Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 587
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 705
Френската държава поема и заплатите на хора, които не могат да работят от вкъщи или да ходят на работа. Отлагат плащанията по кредити и осигуровки. Започва дистанционно обучение с видеоконферентна връзка, а за 5% ученици, които нямат компютър или интернет ги осигуряват. Макрон каза, че здравето няма цена.

Мисля, че повечето държави предвиждат социални мерки в една или друга степен. Няма как да стане по друг начин.

# 18 706
Аз честно казано съм си супер притеснена 🙁Искаше ми се поне веднъж нашата държава да помисли за нас и ние да видим,че се прави всичко възможно.
Само се моля сега да кажат нещо както трябва и да разпуснат децата 🙄

# 18 707
Да видим нашите какво ще измислят ...

# 18 708
В действителност нещото, което усилено ме е мъчило през годините е това, че в България си сам... Наистина не знам с какво ще ни се помогне. Примерно в Италия доставят безплатна храна на възрастни хора над 75г., за да си стоят вкъщи и да се пазят. Има данъчни облекчения, кредитите се паузират... А, тук? Всеки да се оправя както знае.

# 18 709
Ако мислите, че ще плащат заплати както във Франция, забравете.
Кой знае, я дадат по 40-50 лв, я по-малко, на човек.

# 18 710
  • София
Ако нашите министри наистина искат да направят нещо за тази държава, то трябва да карантират столицата. 100% огнището е тук, съжалявам да го кажа, но това е факт. 17 потвърдени само днес, а хората не се спряха.
Напомням, че смъртният случай е с произход от Северозапада и концентрацията на заразени вероятно е по-голяма там.

# 18 711
Колкото  и крайно да е, според мен трябва да се наложи световна карантина като в Ухан за 1 месец, така здравеопазванията в отделните страни ще могат да действат постепенно на всеки с симпоми, а не както е сега - една голяма част от хората си щъкат навсякъде и си правят каквото си искат (жиОт братче) и така постепенно се разнася зразата все повече и повече, което в един момент като ескалира.... положението ще  е неспасяемо (макар че тя вече прогресията и в БГ започна и навсякъде - 2 случая, после 4; 8;16;32 и т.н). Затова да се действа сега и да се ограничи и потуши постепенно през следващите месец - два.

# 18 712
Браво на Макрон. Има само едно непоправимо нещо в този живот и то не е икономиката.

Гери Николова, на теб и на твоите близки, ако не ви се живее, както каза Кати, не сте длъжни. Но не може заради жалкия ти бизнес или заради каквото там ревеш всеки ден в темата, да нареждаш как другите трябва да умират и то колкото по-бързо, толкова по-добре.

# 18 713
Много дълго продължава това заседание...
Надявам се да спрат децата от училище. Сега е важно максимално да се ограничат контактите, да не говорим каква хигиена “спазват” подготвителните или първи клас.
То и в училищата няма ни тоалетна хартия, ни топла вода и сапун.

# 18 714
  • Варна
Ако нашите министри наистина искат да направят нещо за тази държава, то трябва да карантират столицата. 100% огнището е тук, съжалявам да го кажа, но това е факт. 17 потвърдени само днес, а хората не се спряха.
Напомням, че смъртният случай е с произход от Северозапада и концентрацията на заразени вероятно е по-голяма там.
Северозапада нали уж беше обезлюден?

# 18 715
Прогнозирало се, че до броени дни заразените в Иран щяли да бъдат около 3 милиона.

# 18 716
Ще разпуснат децата, защото в понеделник така или иначе поне половината няма да отидат. Въпросът е какво ще направят за тези, които не могат да работят от вкъщи?

# 18 717
  • София
E не е празен. И много от хората са по Испания и Италия.

# 18 718
  • Bulgaria
Скрит текст:

А вие как мислите в сравнение със София и другите големи градове? Тук цялата област Монтана сигурно няма и 100 000 души.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 10:53 от bubanka

# 18 719
Всичко ще се оправи. Трябваше да ни стреснат малко. Както казах преди дни, паниката ще я използват за да контролират и да наложат непопулярни мерки. Не им се сърдя - с толкова прост народ няма как иначе. Знаете как беше допреди седмица - на никой не му пукаше. Пробваха с кината и театрите - срещнаха отпор. Пуснаха децата на училище - увряха главите на много хора. Гледам в страницата на МЗ сами пишат в коментарите: искаме карантина, искаме по-строги мерки. Няма да сме по-добре, но няма и да сме по-зле от останалите в Европа. Ще се стегнем скоро. Трябваше първо да се уплашим. Разглезени сме съвременните хора, така е.

Общи условия

Активация на акаунт