Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 033
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 575

не мога да разбера тоя вирус как ще ме зарази ако се пипна по бузата. Нали заразявал само белия дроб. За да попадне там трябва или да го изядеш и от гърлото да се придвижи до дроба, което е странно как ще стане ако не се задавиш. Или от носната лигавица да се придвижи надолу по някакъв начин. Ако ти е на ръката трябва сигурно да го вдишнеш докато си пипаш носа. За кихането и кашлянето - странно ми е на всички болни ли някой им е кихнал в лицето. За мен наистина тоя вирус най-често се предава аерозолно, иначе не разбирам как толкова бързо ще се пренася и ще стига до белия дроб.

Вирусите не са буболечки да пълзят напред назад.  Чрез лигавиците, преминава в кръвта. И от там се разнася.

# 19 576
Zenata, а пък мнението на надрусан лекар, хванат да шофира, е най-меродавно, така ли? Айде кажи една лаборатория без мнения за объркани резултати.

# 19 577
И аз чакам някой да разясни сагата с тоалетната хартия, която владее цяла Европа.

Защото в един дом първо свършва тоалетната хартия. Особено, когато се обитава от по-възрастни хора.
Така беше и в началото на демокрацията - нямаше тоалетна хартия и дамски превръзки.

Въобще, китайците ни разказаха играта и то без много труд (жив пример - заради 20 кихащи и кашлящи обявяваме извънредно положение и то в нищо и никаква България, какво остава за икономически силните държави), само и само да изкупят контролните пакети с акции от Уолстрийт (където стоковата борса се срути), та по този начин да придобият права върху технологии на производство....

# 19 578
В Кауфланд беше лудница ей сега, има дезинфектант гел някакъв нов модел, може по 1 да се купи.

Фантастико ще пуска по 30 души максимално.

# 19 579
  • Bulgaria
Премиерът свиква извънредно заседание на МС и Националния оперативен щаб. То ще започне в 16.30 ч.

https://nova.bg/news/view/2020/03/13/281173/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D … 1%89%D0%B0%D0%B1/

# 19 580
# 19 581

Въобще, китайците ни разказаха играта и то без много труд (жив пример - заради 20 кихащи и кашлящи обявяваме извънредно положение и то в нищо и никаква България, какво остава за икономически силните държави), само и само да изкупят контролните пакети с акции от Уолстрийт (където стоковата борса се срути), та по този начин да придобият права върху технологии на производство....

Ами ако нашето извънредно положение заради 20 кашлящи е сринало Уолстрийт...евала.
А  вие също се възползвайте от ниските цени на акциите и купувайте, не се занимавайте с нас дето се притесняваме от "глупости".

# 19 582
  • Варна
Защо не се запасявате от борсите, а се блъскате във хр.вериги?

# 19 583
А как според вас е заразена жената от Габрово? Около нея и мед.сестра там няма други засега. И знае ли някой как е тя?

# 19 584
# 19 585
Zenata, а пък мнението на надрусан лекар, хванат да шофира, е най-меродавно, така ли? Айде кажи една лаборатория без мнения за объркани резултати.

за мен е по-меродавно, да. а и съмненията му изцяло се потвърдиха и двата пъти. който каквото иска да прави, негова си работа. аз се доверявам на определени лаборатории, но рамус не е сред тях.

# 19 586
  • Варна
Защо не се запасявате от борсите, а се блъскате във хр.вериги?
Какво значение има къде ще се "блъскат" хората?

# 19 587
Да, и тук в Кауфланд имаше табела - по 2 на човек, но това не попречи на една леля пред мен на касата да си вземе 6. Обаче си мисля, ако сте 4-5 души в семейството и трябва да пазарува един, колко пъти може да се връща така за по 2 дезинфектанта?

# 19 588
Хубу де, разбрахме, кажи кои са читавите лаборатории, всички да знаем.

# 19 589
Конвенционалната война все ще свърши.
 Химическата също можеш да спреш.
Дори атомната е насочена към определен град или държава.
А биологичната е най страшна.

Общи условия

Активация на акаунт