Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 339
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 670
Еми, предполага се, че там няма струпване на хора.

# 20 671
Sunshine_Reggea, хареса ми разсъждението ти.
В четвъртък говорих с една от преките ми шефки. Казах й, че искам да си взема карантинна отпуска.
Тя ми забрани с довода, че рано или късно всички ще минем през този вирус и че след време ще бъде както сега е грипа. Стадиен имунитет.

# 20 672
  • София
А снощи до късно комшиите се веселиха - чуваха се смехове и музика, но не зная колко хора са били, може да са си били само трима-четирима. Чак им завидях леко на безгрижието, а аз си мислех какво ме чака сутринта в магазина, че почти нищо нямах за ядене. А за тоалетната хартия си представях как ще мачкам листата от принтера като относително по-чисти. Изкукала работа, ама посред нощ като се събуди човек какво да си мисли!

# 20 673
  • тук-там
Англия в списъка ли е? Слагат ли ги под карантина, когато се върнат в бг?

# 20 674
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/14/chetirima-shofiori-are … arantinata.442173

Четирима шофьори арестувани, нарушили карантината в Сливница.
Излезли на заведение вместо да стоят вкъщи !?!?!!

# 20 675
Преди малко мъжът ми ходи за кисело мляко в Тмаркета до нас, ако не знаехме, нямаше и да усетим, че има нещо. Малко хора, пълни щандове, всичко е спокойно. Вчера беше същото. Явно истерията е на райони.

В Еконта също, без никакви специални нареждания хората стоят на голямо разстояние един от друг, минава се бързо.

# 20 676
Никого не слагат автоматично под карантина бе, не разбрахте ли!? Разчитаме всички да имаме мозъци и да се самокарантинираме по собствена воля и преценка! Само след потвърден контакт някой може да те сложи под карантина.

# 20 677
Искам да уточня, че пуснатото е разговор от друг форум и го пускам като друга гледна точка.
Иначе за Германия не знам Меркел какво предлага, но за  Борис Джонсън е вярно. Племеника е студент в Англия, на лекции е, нищо не са им отменили. Ще си дойде за Великден. Ние ще стоим далече от него, но сестра ми и зетя не могат. И двамата са над 55 години. Това е за карантината изобщо....
Ами като не знаете, защо пишете неверни неща?

# 20 678
  • тук и там
Защо коментирате "Ганьо" как изкупува магазините и т.н. Ако това ще внесе някакво успокоение-в цала Европа е така,вчера даваха в Колрой опашките сутринта  ,една жена каза че пазаруването и е отнело 4 часа..(от влизане до излизане на паркинга).Надявам се другата седмица да се поуспокоят нещата,когато видят че има зареждане..
Вчера в магазина имаше кайма  и  малко месо,всички със срок на годност ди 16.03.Днес ще направя едни кюфтета поне..

# 20 679
Адска тъпотия е това, че народа се изнесе от София, така хубавичко да разнесе заразата, защото няма какво да се лъжем - тук има най-много болни (то вече стана видно и от положителните проби).

# 20 680
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/14/chetirima-shofiori-are … arantinata.442173

Четирима шофьори арестувани, нарушили карантината в Сливница.
Излезли на заведение вместо да стоят вкъщи !?!?!!
Смях в залата. Карантинирания не знае, че заведенията са затворени.

# 20 681
  • гр. София
Коя е новата част в заповедта?
Ще трябва да се върнеш назад в темата за да видиш вчерашния текст. Някой го беше копирал целия текст.
Видях я новата само, снощи четох вече редактираната такава, но разлика на първо време не улових. Както и да е....

# 20 682
В Испания всичко е затворено. Работят само аптеки и полупразни супер маркети. Вчера секцията за месо беше абсолютно празна, даже кости нямаше. Няма ориз и макарони. Едвам успяхме да вземем последните 2 млека. Сутринта още в 8 часа, супера не беше и отворил още, а имаше километрична опашка. Купите си поне най необходимото и не слушайте лъжни успокоения.

# 20 683
  • На остров
В Швеция за момента не са затворили училища и градина масово, по преценка на общините и при наличие на случаи.
Няма кой да гледа децата,  ако се затворят училища и градини. Децата не са рискова група.
Днес има втори смъртен случай в Швеция, което на фона на всички заболели не е толкова много.

В България според това, което чета тук след вчерашното извънредно положение освен един тотален хаос, друга голяма полза няма.

# 20 684
  • София
А като се замислиш, винаги се получава така при епидемии - хората от епицентъра се изнасят към периферията - едно време са му казвали "в провинцията, на село". В момента действията са класика, дори да не бяха затворили градините и училищата, пак щеше да е така. Да, трябва да се работи, трябва някой да гледа децата, повечето хора са ангажирани с работа на място и е добре държавата да продължи икономически, но нюансът не се промени заради епидемията - мрънкането, че се нарушава ежедневието, дори с мотива "прекалява се с опасността, трябва да ходим на работа", а не страх за децата. Затварянето на градините и училищата в София просто катализираха изнасянето, и то защото се падна петък - тъкмо лонг уикенд.

Общи условия

Активация на акаунт