Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 837
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 695
“Производителите на храни успокояват, че има достатъчно произведени храни за период от 2 години”

В момента пряко по телевизията има представители на различни хранителни асоциации.

# 19 696
Аз все още не разбирам защо кината продължават да работят въпреки забраната, както и защо моловете са отворени? Там е пълно с хора и ученици, все едно в държавата няма извънредно положение. Попаднах и на тази новина публикувана преди едва три часа.
https://www.noviteroditeli.bg/zaedno-novini/vsichki-vzrasti/padn … -kulturni-sbitiya

Тихомълком са им разрешили да работят ли? Синема дори бяга по тъча с това становище:
https://www.cinemacity.bg/actual-situation-statement/

Не разбирам каква е ползата от забраната, ако отново не се спазват разпоредбите и всеки ги интерпретира както му е угодно...

# 19 697
  • Другата България
Скрит текст:
Моят син днес отиде на училище. Ми почти на 19 години е-не можах да го спра. Обяснява ми, че се кашля, киха и така нататък. Аз от 1 седмица съм се евакуирала, но на терасата излизам. На площадките около блоковете пълно с деца. Е те поне са малки. родителите могат да ги контролират и да не ги пускат.
 Аз напуснах работа през декември и си стоя вкъщи,
но мъжът ми е пожарникар и дори смятам, че ще им спрат отпуската. Всеки ден носят болни, не им дават ръкавици, нито маски. Викат ги да носят и мъртви хора. Викат ги и при катастрофи......Е какъв е смисъла, че аз и детето сме се барикадирали. Та нали той може да ни зарази.
Скрит текст:
При родителите ми не ходя. Възрастни са, страх ме е. Нося до блока храна с колата. Баща ми слиза да я вземе. Инструктирани са да я претоплят до завиране....Възможно е да съм се панирала повече отколкото е необходимо, Днес от внушение се и разкашлях. А аз по принцип си кашлям на нервна почва. заболяха ме и гърдите......може и невралгия някаква да е, но си внуших, че е корона и се тъпчя с успокоителни и рева.....
Снощи писах за МВР, че е същото. Сами се запасяват служителите с предпозни средства. Това го чета от теб ако не се лъжа за втори път, досега да беше му купила поне ръкавици, има в аптеките, 0,10 ст. за бройка. Или той сам да си купи. Това е начинът, с вайкане и успокоителни няма да стане. Казвам го добронамерено.
Ако някой все още не е видял или разбрал, въпреки, че и това се писа:
Денонощна телефонна линия на Министерството на здравеопазването за въпроси, свързани с коронавирус: 028078757.

# 19 698
Починалите от УСЛОЖНЕНИЯ на Корона вирус в Китай са.....3100 души.
На фона на популацията им от 1 милрд. това прави...0.0003%
Следователно, наистина е по-вероятно да спечелите от лотарията, отколкото да умрете от Корона вирус.

Защо не цитирате данни от Италия, там тотото отдавна фалира....

Няма проблем.

Италия - застаряващо население над 60 г. - 23%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0012%
Китай   - застаряващо население  над 60 г. -   7%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0003%

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 18:29 от DeltaAzimut

# 19 699
Колко ли време могат да издържат големите хранителни магазини на това безумно пазаруване?
До понеделник ще утихне паниката. Така прогнозирам. А запаси имат, нищо по-различно от празничното опразване на рафтовете, например.

В Габрово голямото пазаруване беше първите 2-3 дни от седмицата. Сега по магазините е спокойно.
Няма как да се пазарува с такива темпове повече от няколко дни. Това чудо си има и срок на годност, а трябва и да се съхранява някъде.

Аз все още не разбирам защо кината продължават да работят въпреки забраната, както и защо моловете са отворени? Там е пълно с хора и ученици, все едно в държавата няма извънредно положение. Попаднах и на тази новина публикувана преди едва три часа.
https://www.noviteroditeli.bg/zaedno-novini/vsichki-vzrasti/padn … -kulturni-sbitiya

Тихомълком са им разрешили да работят ли? Синема дори бяга по тъча с това становище:
https://www.cinemacity.bg/actual-situation-statement/

Не разбирам каква е ползата от забраната, ако отново не се спазват разпоредбите и всеки ги интерпретира както му е угодно...
Сигнализирайте в Министерство на здравеопазването, ако смятате, че се нарушава каквато и да било забрана.
Нали до сега в кина и театри се сядаше, както беше хумореската, през място.

# 19 700
  • София
Още една чудесна новина : критичните случаи са паднали на 9%. Три процента надолу за 4 дни.
Не е ясно- много държави въобще не ги рапортуват и там случаите растат, затова пада- примерно Иран не ги съобщава, за Германия си седят на 9, но пък умират хора .... в Китай в момента са 30% от останалите активни случаи (това сигурно са хора от доста седмици в интензивно отделение).

