Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 787
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 815
  • София
Дайте време на работодателя да се окопити и да реорганизира работния процес. Едва ли някой ще задържи служителите, ако има възможност да ги разпусне.
И при нас го оставихме за понеделник да съобщим как ще се работи, за да се обсъди през уикенда и да се измисли схема, така че да не се блокира работата.

# 19 816
Не намирам инфо от брифинг в 17 часа, моля ако знаете нещо, пишете!

# 19 817
  • София
Аз мисля, че бензиностанции, шивачи, обущари, бижутери ще работят или?
В смисъл, спреш ли бензиностанциите, на практика налагаш и карантина за пътуване в страната (с кооолкото и гориво да си запасен)

# 19 818
Нас ни пуснаха от вкъщи, ще има дежурни в склада - хранителен е, не можем да затворим, ще спрат производства.

# 19 819
  • Буркина Фасо
градските тоалетни ще работят ли ?

Аз мисля, че бензиностанции, шивачи, обущари, бижутери ще работят или?
В смисъл, спреш ли бензиностанциите, на практика налагаш и карантина за пътуване в страната (с кооолкото и гориво да си запасен)

а ако не бачкат обущарите и бижутерите какво ще се случи ?-  ще ходим боси Smiley

# 19 820
  • Другата България
Ще си позволя да цитирам тук един пост на съфорумка от съседната тема, дано не ми се обиди.
Адмирации за такова мислене, дано повечето хора го имат.
Цитат
На всички ни е гадно!
Никой не иска да стои затворен!
Да не ходи навън, да не пътува!
Да трепери дали ще си загуби работата!
Това не се случва на избрани хора.
Не е лично!

Живеем в общество. Не същестуваме сами. Каквото за вас, такова и за всички.
Работете от вкъщи, ако можете. Говорете с децата си, гледайте филми.
Изчистети си къщата, ако имате желание.
Четете книги.
Мислете какъв бизнес може да отворите, ако имате желание.
Пишете, рисувайте, танцувайте.

Мислете:
- за лекарите и сестрите на първа линия. Те нямат време да хленчат във форума
- за всички работещи на предела на силите си в магазините
- за всички заети да осигуряват реда
- за всички останали, които нямат избор и се налага да са на първа линия

И ако и след това се чувствате прецакани, ние сме се провалили и като общество и като хора.
Да влязат роботите. Те поне не хленчат.

# 19 821
  • София
бензиностанциите ще работят, така казаха по Нова. Сега не гледам, защото ще изпуша съвсем.

# 19 822
  • Варна
Съд и нотариус ще работи ли?

# 19 823
  • София
Не знаем, в заповедта пише  търговски обекти. За администрацията нищо не видях, а четох няколко пъти.
Днес на една от спирките чух как една жена кашля, сухо ми звучеше и реших да не се качвам. Зная, че до днес и други са кашляли, но наистина при всеки изтръпвам и всички гледаме във въпросния кашлящ, но от снощи вече съм много притеснена.

# 19 824
Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите;

Всичко останало, освен горе посочените, ще работят!

# 19 825
В Австрия нещата отново се промениха рязко - в скрития текст.

Скрит текст:
Актуално болни 504, оздравели 6, починал 1
Долна Австрия (63), Виена (82), Щирия (52), Тирол (167), Горна Австрия (84), Залцбург, Бургенланд (7), Форарлберг (22), Каринтия (4)

Препоръчаха ни днес от понеделник още да оставим децата вкъщи. В класа на малкия ми син днес са били 15 от 22 деца. От сряда, както писах вчера, въобще няма да има часове, а само ще гледат децата на тези, които не могат да ги гледат вкъщи. Над 15 годишните са, както писах вчера, от понеделник вкъщи. Като цяло си казахме "чао" за след средата на април (има ваканция за Великден).

Тъй като имам неприятно падане със ските миналия месец, ми се налагаше да ходя до ортопедичната болница. От днес всички часове за отказани и незаменени с по-късни.

Помолиха ни да си стоим вкъщи доброволно. Мисля, че е време да покажем загриженост за всички, които са в рисковите групи и да се помъчим да спрем това разпространяване. Поне моето семейство ще ограничи максимално излизането.

Гастрномията работи, но днес разбрах от собственик на малко заведение, че другата седмица най-вероятно ще затворят.

Хората са спокойни. В нашия квартал не забелязвам кой знае какво необичайно, може би са малко по-дружелюбни и на опашката в магазина много по-търпеливи и мили. Като цяло ми прави впечатление, че непознати се шегуват, усмихват на опашката... Това за нашия квартал е невероятно. Хората са доста дистанцирани обикновено. На две опашки ми направи впечатление, че хората се дърпаха на поне два метра от възрастни чакащи.

Няма да затварят аптеки, магазини и дрогерия;  това е официално заявено днес.

ПП Междувременно получихме покана за тест, но в крайна сметка беше ненужен, защото ние въобще не сме присъствали на този уорк шоп (водещият го е болен). Просто тогава изникна нещо важно и не успяхме, но сме останали в списъка, защото не успяхме да сторнираме.

ППП Вече е официално, затварят в понеделник заведенията. До 15:00 някои ще бъдат отворени. Два района в Тирол са под карантина.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 19:07 от Анонимен

# 19 826

Разбира се, че не.

# 19 827
Ако от фирмата ми решат, че ще работя дистанционно, това ще се отрази сериозно върху психиката на бягащата пътека в хола, която от 2-3 години си е внушила, че е сушилник за дрехи.
Simple Smile
Крос-тренажорът у нас ако знае какво го чака от тук нататък Wink)

А за инкасаторите за вода и вие:
Можете да се заразите ако стоите 15 минути на разстояние 2 метра с болен.
За 1 минута нищо няма да стане.

# 19 828
Незнам дали е последно решение - съдебни заседания ще  се провеждат, когато има задържани лица, останалите се отлагат, но това беше преди извънредното положение.

Как ще го почнат това онлайн обучение от понеделник не мога да си го представя.

# 19 829
  • Далечният изток

Съдилищата ще гледат само неотложни дела като мерки за отклонение Задържане под стража, издръжки, по Закона за домашното насилие и някои други.
Нотариусите според мен ще си преценяват, ще дезинфекцират и така....., пък някои могат и да не работят.
Аз съм адвокат, за сега смятам да работя, пък ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт