Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 407
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 595
  • София
Кога да отида да напазарувам се чудя? Кога има най-малко хора според вас?

Надявах се тази сутрин да е ОК положението, но масовата истерия явно е пълна. В Кауфланд пратих мъжа ми и той каза, че опашките са брутални - предвид, че няма 8 сутринта в съботен ден.... Снощи той се отказа да пазарува, че е било лудница. В ebag също са се юрнали да пазаруват - преди, като съм поръчвала, доставяха за след около 3 часа, вчера сайтът умря на няколко пъти. Чак около 1 през нощта успях да поръчам някакви неща за понеделник. А не е като да е станал апокалипсис. Не я разбирам тази истерия и това презапасяване.

E да ама и вие сте тръгнали в 8 сутринта в събота в Кауфланд и сте пребегнали до Ебаг в 1 през ноща. даже с намерение още от преди това да искате да поръчате.. Демек и вие като всички останали. Смисъл как се изненадвате, като правите точно като масово останалите хора Grinning То за това има такива опашки, защото всички мислят по един и същи начин. Аз си отидох в кварталния магазин, беше почти празен от към хора и си напазарувах каквото ми трябваше без никакъв проблем, блъскане и чакане.

Ами, през седмицата обикновено пазарувам по малко, но точно тази седмица имах куп задачи (вечер, след работа) и не успях. Хладилникът беше абсолютно празен, а съм с две деца, все трябваше да се купи нещо. От понеделник ще работя от вкъщи с двете деца (досега всеки е я на градина, я на работа, я на училище - та не е било нужно да има кой знае какво вкъщи през седмицата). И не - не сме пазарували излишни неща. И от кварталния магазин взехме две-три неща. Поръчката от ебаг е за 37лв - 8лв, от които са трева за котарака, че си няма, а почна да яде един кактус. Grinning Дали всички останали масово са били с абсолютно празни хладилници?

# 20 596
  • София
Признавам, че не зная на кого ще му се ходи по заведения, дори и да не са затворени. Предостатъчно е това, че се налага да ползваме градски транспорт и за пътуване от 30 минути сума народ е минал, отделно трябва да се пазарува, колкото и да се презапаси човек. Гледам вчера улиците пълни, не вярвам да е заради това, че вече са научили за извънредното и са тръгнали на пазар. Изглеждаха ми дори доста безгрижни около НДК, само в аптеката имаше опашка от трима човека навън, които много се изнервиха. А би трябвало човек да не е по улиците много, да не говорим за кина и заведения. По естествен път би трябвало доста да се откажат, ама акъл! Явно отричането е за предпочитане пред параноята.
 Според мен с пазаруването сега е проблем паниката. Надявам се да казват истината, че храна има и нещата да се нормализират. Консерви да има, хляб, ориз и боб, все се надявам да устискаме откъм храна. Или ще кажете, че съм оптимистична? Ох, и аз хем така, хем онака - половината ми мозък се паникьосва, защото другите се паникьосват и ни обясняваха до вчера как не бил толкова заразен и всичко е наред, а другата ми половина се надява, че поне за наличието на достатъчно храна казват истината. Само да сме живи и здрави да я изядем. Признавам, страх ме е.

# 20 597
Скрит текст:

Така е. Но хората са свикнали да работят болни, защото работодателите правят проблеми и не им пука, че си настинал, грипозен или си на антибиотици. И щеш не щеш работиш, кашляш и кихаш. Може би трябва да излезеш в болничен ако припаднеш само.
Не всички фирми са така, но булшинството са.

Много хора не си взимат болничен. Аз например, винаги когато съм болна излизам болничен и до сега проблем не съм имала. Обаче имам приятели, които наистина само в краен случай излизат в болничен. Разбира се има и такива, които злоупотребяват и понякога е наистина дразнещо.
И това трябва да е причина да се нарушават заповеди в извънредно положение? Искрено се надявам онези в Сливница да си го отнесат яко и всички недисциплинирани ганьовци да се замислят. Поне да има една  полза от този вирус- малко да ни дисциплинира

Вчера на спирка в София бях на 2 метра от един мъж, който беше болен и се оплакваше. Шефът му е казал, че не го интересува дали е настинал, грипозен или с корона. Иска го на работа иначе да си търси друга работа.
И човека казваше на приятеля си, че е с 2 деца и няма избор.
Кой е виновен?
Държавата няма да го защити особено добре. Човекът ако излезе в болничен, после без работа ще остане. Държавата ли ще му даде пари да си гледа децата?

Така е. Но хората са свикнали да работят болни, защото работодателите правят проблеми и не им пука, че си настинал, грипозен или си на антибиотици. И щеш не щеш работиш, кашляш и кихаш. Може би трябва да излезеш в болничен ако припаднеш само.
Не всички фирми са така, но булшинството са.

