Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 344
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 20 190
https://btvnovinite.bg/svetut/ruski-uchen.html

Руският професор дава много информация, но с цялото ми уважение - при само 30 случая до вчера - за какво изследване и наблюдение става въпрос, при положение, че нямат и един починал! Много са ми подозрителни тия братушки!

За мен вече всичко е ясно. Този вирус е скрито послание към Тръмп от Путин, а Ердоган има сделка с Путин и няма да позволи да измрат турците. Представяте ли си Тръмп да даде положително? Кой на кого ще се моли... Grinning Заради шматока с оранжевата коса се разиграва този сценарий.

# 20 191
Знаете  ли фризьорските  салони работят или затварят?Не видях в наредбата.
Е, толкова много народ минава през тях. Аз преди три седмици/след като съобщиха за първите случаи в Италия/ се обадих на фризьора ми и си отмених посещенията. Сама взех да си мия косата, тъкмо ще си почине от сешоара му Simple Smile
Просто питам,че от наредбата  останах с впечатление,че работят,а според мен не би трябвало.

# 20 192
Не ви ли притесняват тези до 5 години затвор за нарушаване на карантината, които гласуваха? Струва ми се много крайно.

Не е крайно, но трябва да има алтернатива за нещата, които поставеният под карантина не може да свърши. В Китай поне някакви чували храна им раздаваха, а тук, ако някой поставен под карантина е сам човек, възрастен, без близки или и близките му са поставени под карантина, какъв му е изборът - да излезе за хляб и да рискува затвор, или да си умре от глад? Дано помислят за това. Иначе да, карантината е нещо сериозно и трябва да се спазва, като не става със съвест, ще стане със санкции, като всяко друго нещо.

Е, едва ли биха го оставили да умре от глад. Хора сме, все ще има някой доброволец да я свърши тази работа.

# 20 193
Моят мъж е здравен асистент тук, в Англия. Работи в care home. От тази сутрин още преди self check in-a имало ръкавици и термометър, въвеждат си температурата, ако е над 38 градуса, не ги допускат, без ръкавици също не може.
Иначе днес ходих да пазарувам, лудница е, няма тоалетна хартия, течен сапун, макарони, бисквити...

# 20 194
  • София
Дмитрий Аркадиевич Еделев е доктор на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на обществената организация "Руска академия на естествените науки". Почетен работник на висшето образование на РФ. Научен ръководител и директор на Арбатклиник. Президент на Националния проект "Здраве на нацията". Член е на съвета на Руската обществена организация "Руско екологично общество". Куратор е на програмата "конвергентно лидерство". Водещ е на постоянното предаване "Здравословно хранене с доктор Еделев" на Медиаметрикс.

Другарят Еделев е функционер на Единна Русия, диетолог, телевизионен водещ, тоест всичко друго, но не и епидемиолог.

Цялото интервю можете да прочетете в БТА, че нещо другите източници спестяват част от него. Ако имало заплаха за човечеството, те щели да пуснат ваксината. Кога и как ще преценят? И кого ще спасят?

Иначе, той препоръчва селен и цинк. Затова вече в аптеките няма освен вит.С вече също вит.Д.
Още като прочетох интервюто си казах, че ей сега ще хукнат за селен и цинк.

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2166068?fbclid=IwAR2ALgfgAR8kJWZBpn … BXT6AhbYjdrTlt1FU

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 23:26 от АРТЕМИС

# 20 195
Скрит текст:
Не ги давайте руснаците за пример. Не си научиха урока от Чернобил. Със сигурност там случаите са хиляди. Не обявяват.
И тези конспирации не знам вече колко станаха. Аман.
Първо бяха американците (те са винаги заподозрян номер 1), после китайците за да сринели икономиката на враговете, после пък човешка грешка с изтърван лабораторен вирус (това е най-логичното между друго измежду всички конспирации) и сега ново шест, с тази ваксина от Русия. Ами аз вярвам в естествения произход. Ние хората периодично в историята винаги сме били атакувани от подобни пандемични вируси. Ама сега всеки вярва в теорията на конспирацията.
А и нас 1 г. не ни грее. Дотогава щетите ще са нанесени и без ваксина ще оцелеем посредством т.нар. стаден имунитет.
И не са само руснаците. Американци, германци, испанци и австралийци отдавна тестват, ние също между другото.
Юни се чакат първите резултати като цяло. В Италия вече третират някои болни с лекарство на Рош, мисля че срещу ревматоиден артрит беше, но все още липсват по-смели и добри новини в нюзрума, което не е добър знак.
Дали е случайност, че тръгва от Китай точно по време на новата им година, когато повечето китайци се прибират и след това се връщат обратно по държавите, в които са гастербайтери?

