Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 548
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 900
Ще мислят за детските градини.
Затваряне това е най доброто решение.

# 18 901
  • Viena
От седмица поне във Виена доста родители са спрели децата си от училище. И аз от утре ги спирам, макар че, официално е обявено от сряда(следващата)

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 01:35 от janaa777

# 18 902
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2853521691392594& … d=426593420752112
И все още има хора, които неглижират ситуацията!

# 18 903
Моето дете не ходи на градина отдавна, при това е в такава с малко деца и групи. Седят си вкъщи с брат си и се редуваме да ги гледаме с баща им.

# 18 904
Ограничителният режим за влизане и излизане от страната ще бъде въведен до края на седмицата. Това според мен значи край на екскурзиите което отдавна трябваше да стане. Иначе стоки и бизнеси ще могат да функционират, да са спокойни притесняващите се за икономиката. Но просто гъз път да види се прекратява.

Как ще го разграничат?Какво значи бизнеси? Бизнес, служебни срещи, семинари, събития и т. н трябва да бъдат отменени. А вносът на стоки (ако изобщо остане кой да внася) е съвсем друг въпрос.

# 18 905
  • Countryside
За маските абсолютно съм съгласна - лъжат ни, защото липсват на пазара. Което е много опасно, защото ако изгубим изцяло доверие в тези, които се опитват да управляват кризата ще настане абсолютен хаос. Дано най-сетне си дадат сметка.
То сега понеже не е хаос? Но да питам, кАжи честно ти вярваш ли на управляващите за каквото и да е? Хеле, пък за короната?

# 18 906
В Китай са се лекували с лекарства срещу малария.

На мен пък не ми е ясно едно нещо:
В Италия затварят всички бизнеси, но оставят:
- фабрики и производствени предприятия (да внимават като работят)
- аптеки
- хранителни магазини.

Със сигурност затварят барове, фризьорски салони, спа центрове.

П.С.
Заглавието на темата не е актуално , струва ми се вечв

# 18 907
Докато корона вируса не бъде изцяло изследван, докато не се установи какви последици оставя в организмите на прекаралите го,  знайни и незнайни доктори и лица, да твърдят из социалните медии, че изобщо не бил опасен, за мен е абсурдно.
Много от държавните лидери, твърдяха същото, а когато държавите им пламнаха, започнаха да говорят друго.

# 18 908
Ограничителният режим за влизане и излизане от страната ще бъде въведен до края на седмицата. Това според мен значи край на екскурзиите което отдавна трябваше да стане. Иначе стоки и бизнеси ще могат да функционират, да са спокойни притесняващите се за икономиката. Но просто гъз път да види се прекратява.

Как ще го разграничат?Какво значи бизнеси? Бизнес, служебни срещи, семинари, събития и т. н трябва да бъдат отменени. А вносът на стоки (ако изобщо остане кой да внася) е съвсем друг въпрос.
.
Каза че след брифинга се връщат да работят по текстовете (ще работят през нощта явно защото ситуацията го изисква), и тогава ще бъдат изяснени всички неясноти
Т.е. още утре тия подробности ще станат ясни. И ще можем да видим ясно какво ще представлява ограничителният режим. Засега е само идея която не е реализирана в подробности и докрай.

Трябва да се има предвид че те също са в небрано лозе. Това е безпрецедентна ситуация за всички.

# 18 909
В Китай са се лекували с лекарства срещу малария.

Да, а също е имало положително повлияни от лекарства за панкреатит и за спин.

# 18 910
  • Майничка
Дончев каза за училищата, че където няма издаден нормативен акт, си отиват на училище. Т.е., развърза ръцете на кметовете, само че не бургаския да си пуска изявления във ФБ, а да се разходи до общината, да си пусне заповед както си требе, да я качи на сайта на общината или да я публикува във ФБ. Защото така реално нищо не е направил.

# 18 911
Положението е страшно сериозно. А из фб само за ракии говорят, и за конспирации. 🤐
Лошото е, че и вкъщи сме така. Как по дяволите да обясня, че щом е обявена пандемия то положението е сериозно!?
Или на познатите, които работят от вкъщи и като свършат работа се юрват по кафенета..
Каквото си направим сами...

# 18 912
Днес видях уплахата в хората.Напрежението даже се усеща във въздуха.....Беше тъжно!Пожелавам на всеки от вас успех в собствената му борба.Heart

# 18 913
От понеделник, от всеки разговор с човек по телефона, усещам отчаяние и депресивно състояние
Чак на мен взеха да влияят, а аз съм позитивен и лъчезарен човек.

Много е кофти...

# 18 914
Цитат
“Засегнати държави” - кои? Да кажат, не да да гледаме сайта на външно и препоръки. И какво значи ограничат?
Каза че тепърва ще се изготвят текстовете и не може да каже всичко в аванс, но едно е ясно, ще има ограничителен режим, за излизане ако не е свързано с бизнес, работа или нещо подобно, аз така го разбирам затова е ограничителен режим а не пълно затваряне на границите. Гъз път да види не може да преминава, бизнесът обаче ще могат, да са спокойни всички да не хукнат утре да изкупят магазините, нищо няма да изчезне или да свърши.

Значи утре като се довлекат 10 испанци по работа ( които няма да сложат под карантина) и стоим два дни в залата на хотела с климатика ще е всичко точно
(бизнес и ЕС проекти да има). И след една седмица може да имаш “късмета” да си до или след мен в метрото, на касата в магазина, в асансьора , в банката.....

Общи условия

Активация на акаунт