Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 820
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 555
Ми аз съм бясна! Фирмата имаше мениджърска среща каква ще ни е политиката в този момент. Знаете ли каква? Никаква. Командировките няма да се спират! Тия, връщащи се от командировки - няма да ги пращаме под карантина..ако искат да си идват на работа. Нямало да ни пускат хоум офиси и няма да предприемаме нищо преди "пика". Толкоз. Бай Ганьо надделя. Един колега супер ентусиазирано заминава за САЩ, чак се радва, че хваща последния прозорец, преди да затворят границата. Питах го а как възнамерява да се върне? Споко, всичко си е наред. Мениджърът ни го подтиква да отива Simple Smile. Еми тва е българщината в пълен блясък!

# 18 556
Страшна работа, че някой някога измислил фикция за бъдещето с дата 2020!

Не е фикция, пророчество е. Силвия Браун беше ясновидка, май.

# 18 557
В тази тема има яко спамери и дразнители. Скъсах се да докладва значи, а те продължават да налитат като мухи на лайна (без извинение).
Притеснявам се за родителите си, за децата, чак тогава за мен и мъжът ми. Дано скоро намерят ваксина. А дотогава-сами да си помогнем, че да ни помогне...

# 18 558
  • София
Издателство „Просвета“ дава безплатен достъп до всичките си електронни учебници.

https://bnr.bg/post/101239987/izdatelstvo-prosveta-dava-bezplate … ebnici-i-pomagala

Евала! И смятам, че някои практики е добре да ги запомним и да ги прилагаме и след като COVID-19 отмине. Като онлайн стрийминга на театър - защо не, шанс за хората в провинцията да погледат малко качествен театър. Дистанционното обучение, където може. Виртуални учебници.
Между другото, SARS избухва 2002 г. MERS избухва през 2012 г. Малко може би сме поскъсили периода от десетилетие, но 2020 г. COVID-19 е факт. Десет години - има-няма - ще покоси нещо подобно. Има логика. MERS също тръгва от прилепи - според Wiki, бетакоронавирус, изолиран от прилепи.
По Нова телевизия вече върви информативно клипче за коронавирус. Съветват да се пият по няколко глътки вода на 15 минути, както и при първи симптоми да се търси лекар.

# 18 559
Аз имам един въпрос към вас. Тъй като сме от различни населени места. Днес ако сте пазарували в хранителен магазин, видяхте ли персонал от магазина с някакви предпазни средства - маски, ръкавици?

В София - в Била - не, в Лидъл - момичето на касата беше само с ръкавици.

# 18 560
Аз спирам и двете си деца от градина и училище.  Смея да твърдя, че имаме рисков фактор в училище,  не смятам да рискувам ничие здраве, или живот, за нещо поправимо. Ще говоря с учителката, ако не въведат карантина, ще намеря начин, да си учи от вкъщи и да извинявам отсъствия, децата бързо ще наваксат, дори  да се удължи срокът. Покрай мен има прекалено много хора, които са рискова група,  за съжаление, всички сме в това положение, да не говорим, за учителите, голяма част от тях са именно от най-застрашените Sad
Според мен всички държави следват почти един и същи модел на разпространение, независимо от мерките до момента. Явно трябват незабавни, крайни ограничения Sad Бях сравнително спокойна, но вече няма място за спокойствие, ако държим да опазим любимите си родители, роднини, приятели, близки, че и нас самите .

# 18 561
Хареса ми клипчето на Нова тв по повод КВ. Ама и то закъсня. И трябваше да има призив към по възрастните хора да поограничат контактите си.

# 18 562
  • на пистата
По Нова телевизия  върви информативно клипче за коронавирус.Сетиха се.

# 18 563
Скрит текст:
Не е сложно да се провери дали книгата е истинска. Има я в pdf вариант в интернет, а друга потребителка публикува линк към преведеното на български издание, но цитатът там се различава доста.

Оригинален текст:

Превод в българското издание:

То тоя превод освен годината няма много общо с оригинала.. да им имам преводачите..

# 18 564
  • София
Един страничен въпрос, хора. Тези с малки деца - ще ме разберат. При хубаво време, позволени ли са разходки извън града, до НЕ толкова известни забележителности - примерно тук и на подобни места, където няма струпване на хора, няма предмети, които да пипат децата и пр.

http://stefanch.com/photos/sitovo-waterfall/

# 18 565
  • Mediterraneo
Най- после и в нашата област отмениха учебните занятия! Почти цяла Испания от понеделник затваря училища, университети, детски градини, библиотеки и пр.

# 18 566
Цитат
Нямало да ни пускат хоум офиси и няма да предприемаме нищо преди "пика". Толкоз. Бай Ганьо надделя.
Сега ако изпляскат в 22ч.,че ще има карантина ще видим какво ще правят такива шефове.Не знам дали сте писали,на мен ми казаха,че в новините по тв Европа китайците прогнозират при тях от средата на април нещата да се нормализаират.За Европа прогнозирали м.юни.Звучи ми добре на фона на другите лоши прогнози.

# 18 567
За отрицателно време сме във някаква сюрреалистична реалност.Като сън ,нереално целия свят в пандемия.Все едно сме в кинозала и гледаме филм и не можем да повярваме ,че сме във филма.Само преди 2 месеца  нищо не подсказваше какво очаква света.Мислехме Китай далече ......а днес целия свят.

# 18 568
Ми аз съм бясна! Фирмата имаше мениджърска среща каква ще ни е политиката в този момент. Знаете ли каква? Никаква. Командировките няма да се спират! Тия, връщащи се от командировки - няма да ги пращаме под карантина..ако искат да си идват на работа. Нямало да ни пускат хоум офиси и няма да предприемаме нищо преди "пика". Толкоз. Бай Ганьо надделя. Един колега супер ентусиазирано заминава за САЩ, чак се радва, че хваща последния прозорец, преди да затворят границата. Питах го а как възнамерява да се върне? Споко, всичко си е наред. Мениджърът ни го подтиква да отива Simple Smile. Еми тва е българщината в пълен блясък!

Коя е фирмата, да ви избягваме. Без майтап.
При нас се подготвиха нещата за хоум офис и предполагам всеки от този омент нататък може да се възползва. Аз самата дори и в офиса мога да се изолирам-паркирам в подземен гараж, от там директно в стаята ми, където мога да се заключа сама.

# 18 569
  • София
И в Австрия затвориха училищата.
От всичко, което чета и слушам и разбирам стигнах до личен извод, че най сигурната мярка е висока собствена хигиена и минимално социално общувате.
Важна е силата на всеки организъм, разбира се.  В ужас съм, че има хора, които не знаят , че са болни, а те заразяват.
 Господ да ни пази.

Общи условия

Активация на акаунт