Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 985
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 585
  • на пистата
Моля ако някой помни да каже до сега кои държави са спряли училищата и университети си.
Украйна, Литва, Казахстан от днес и те започнаха, в Европа - Италия, Австрия, за Испания също мисля, Дания са под карантина, Норвегия и Ирландия затвориха, Словакия.
Гърция и преди малко казаха и за Турция.

# 18 586
  • Mediterraneo
При нас се затварят за неопределено време. На 8 април излизат ваканция, та евентуално след нея, си мисля аз, че ще ги пуснат отново на училище.
Слава богу, че децата ми са големи и се гледат сами. За мерките за работещи родители още никой нищо не е казал.

# 18 587

Свалете си я на английски, на български преводът е свободно съчинение.

И аз като го прочетна английски, тръпки ме полазиха. Какво нещо!

# 18 588
Моля, използвайте пестеливо и целесъобразно думата "паника"! Не бъркайте притесненията и тревожността с паниката!

P.S. Извинявам се за удивителните знаци, но граматиката ги изисква.

# 18 589
Бая отлично налучкване, спор няма. Че и годината налучка, че и белите дробове, че покосява, че и лечение няма и не се поддава.

Ще ми се аз със същата точност да налучквах числата от тотото.

# 18 590
имате ли линк от който мога да следя конференцията пряко?

# 18 591
Цитат
пусна глупостта че вирусът предизвиквал белодробна фиброза, как може да интерпретирате неща чели недочели, недоказани и неразбрани, и най вече неверни само и само за да всявате паника.
Няма нужда от доказателства, че тежка вирусна пневмония може да предизвика фиброза.

# 18 592
В нашето гнездо, Хайнсберг, Короната взе още една жертва. Жена на 78 години, по-рано днес и в Бавария е починал мъж. Инфектираните за цяла Германия днес са над 2369.
Училищата не са затворени засега.

# 18 593
Моля ако някой помни да каже до сега кои държави са спряли училищата и университети си.
Украйна, Литва, Казахстан от днес и те започнаха, в Европа - Италия, Австрия, за Испания също мисля, Дания са под карантина, Норвегия и Ирландия затвориха, Словакия.
Гърция и преди малко казаха и за Турция.
И в Швейцария започнаха да затварят. Гимназиите затворени, за по-малките е отменено задължителното присъствие и решават родителите. Понеже всеки кантон е малко сам за себе си, не мога да кажа към момента за колко кантона важи.

П.П. Нещо смешно: Понеже в Швейцария проституцията е законна. Със същото съобщение, с което се затварят училища и музеи, затварят и публичните домове. Simple Smile)))

# 18 594
Бая отлично налучкване, спор няма. Че и годината налучка, че и белите дробове, че покосява, че и лечение няма и не се поддава.

Ще ми се аз със същата точност да налучквах числата от тотото.

Да, защо например авторът не пише за инфекция на петите? Кой освен един талатлив пророк може да се сети за бели дробове?

# 18 595
имате ли линк от който мога да следя конференцията пряко?
в 23,30 пък

Ето за училищата https://en.unesco.org/themes/education-emergencies/coronavirus-school-closures

# 18 596
Олеее, това със книгата направо звучи страховито!! Възможно ли е да е такава случайност? И, ако проракуваното е истина, означава ли това, че ще се борим с този вирус 10 години и в крайна сметка лек няма да се намери...? Хммм, сега ще сваля книгата!

От оригинала става ясно, че вирусът сега "изведнъж ще изчезне точно толкова бързо, колкото е дошъл" и ще се появи след десет години, след което ще изчезне завинаги. Не пише нищо за лек точно в този параграф.
Въпросната Силвия Браун е някаква предсказателка, но може и да поровила за коронавирусите или да налучкала. Разминаването е лош превод и грешки, не може и да става въпрос да е цензура.

Четох в един сайт, че книгата е на писана точно след избухването на ТОРС и може да си ги е натъкмила, защото и ТОРС беше подобен. Мен повече ме озадачава българския превод! Егати съчиненията! Чак пък и зима!!

Ако пък прочетете горното и предсказание, то е направо абсурдно и не се е случило.

# 18 597
Ммм, да, и масовото носене на маски е описано.

# 18 598
  • Пловдив
23 са общо у нас (19 за един ден)..току що казаха по Нова. Чакат Мин.съвет да заседава в момента и да съобщят мерките.

# 18 599
За отрицателно време сме във някаква сюрреалистична реалност.Като сън ,нереално целия свят в пандемия.Все едно сме в кинозала и гледаме филм и не можем да повярваме ,че сме във филма.Само преди 2 месеца  нищо не подсказваше какво очаква света.Мислехме Китай далече ......а днес целия свят.
Аз още от самото начало в темата се притеснявах от бъдещата пандемия, защото виждах какво става в Китай, запознахме се с вируса и неговите възможности още докато нещата бяха в Китай, и че вируса има всички качесттва да създаде пандемия. И въпреки че един вид го очаквах, понеже четях и пишех активно в темата от самото начало, и един вид бях подготвен за този филм, сега ми е точно толкова сюрреалистично и филм случващото се навсякъде по света, колкото и на теб. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт