Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 865
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 510
И аз четох за това пророчество на Силвия Браун, както и за пророчество на Дънов, звучат много в тон с положението...според Дънов трябва да се ядат зърна пшеница...оф, с моите мерки за брашно и русенско варено, смях...дано кажат за адекватни действия

# 18 511
Скрит текст:
Касиерките да вземат мерки? Бизнесът, ако иска някой да му продава стоката за мизерните заплати, които плаща, да осигури маски и защита на касиерките си. Защото те като се разболеят и няма кой да работи бизнесът все пак ще фалира. Колко маски по 3 лева може да си купи касиерката, за да и останат и пари за нещо друго.

Имах в предвид дали не са им забранили случайно да носят маска, дори и собствена, за да не плашат хората? Че и на това са способни. Ясно ми е, че няма да им осигурят... поне на този етап.
И аз мисля така. Конкретно в големите вериги е въпрос на политика, няма как на своя глава да направят нещо касиерките. Като камикадзета са ги оставили. Преди няколко дни пазарувах  с маска и шал и като погледнах касиерката и ми стана мъчно. Следващия път без шал пазарувах, но още на входа си сложих две ръкавици докато купувах хляб и си останах с тях до края. Мисля, че това всеки може да го прави и дори веригите трябва да го приветстват. Така ще ни е по-спокойно и когато видим някой да опипва стоките за да си избира. За еднократна употреба са все пак техните ръкавици, не са изобщо удобни и едва ли някой ги носи дълго и ползва повторно. Не са като латексовите - ако видя някой с такива, никак не ме успокоява. Предпазва може би себе си, но не и околните. Възможно е от часове да ги е носи, всичко може да е правил с тях - дори и да е ходил в тоалетната.

# 18 512
Ако си във Варна пиши ми на лично, ще ти дам адрес.

Малко позитивизъм от мен :

Това сериозно ли е? Настръхвам.

# 18 513
Аз имам един въпрос към вас. Тъй като сме от различни населени места. Днес ако сте пазарували в хранителен магазин, видяхте ли персонал от магазина с някакви предпазни средства - маски, ръкавици?

Нищо такова не съм видяла досега. Даже обратното - в лидл хората си избират и вземат хляб с голи ръце, а докато се присягат мърлявите им мартеници по ръцете докосват и останалия хляб, друг си плюнчи пръстите за да си отдели найлонова торбичка от купчините торби под касите, изобщо народа не се впечатлява от нищо....

# 18 514
  • Пловдив
Вирус, пръкнал се преди няколко месеца, а искате вече данни за имунитет и последици. Е няма кой да го каже все още. Всичко е в сферата на предположенията. Стига сте се филмирали излишно.
Сега мислете как ще се опазите.

Франция над 2800 случая общо, 129 в реанимация. В момента Макрон им говори нещо.

# 18 515
  • София
Една добра новина: терапията с лекарството против ревматоиден артрит, която експериментират в Неапол, дава добри резултати и то много бързо казват че е подобрението. Производителят Рош ще го дава безплатно на всички болници, които решат да прилагат терапията.
https://www.ilfoglio.it/dalla-flaminia-a-mountain-view/2020/03/1 … edali-306367/amp/
Щаба трябва да чете бг мама Mask

# 18 516
Първи смъртен случай в Норвегия. Възрастен човек, починал в болница в Осло. Властите очакват хиляди смъртни случаи и стотици хиляди заразени. Повечето ще прекарат лека настинка, но ще заразят на свой ред други, които ще изкарат болестта тежко. Страната се готви за 5-6 хиляди настанени в интензивно отделение. Нещата вървят на зле.

# 18 517
Забавянето на пълен lockdown дори с един ден има значителен негативен ефект..

Цитат
In this theoretical model that resembles loosely Hubei, waiting one more day creates 40% more cases! So, maybe, if the Hubei authorities had declared the lockdown on 1/22 instead of 1/23, they might have reduced the number of cases by a staggering 20k.

# 18 518
  • София
Къде може да се направи тест по желание? Лаборатория, цени?

# 18 519
Една добра новина: терапията с лекарството против ревматоиден артрит, която експериментират в Неапол, дава добри резултати и то много бързо казват че е подобрението. Производителят Рош ще го дава безплатно на всички болници, които решат да прилагат терапията.
https://www.ilfoglio.it/dalla-flaminia-a-mountain-view/2020/03/1 … edali-306367/amp/

Това е страхотна новина и браво на Рош.

# 18 520
Вие какво си мислите? Има си хора за всичко. Следи се какво се пише из Интернет.

# 18 521
  • Варна
От днес,личната лекарка на сина ми, приема пациенти само с маски!А като няма...аз си купих 3 маски само FFF3 за всеки случай.Дано не ми се налага,малкия сега е с хрема и по фейсбук ни консултира.

Откъде купихте маските ?

# 18 522
  • Bulgaria
Министерският съвет и Щабът свикват извънредно заседание.
Щабът ще предложи нови по-строги мерки срещу коронавируса.

https://nova.bg/news/view/2020/03/12/281072/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D … 0%BD%D0%B8%D0%B5/

https://btvnovinite.bg/bulgaria/izvanredno-zasedanie-na-ms-premi … koronavirusa.html

# 18 523
Франция затваря всички училища и университети от понеделник.

# 18 524
Щаба трябва да чете бг мама Mask

Е, те сигурно вече знаят, нали обменят информация.

Общи условия

Активация на акаунт