# 19 701
[quote author=alinnna link=topic=1174414.msg40360404#msg40360404 d)
... но мъжът ми е пожарникар и дори смятам, че ще им спрат отпуската. Всеки ден носят болни, не им дават ръкавици, нито маски. Викат ги да носят и мъртви хора. Викат ги и при катастрофи......
Е добре де,  лошо положение е това, но той не може ли да си закупи нещата? Ръкавици има все още навсякъде, маски също казват че пускат по аптеките. Ако няма, може и в железарията. Иначе е неприятно че държавата не помислила за това. Трябва да им се напомни....
[/quote]

За съжаление той е от непукистите. ние сме на нож откак е тази ситуация с вируса. Смее ми се, че денонощно вися на телевизора и в интернет и треперя. за съжаление и колегите му са същите и се веселят на мой гръб, защото жените им са като тях и не им пука. Пийват си ракийката и се радват. Много, много съм уплашена. Аз втора седмица не мога да се възстановя от грип Б. И не знам кой ме "снабди" с него, при положение, че излизам само на терасата...

# 19 702
  • софия
Wade_Barret  ама съобщението на Синемасити е от 11.03. Сега мисля, че трябва да го променят.

# 19 703
Скрит текст:
Моят син днес отиде на училище. Ми почти на 19 години е-не можах да го спра. Обяснява ми, че се кашля, киха и така нататък. Аз от 1 седмица съм се евакуирала, но на терасата излизам. На площадките около блоковете пълно с деца. Е те поне са малки. родителите могат да ги контролират и да не ги пускат.
 Аз напуснах работа през декември и си стоя вкъщи,
но мъжът ми е пожарникар и дори смятам, че ще им спрат отпуската. Всеки ден носят болни, не им дават ръкавици, нито маски. Викат ги да носят и мъртви хора. Викат ги и при катастрофи......Е какъв е смисъла, че аз и детето сме се барикадирали. Та нали той може да ни зарази.
Скрит текст:
При родителите ми не ходя. Възрастни са, страх ме е. Нося до блока храна с колата. Баща ми слиза да я вземе. Инструктирани са да я претоплят до завиране....Възможно е да съм се панирала повече отколкото е необходимо, Днес от внушение се и разкашлях. А аз по принцип си кашлям на нервна почва. заболяха ме и гърдите......може и невралгия някаква да е, но си внуших, че е корона и се тъпчя с успокоителни и рева.....
Снощи писах за МВР, че е същото. Сами се запасяват служителите с предпозни средства. Това го чета от теб ако не се лъжа за втори път, досега да беше му купила поне ръкавици, има в аптеките, 0,10 ст. за бройка. Или той сам да си купи. Това е начинът, с вайкане и успокоителни няма да стане. Казвам го добронамерено.
Ако някой все още не е видял или разбрал, въпреки, че и това се писа:
Денонощна телефонна линия на Министерството на здравеопазването за въпроси, свързани с коронавирус: 028078757.

За сведение, пожарникарите са служители на МВР от доста години. Тако, че това, което важи за МВР, си важи и за тях.... Ръкавици вкъщи имаме, и противопрахова маска има. Въпросът е, че трябва да ги задължат да носят, защото на никой от тях не му пука и не разбира сериозността на положението....

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 17:08 от alinnna

# 19 704
Детските градини се затварят, явно никой не чете! Лекарите не за първи път нямат възможност да си останат у дома. Тази тема ясно е пълна със загрижени медицински работници, аптекари, пожарникари, полицаи и служители в магазини. Друго обяснение за неразбирането нямам.
Работя в счетоводна кантора, а кажи ми как точно ще ни пуснат в отпуск, предвид че годишното счетоводно приключване е до 30 март?!

Аз се надявам да удължат сроковете, при все че май вчера са отказали. Преди извънредното положение.

# 19 705
Тези, които четат от фейса и не знаят какво говорят, създават излишна паника в млади семейства.
https://www.linkedin.com/pulse/notes-from-ucsf-expert-panel-marc … ordan-shlain-m-d- Ето актуална и реалистична информация, за това как работи вируса и какви са му рисковете.

# 19 706
  • Разпиляна във въображението
Банките дали ще работят?

# 19 707
И на мен ми е интересно - бензиностанции ще работят ли ???? А Куриерите - Еконт , Спиди ?
За тях нищо не се говори ?!?!

# 19 708
И на мен ми е интересно - бензиностанции ще работят ли ???? А Куриерите - Еконт , Спиди ?
За тях нищо не се говори ?!?!
Спиди публикуваха съобщение във фб, че ще работят с нормално работно време.

# 19 709
Бум на туй и онуй, ама детските градини да работят. Логика - нула!

Защо не прочетеш заповедта на министъра на здравеопазването? Тук в темата им линк, който е публикуван към 15:30 ч. До 29.03 затварят детски градини и ясли. Ще работят само аптеки, дрогерии и хранителни магазини на намалено работно време.

Общи условия

Активация на акаунт