Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 202
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 565
С риск да се повторя - само на мен ли ми казват, че реалните случаи са много повече, но ги крият???

Кой ти казва?
Принципно не всеки заразоносител е болен. В този смисъл, около нас има много заразоносители, които не са болни. Или ако са болни, са с леки симптоми и дори на лекар не ходят. Или ако отидат им махват с ръка-грип. Та да, реално случаите следва да са много повече, просто не са хванати по обясними причини.

# 20 566
Обаче явно за някои хора е по-трудно да минат от ниво "безхаберие" до "културно и съзнателно поведение в ситуацията" и минават направо на 100% паника. С което вредят повече.
С това съм много съгласна, но констатирам, че "културно и съзнателно поведение в ситуацията" е непонятно и дори отсъстващо при огромен процент от хората.

# 20 567
# 20 568

Заразени или под карантина?

И в двата случая нямат какво да правят в заведение. Каква безотговорност!

Така е. Но хората са свикнали да работят болни, защото работодателите правят проблеми и не им пука, че си настинал, грипозен или си на антибиотици. И щеш не щеш работиш, кашляш и кихаш. Може би трябва да излезеш в болничен ако припаднеш само.
Не всички фирми са така, но булшинството са.

# 20 569
И аз пазарих от кварталното магазинче. Много беше спокойно, продавачката с маска и ръкавици, не разбирам защо стадото се блъска по големите магазини. Едно, че е безсмислено, второ, че е рисковано.

В кварталното няма месо. Има салфетки ..а ние салфетки не ядем.

Квартален за месо нямате ли? Или във вашия квартал само салфетки продават.

# 20 570
Вчера в Панорама проф. Мутафчийски обясни, че защитните облекла за медиците се правят от плат, който не пропуска вода. Тези платове се индикират с водонепропускливост която се измерва в единици воден стълб. Та за защитните облекла на лекарите се ползвали платове с 15 000 мм. воден стълб. По този повод се сетих, че и ски екипировката се индикира по същия начин. Имам няколко стари якета и панталони и си мисля, че този плат би бил подходящ за изработка на маска за лице. Вие какво ще кажете?

# 20 571
# 20 572
И аз пазарих от кварталното магазинче. Много беше спокойно, продавачката с маска и ръкавици, не разбирам защо стадото се блъска по големите магазини. Едно, че е безсмислено, второ, че е рисковано.

В кварталното няма месо. Има салфетки ..а ние салфетки не ядем.
Ама пък могат да заместят тоалетната хартия.

# 20 573

Така е. Но хората са свикнали да работят болни, защото работодателите правят проблеми и не им пука, че си настинал, грипозен или си на антибиотици. И щеш не щеш работиш, кашляш и кихаш. Може би трябва да излезеш в болничен ако припаднеш само.

Много хора не си взимат болничен. Аз например, винаги когато съм болна излизам болничен и до сега проблем не съм имала. Обаче имам приятели, които наистина само в краен случай излизат в болничен. Разбира се има и такива, които злоупотребяват и понякога е наистина дразнещо.

# 20 574
Следя положението във Франция.Обезпокоена съм, оздравелите от седмица си стоят 12 души на картата, а заболелите са вече над 3600!!! Нормално ли е това???
Нормално е. Цифрата на оздравелите най-бавно расте, защото лечението от появата на симптоми до оздравяване минават >27 дни при по-младите, при лека форма на инфекция.
Най-дълго се лекуват групите 40,  50, 60, 70, 80 годишни, маже да стегне и до >40 дни.

Не забравяйте! Мерките, които взимаме днес, ще дадат резултат слд 3, 4 седмици.
По-малко заболели.
Повече излекувани.
По-малко смъртни.

# 20 575
  • на пъпа на Златията
==
Следя положението във Франция.Обезпокоена съм, оздравелите от седмица си стоят 12 души на картата, а заболелите са вече над 3600!!! Нормално ли е това???
==
Да нормално е . Сега се откриват огнищата за това е така . Може да има и хора които вече са оздравяли или  не са се заразили , макар че са били в  близки контакти със  вирусоносители.
 И мой комшия тираджия , от ония дни  се прибра  от някуде . Седна да играе карти с пенсионерите  в пенсионерския клуб . После седя на пейката ми пред дома 1 час. Не му направий забележка , просто не се сетих .
Добре де  какво да правим  , да изхвърлим ли тия хора . Днес е студено и гледам пенсионерите  не могат да намерят 4-ти човек за карти .  .

# 20 576
Скрит текст:

Много хора не си взимат болничен. Аз например, винаги когато съм болна излизам болничен и до сега проблем не съм имала. Обаче имам приятели, които наистина само в краен случай излизат в болничен. Разбира се има и такива, които злоупотребяват и понякога е наистина дразнещо.
И това трябва да е причина да се нарушават заповеди в извънредно положение? Искрено се надявам онези в Сливница да си го отнесат яко и всички недисциплинирани ганьовци да се замислят. Поне да има една  полза от този вирус- малко да ни дисциплинира

# 20 577
И реклама от фейса:
Уважаеми клиенти,
Днес 14.03 Техномаркет Цариградско шосе ще работи с регулярно работно време от 9.30 ч до 20 ч.
Очакваме Ви!

Изобщо не ми се коментира!

Те очакват същите опашки като пред Кауфланд ли?
Народът да хукне да се запасява и с телевизори?

# 20 578
Скрит текст:
[spiler]

И това трябва да е причина да се нарушават заповеди в извънредно положение? Искрено се надявам онези в Сливница да си го отнесат яко и всички недисциплинирани ганьовци да се замислят. Поне да има една  полза от този вирус- малко да ни дисциплинира

Коя по-точно заповед се нарушава? Аз говоря попринцип, не за сега. Имам много такива приятели, които си ходят болни на работа, не е виновен работодателя, че те са си взели това решение. Е сега вече вярвам, че може би ще се позамислят, преди да го правят.

# 20 579
Границите затворени ли са?

Нашите не но повечето в ЕС и по света са, така че ако ще ходите до Македония за месец например сега е момента

Общи условия

Активация на акаунт