Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 396
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 205
  • на пистата

# 20 206
Вероятно затварят фризьорските салони специално за да накажат "домакините, които не готвят" Joy И маникюристките ще затворят, и СПА-центровете, и кафетата, и моловете, и цял ден ще пускат по тв Звездев, Манчев и Шишков, докато не се вкарат тия домакини в правия път!

П. П. Клиниките за естетична хирургия само няма да затворят, то какъв е смисълът да слагаш хиалурон, пък да не се вижда от маската.

# 20 207
Много неясна остава наредбата. Дали магазини за техника, например Технлполис ще работят? Налага ни се спешно да купим нещо. Или май утре ще идем на място и ще видим...

Може ли линк към тази наредба?

# 20 208
Скрит текст:
Дмитрий Аркадиевич Еделев е доктор на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на обществената организация "Руска академия на естествените науки". Почетен работник на висшето образование на РФ. Научен ръководител и директор на Арбатклиник. Президент на Националния проект "Здраве на нацията". Член е на съвета на Руската обществена организация "Руско екологично общество". Куратор е на програмата "конвергентно лидерство". Водещ е на постоянното предаване "Здравословно хранене с доктор Еделев" на Медиаметрикс.

Другарят Еделев е функционер на Единна Русия, диетолог, телевизионен водещ, тоест всичко друго, но не и епидемиолог.

Цялото интервю можете да прочетете в БТА, че нещо другите източници спестяват част от него. Ако имало заплаха за човечеството, те щели да пуснат ваксината. Кога и как ще преценят? И кого ще спасят?

Иначе, той препоръчва селен и цинк. Затова вече в аптеките няма освен вит.С вече също вит.Д.
Още като прочетох интервюто си казах, че ей сега ще хукнат за селен и цинк.

Потърсих информация и на руски, и на английски за д-р Дмитрий Еделев и не намерих нито една статия, написана от него, в която той въобще говори за коронавирус., вит. С и Д, селен и цинк.

Моля, ако имате подобна статия, но не на български език, а оригинална, да я публикувате във форума.

# 20 209
Накрая ще излезе, че нашето извънредно положение си е едно никакво положение.
Не разбирам така тези мерки.
Трябваше всичко да затворят без полици, болници, аптеки, неща без които не можем-ток, вода, интернет. Знам, че съм крайна, но иначе не става, ако искат резултати.
То пак има пътувания, пак си работят май кината, пак моловете отворени, дори фризури ще си правим. На този фон само достъп до учреждения на хора не позволяват и то Софийска вода, Топлофикация и др. държавни. То логика каква има не знам. Стенания за детски градини и училища, при положение, че държави отричащи дори грипни ваканции при много заразени сега първото това направиха да си разпуснат децата.
Другите си ходят нагоре-надолу, я в парка, я в градинката, я в кафенето.... ми това какво е.
Гледах българи в Италия какво разказват и как спазват нещата. Никой не протестира, никой не се дърпа, видяха какво стана и сега клекнаха. Така ли трябва и ние да станем. За Китай да не говорим, ама успяха и излезнаха от ситуацията.
Ние няма да се оправим така. Това за мен не са мерки. Съжалявам, че крайно звуча. Или нещо да правят, или просто да си караме до отсяване и това е, който оцелее ще продължи.
Ми няма как да стане така, това не е извънредно положение по моите поне разбирания, че май и на тези в другите страни. Пародия е това.

# 20 210
Ако имало заплаха за човечеството, те щели да пуснат ваксината. Кога и как ще преценят? И кого ще спасят?

И на мен това ми прозвуча много цинично. Сякаш ако умрат САМО няколко стотин хиляди е окей.

# 20 211
  • София
Много неясна остава наредбата. Дали магазини за техника, например Технлполис ще работят? Налага ни се спешно да купим нещо. Или май утре ще идем на място и ще видим...

Моят мъж работи  с веригите и днес получи информация, че затваряли. За такива неща остават онлайн магазините май.

