Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 032
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 660

Нещо интересно понеже съм пушачка. Оказало се, че пушачите по някакъв начин били уж по-устойчиви на цигарите. Палете и димете)) Това китойците са казали (ако е вярно)

https://www.chernomore.bg/jivot/2020-03-12/ucheni-koronavirusat- … Mj4_GSxupAVVYqV4k
Пълни глупости. Сигурно статията е поръчка на тютюневата индустрия.
Хексе, не е поръчка. Проучването е публикувано през 2014, относно този ACE2 протеин и това как се свързва със САРС.
Но най-новите проучвания показват, че пушачите (логично и очаквано) имат двойно по-голям шанс от усложнения.

# 18 661
  • Варна

Хексе, не е поръчка. Проучването е публикувано през 2014, относно този ACE2 протеин и това как се свързва със САРС.
Но най-новите проучвания показват, че пушачите (логично и очаквано) имат двойно по-голям шанс от усложнения.
В статията пише за наблюдения над 140 души тази зима в Ухан. Различни неща ли четем?

# 18 662
Nikola Tesla

Явно доста хора усещаме, накъде почва да вее вятъра, не съм следяла преди темата, но да,  и според мен е неизбежно да не остави такива белези Sad
Чудех се, как ще почнат да правят филми по темата, като Natgeo и подобни, да сме здрави,  да мине само

# 18 663

Това даже беше една от версиите на СЗО, защо жените се заразявали по-малко - защото в Китай повечето жени не пушели.

# 18 664
Само по Канал 3 ли ще предават заседанието
Никъде го няма на живо. Като свърши, ще дадат новини по всички бнт, бтв, нова...

# 18 665
Аз спирам и двете си деца от градина и училище.  Смея да твърдя, че имаме рисков фактор в училище,  не смятам да рискувам ничие здраве, или живот, за нещо поправимо. Ще говоря с учителката, ако не въведат карантина, ще намеря начин, да си учи от вкъщи и да извинявам отсъствия, децата бързо ще наваксат, дори  да се удължи срокът. Покрай мен има прекалено много хора, които са рискова група,  за съжаление, всички сме в това положение, да не говорим, за учителите, голяма част от тях са именно от най-застрашените Sad
Според мен всички държави следват почти един и същи модел на разпространение, независимо от мерките до момента. Явно трябват незабавни, крайни ограничения Sad Бях сравнително спокойна, но вече няма място за спокойствие, ако държим да опазим любимите си родители, роднини, приятели, близки, че и нас самите .

Всъщност няма място за безпокойство, защото още от самото начало беше ясно, че ще трябва да преболедувате този вирус - и вие, както и семейството ви (с много висока доза вероятност). Без значение къде и за колко ще се затваряте, дали ще пускате децата на училище или няма да ги пускате, дали ще работите (ако изобщо имате работа) вкъщи или на полето. Това е положението и колкото по-бързо го осъзнаете - толкова по-добре.

Както казах още преди седмици - 8 от 10 ще преболедуват вируса, а един от тях ще умре. Ситуацията не се е променила. И не зависи от това дали децата и възрастните ще ходят на училище, на работа, в магазина, на луната или където и да било.

# 18 666
Как си представяте живота от тук нататък в следващите няколко месеца? Какво ще се случи, ако изпаднем в ситуацията на Италия? Икономика,работа,образование?

# 18 667
  • Mediterraneo
От утре Мадрид спира да изследва- всички дори с леки симптоми ще се третират като потенциално инфектирани и ще се оставят под домашна карантина. Ако е необходимо, ще се лекуват, просто няма да влизат в статистиката.

# 18 668
Не е сложно да се провери дали книгата е истинска. Има я в pdf вариант в интернет, а друга потребителка публикува линк към преведеното на български издание, но цитатът там се различава доста.

Оригинален текст:
Скрит текст:

Превод в българското издание:

Преводът няма нищо общо с оригинала. Май книгата е превеждана от някой, който е учил английски само в първи, най-много втори клас.

Ние ще си стоим повече вкъщи с Нетфликс и НВО и така. Здрави сме, но не искаме и да се разболяваме. Трябва да напазарувам за седмица-две напред храна, за да не се налага да излизам.

# 18 669
  • София
Как си представяте живота от тук нататък в следващите няколко месеца? Какво ще се случи, ако изпаднем в ситуацията на Италия? Икономика,работа,образование?
За следващите няколко месеца - прогнозируемо, даже по-лесно, отколкото След следващите няколко месеца......, там споделете как го виждате?

# 18 670
  • Bulgaria

Нека първо видим какви мерки ще вземат. Аз започвам да се обнадеждавам, тъй като повечето страни в Европа започнаха да взимат все по-сериозни и крайни мерки. Оптимист съм, че и при нас също ще бъдат въведени.

# 18 671
Аз също съм пушач. Започнах ги пак и ме е яд. Не е нужно да си лекар за да знаеш, че пушачите ще са по-рискови откъм усложнения.
Колкото до белезите. Аз мисля, че хората ще си дадат сметка за много неща и ще преосмислят действията си.
Скоро гледах един сериал - "От другата страна". Там ставаше въпрос за грип, който помита 3 % от населението. И дават как няма събирания на много хора, почти празни улици и т. н Това като последствие след 20 г.

# 18 672
Каталуня поставя Игуалада и още няколко общини под карантина. След полунощ никой няма да може да влиза и излиза от следните области: Igualada, Santa Margarida, Montbui, Odena, Vilanova del Cami.

Карантината ще засегне повече от 65 хил. души

After midnight, no one will be able to leave Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena and Vilanova del Camí. More than 65,000 people live in this area.

# 18 673
Има ли време преди новините да хвърлите едно око тук? Как ви се струва като достоверност?
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2166068?fbclid=IwAR3PoIH2g1WTjDiaD_ … C0I9Bz09NoB7BeKM0
Акценти, за да не отваряте на сляпо:
Цитат
Въпрос: Вярно ли е, че руски учени вече са намерили лекарство против COVID-19?
Отговор: За момента в Русия все още няма промишлено лекарство, но има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година, който е "бащата" на сегашния вирус, който е донякъде негова производна, "синчето" му така да се каже. Тази ваксина в Русия я има, разработката съществува, тя вече е тествана на мишки и на маймуни, и ако се стигне до заплаха за човечеството, то Русия е готова да произведе за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина.
Цитат
Въпрос: А с какво е най-добре да се лекува този вирус с лекарствата за СПИН и ебола или? Защо има смъртни случаи?
Отговор: В интерес на истината има един малък нюанс и той се състои в това, че ние виждаме в този нов COVID-19 вирус белтъците на HIV1 - това са белтъците на СПИН, и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН-а, и до момента, смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19. Руската схема за лечение се състои от три препарата против HIV1 - това е най-ефективно до момента и затова на този етап ние в Русия нямаме смъртни случаи, а само оздравели.

# 18 674
  • Варна
Наистина ли мислите, че някой може да го прогнозира?

Общи условия

Активация на акаунт