Това, което ми направи впечатление, че те много си държат на нещата и са педанти направо. Не им разбирам езика, но по телевизията все за някакво месо се спорело цял месец и направо голяма врява, което за нас не би било никакъв проблем, нещо с изтекъл срок с малко на годност пуснато. Те имат много силни профсъюзи, социална политика към възрастните също добре развита.
За мен е неразбираемо това решение. Нещо гнило има. Сигурна съм, че хората няма да го търпят това, ако случаите станат повече и е както в Испания, Франция , да не говорим Италия. Може да са северна страна, може да изглеждат спокойни и студени уж (това не е така за мен) , но там има и много мигранти. Сега с годините чета и още повече са станали. Ми то ако не шведите, мигрантите ще надигнат вой. Това не мога да си го обясня. Дали пък не искат да харчат пари за мигрантите там или... Но, ако пламне Швеция ще хвърчат глави за мен. Не са толкова кротки и търпеливи, като нас. А още повече те с Дания са , като нас със Сърбия. Все нещо си мерят, все нещо се гледат, ама са си все напред -назад и се знае всичко. Дания е взела мерки, Швеция не. Няма начин да не сравняват.