# 20 212
Трябваше да прекратят влизанията в страната. Да останат само доставките на продукти и каквото е нужно за производството, за да не става бой по магазините.
Откъде доставки? Нали ако всички така постъпят , точно България ще е в затруднение.

# 20 213
Цитат
Вероятно затварят фризьорските салони специално за да накажат "домакините, които не готвят" Joy И маникюристките ще затворят, и СПА-центровете, и кафетата, и моловете, и цял ден ще пускат по тв Звездев, Манчев и Шишков докато не се вкарат тия домакини в правия път!
Grinning Вчера Бойко май каза че ресторантите не трябва да се затварят че имало домакини които не могат да готвят или нещо от тоя сорт. А това си е добра идея, както на учениците ще им преподават материала по Бнт 2 и Бнт 4, така за тия домакини за които се притеснява Бойко, на тях пък ще им осигурят маратон на Ути Бъчваров, Звездев, Манчер и Шишков по Бнт 3. Grinning  То и без това е за спорт, а всичкият спорт официално приключи та може спокойно от спортен да го преквалифицират в готварски канал.

# 20 214
Да се затворят границите за чужденци идващи от страни с огнища на вируса става дума. Наши граждани ако се прибират под строга карантина. Транспорта и стоките вървят и така трябва да е. Доставки по домовете, защото някой хора нямат кой да им напазарува ако са в карантина, пък и е по-удачно от днешното фиаско по магазините за храна.
Лека истерия си е днешния ден, аз лично от време на време се чудя, мамка му нали беше излишна паника... Така се надявах да не се случи... Хората се чудят от къде им е дошло и доста са неадекватни. Както с действията си, така и с разни теории, конспирации и мърморене по управляващите, че лъжели и едва ли не военно положение, разбираш ли за тяхна изгода...
Направиха това, което можаха. Дано не е много късно. Остава ни да чакаме... И да се молим.
За Италия чух вариант, че заради причастието в църквите има много бързо разпространение. Много ми е жал за страната, католичка съм и въпреки, че като всеки народ и те си имат кусури... Горките хора. Възрастта няма значение, всеки страда за близките си и за лошото, което се стовари на човечеството.

# 20 215
  • София
Мисълта ми е граждани да не влизат в страната от трети страни.  Всеки, който е бил в чужбина по някакъв повод или е изплашен, гледа да се прибере в България, обаче е потенциален вирусоносител. А чужденци пък, съвсем да не влизат.

# 20 216
Ако преди една година някой беше казал... Толкова е нереално.
За мен е по-добре да се търси правилното лечение, но и ваксина пак ще е чудо. Много "умен" вирус.
Кварталът ни е тих. Всичко е затворено, няма хора да се разхождат.
Аз мисля, че ще се справим. Не се подценявайте. Още малко страх и ще клекнат и най-големите ентусиасти. Ще мине време и ще дойде ред да премислим. Да подреди приоритети. Сега животът в някое малко село на чист въздух ми изглежда далеч по-примамлив от шумотевицата в града.
И да спазваме хигиена пак има страх. В магазина... Нещо, което си имал за даденост. Да пазаруваш спокойно. Предстои да се видят последиците.

# 20 217

Може ли линк към тази наредба?
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-minis … yata-zapoved-za-/
Заповед, не наредба, обърках се.

# 20 218
# 20 219
Мисълта ми е граждани да не влизат в страната от трети страни.  Всеки, който е бил в чужбина по някакъв повод или е изплашен, гледа да се прибере в България, обаче е потенциален вирусоносител. А чужденци пък, съвсем да не влизат.
Ами колкото и да не ви харесва, държавата има ангажименти към собствените си граждани и един от тия ангажименти е да си ги прибира при такива обстоятелства. Всички читави държави си прибраха дори от епицентъра в Китай гражданите. Сега си ги прибират и от Италия. Контрапредложението какво е?

Общи условия

Активация на акаунт