Много хора не си взимат болничен. Аз например, винаги когато съм болна излизам болничен и до сега проблем не съм имала. Обаче имам приятели, които наистина само в краен случай излизат в болничен. Разбира се има и такива, които злоупотребяват и понякога е наистина дразнещо.

Не взимат, защото доста хора са на минимална заплата, а другото под масата. И ако вземат болничен, ще им се плати много малко. А им трябват пари. Затова и се мъчат и ходят болни. За едната чест и слава, от страх също, а всъщност така вредят и на останалите.
Но за това положение са виновни и работодателите.
Преди години като бях студентка работех в една верига магазини. Каза се, че болнични са забранени декември.
Аз пък се разболях сериозно от бронхопневмония. Бях на антибиотици и ми беше много лошо. Нямаше  как да работя и да припадам на земята през 10 минути с тази температура. Седмица след като се върнах ме освободиха, като единия управител каза, че вече нямат нужда от хора и освобождават тези на изпитателен.
След 10 минути другата управителка каза - "Аз казах ли ти, че болничен тук е забранен. Не ни пука, че си болна, трябваше да работиш. Да ти е за урок това и да не се разболяваш"

# 20 598
По БТВ говорят сега...да се поставя бележка или печат на входната врата на тези под карантина!
Абсолютно съм съгласна!
Така всички ще следим да не се излиза, заразата ще се ограничи и с времето ще изчезне.
Преди години беше така. При болен от хепатит, варицела се слагаше бележка на вратата

# 20 599
За това с червените кръстове по вратите .
До сега  се нарушаваха правата на лична информация за даден човек . Сега не знам  с обявяването на извънредното положение . Обаче закона влиза в сила след обявяване в държавен вестник . Така че най рано в понеделник предполагам ще  го обяват в държавен вестник и то май изданието  може да  е извънредно заради ситуацията .

Вчера има извънреден брой
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=7D8 … 3EDA?idMat=146931

# 20 600
Извинете ме за глупавия въпрос, но попадам на много различна информация и вече се обърквам. Според СЗО начинът на заразяване е близък контакт. Ок, обаче непрекъснато излизат статии колко време вирусът запазва инфекциозните си свойства по повърхности. Е, какво? Мога да се заразя от дреха, продукт от магазина, от аптеката?
Извинете ме, ако е коментирано.

# 20 601
Лабораторията която прави изследване е Рамус
Гледах Москов и ми хареса
Обожавам Мутафчийски, новият ми любим човек на планетата
Журналистите са тъпи, но всъщност иначе ще се паникьосаме ( още повече)
Кол центъра, в който работя, нямаше план б, но за часове се организира. Вярвам, че всяка фирма от подобен род можеи трябва
Редно е нап и други институции да замразят срокове за поне 2 седмици! Всички счетоводители да натоварени с приключване, а сега и със съкращения на персонал и организиране на отпуски, което е безумно! Държавата да помисли в тази посока спешно!

# 20 602
https://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces
Това е извънредно издание на държавен вестник.

# 20 603
Стана ми много интересно и май трябва тема, в която да се пишат конкретните работодатели, които уволняват за болничен.

# 20 604
  • на пъпа на Златията
==
Те очакват същите опашки като пред Кауфланд ли?
Народът да хукне да се запасява и с телевизори?
==

А ако ти изгори бойлера  от къде да си купиш друг ??
Тия чуждоземските бойлери не се ремонтират .

# 20 605
В момента с болничните също е малко сложно. Или по телефона или хич, ако ще да мреш. Отново трябва някакво решение. Поне за периода на карантина.

# 20 606
Аз не разбирам, какво е това юркане за пазаруване? Нали идеята беше, да не се струпват много хора на едно място. Имам чувството, че хората не вдяват, какво се приказва. Откачили са от всякъде, дано тоя пазарлък поприключи след някой ден, че вече взе да става дразнещо.

Ганьовците чак сега разбират, че нещата са сериозни и правят това, което ние направихме преди седмица две, но заради грешните причини.

Сега струпванията и заразяванията ще за в магазина - точно това, което тези, които де запасихме избягваме.

# 20 607
  • София
Здравейте,
видях в темата, че срещу заплащане се правят тестове - някой знае ли в коя лаборатория?
Тестове по желание се правят в централната лаборатория на Рамус в София, само в делнични дни. Може да заявиш посещение вкъщи срещу допълнително заплащане.  Тестът по желание струва 120 лв, ако е направен на място в лабораторията.

# 20 608
Здравейте,
видях в темата, че срещу заплащане се правят тестове - някой знае ли в коя лаборатория?

# 20 609
  • 1st floor

А ако ти изгори бойлера  от къде?
Тия чуждоземските бойлери не се ремонтират .

Онлайн!

Общи условия

Активация на акаунт