хората? Че и на това са способни. Ясно ми е, че няма да им осигурят... поне на този етап.

# 18 494
А, не, никакви деца! Аз вече съм казала на синът си, че като ни локдаун-ат заради зомби апокалипсиса, той като един сърайвър ще ходи по магазините за братвурст и цигари за старата си майка! Детето се радва и няма търпение вече!

Общи условия

Активация на акаунт