Като преди това хубаво се е разпространил. Ами вече и аз взех да мисля, че е пуснат. Ако затворят Германия, Франция и Великобритания и вземе, че Ей така изчезне, ще си имам едно на ум.

# 20 196
  • София
Знаете  ли фризьорските  салони работят или затварят?Не видях в наредбата.
Е, толкова много народ минава през тях. Аз преди три седмици/след като съобщиха за първите случаи в Италия/ се обадих на фризьора ми и си отмених посещенията. Сама взех да си мия косата, тъкмо ще си почине от сешоара му Simple Smile
Просто питам,че от наредбата  останах с впечатление,че работят,а според мен не би трябвало.
Ще работят ,но при спазване на санитарно -хигиенни изисквания и стига да не са в мол

# 20 197
Защо не затвориха границите, м*м*а му ст*ра!!! Сега всеки ще си влиза, излиза, и после разчитаме на самосъзнанието му да се самокарантинира. Трябваше да пускат само доставки спешни за борбата с Ковид19!!
Дано да има ефект!
Стигнах до извода, че само някоя всевисша сила (Бог или с друго име) ще ни помогне

# 20 198
  • София
Трябваше да прекратят влизанията в страната. Да останат само доставките на продукти и каквото е нужно за производството, за да не става бой по магазините.

# 20 199
Относно фризьорските салони, повечето в нашия град затвориха, други ще работят "при извънредни хигиенни условия", каквото и да рече това. Същевременно доволен брой маникюристки във Фейса обявяват, че ще приемат клиентите си у дома. Те явно също като Тръмп си имат противоотрова.

Скрит текст:
Содата се изкупува, защото може содени питки да правят и си мислят, ако няма хляб и не могат да излезнат... Също за баници, такива неща...
Но също содата трепе бактерии, така съм чувала. За гърлото също жабуркане понякога пишат, че помагало. Някъде бях чела за колко неща е полезна содата , дори не бях подозирала , но не съм го запазила. Може и за това да я купуват. На обрив и рани при залежаване, кожна лекарка е изписвала на мой близък да го промиваме първо със малко сода и вода и после да слагаме лекарство, марля и т.н. Лично съм го правила по 2 пъти на ден и то от лекар препоръчано. Та..може нещо да си правят хората и лечебно, знам ли..

Не само содата.
Чесъна също. И сребърната вода убива над 600.

Добре, ся що даваш идеи, не мога да разбера? Утре един кьорав чесън няма да е останал, начи!

И да се посмеем малко:

Произведения, които вероятно ще се паднат тази година:🤔🤓

1. Атанас Далчев - "Болница"
2. Димчо Дебелянов - "Един убит"
3. Йордан Йовков - "През чумавото"
4. Пейо Яворов - "Маска"
5. Елин Пелин - "На оня свят"

# 20 200
Аз в момента не бих стъпала в България, ако ще червен килим и букети с цветя да има на границата. Не съм чула и емигранти да планират такава мярка. Чужденците ще спрат да идват също и това без да затваряте границите.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 23:08 от Анонимен

# 20 201
Много неясна остава наредбата. Дали магазини за техника, например Технлполис ще работят? Налага ни се спешно да купим нещо. Или май утре ще идем на място и ще видим...

# 20 202
Трябваше да прекратят влизанията в страната. Да останат само доставките на продукти, за да не става бой по магазините.
Чехия, Дания, Полша затвориха, може да пропускам някоя държава. А нашите щели да се съобразят с общо решение за Европа. Те вече  някои си взеха решенията, при все че наистина трябва да е заедно.
А дали има магнезий. Утре щях да ходя да търся, не съм чела да помага за коронавирус, да уточня.

# 20 203
  • тук и там
И като ги затворят,кой ще напълни магазините?Или във БГ има производство на всичко?Малко са страните,които могат да си го позволят.Или поне не за дълго..

# 20 204
Този вирус се оказа със силно възпитателен характер.
Хората се научиха да си мият първо ръцете, сега и косите, уау 😆
Утре някоя ще почне и да готви сама 😎

Общи условия

Активация на акаунт