Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 349
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 730
Който се е запасил, няма да пазарува другата седмица , надявам се....
Според мен освен, ако не затворят граници и не почнат да връщат тирове с продукти, няма да е проблем...

Лошото е, че тировете може би трябва да дойдат от държави със затворени вече граници.

# 20 731
Който се е запасил, няма да пазарува другата седмица , надявам се....
Според мен освен, ако не затворят граници и не почнат да връщат тирове с продукти, няма да е проблем...
Доколкото разбирам и да затворят граници, няма да е за снабдяване с продукти. Това някъде да останат без храна не се е случило досега. Ама народът не го разбира и се реди на опашки в големи вериги, а така рискът от зараза е още по-голям. Ако си пазарува всеки, както по принцип си пазарува, няма да се струпва толкова народ и рискът ще е значително по-малък.
Хората под карантина няма да останат без храна.

# 20 732
Ами до там ще стигнем, като се блъскат стотици хора на едн място и всеки кашля. СЗО има официално становище по въпроса, вирусът е много заразен при близък контакт! Мойте съвети са да избягвате тия струпвания в големите магазини, точно поради тази причина!

# 20 733
  • Пловдив
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/versiq-teche-zver … iment-covid-19-5g

Още малко от световната конспирация.

# 20 734
Повечето хора, които виждам през деня са с нулева хигиена.
Тръгвам от офиса, минавам покрай улична машина за кафе, мият я с  парцал и кофа. Този, който я зарежда е без ръкавици, пипа чаши, сипва продукти - захар, кафе, отваря монетника и прибира монетите...ужас. В съседство пиаца на таксиметрови шофьори, пушат до колите, приказват си, пипат дръжките на вратите.....кошмар. След това влизам в една институция, където ме обслужва дама с 5 см дължина на ноктите. Дори и да си мие ръцете през час, представям си под този нокът какво се въди. Сядам на кафе с приятелка, поръчвам сок със сламка. Очаквам сламката да е запечатана и аз да си я отворя. Нищо подобно - сламката е натикана в сокчето, а малко преди това сервитьорката си е разменила пари с друг клиент. В заведение за бързо хранене си вземам храна за дома. Питам за пластмасови вилици и лъжици  - показват ми две чаши със забити вътре прибори. Всеки минава, взема си, някои хващат по 2-3 лъжици, едната връщат обратно в чашката. Имам усещането, че хората въобще не си дават сметка колко лесно може да се заразят.
Носи си кутии, сламки и пробори. Това съвсем сериозно. Има такива в амазон, иней сигурно и тук понсайтовете

# 20 735
Хора, идеята на запасяването е да се остане след това вкъщи. Ще има доставки, разбира се, но ще се забавят малко заради повишеното търсене в момента.

Зареждаме и на бабите, седем дни за шест човека са си поне една пълна количка, както и да се погледне. Иначе у нас винаги е имало храна поне за седмица поне; не разбирам как хора с деца имат само една пица примерно във фризера. Това да не е първият вирус, паднал от небето. Грип да те хване, пак не можеш да излезеш спокойно до магазина. И в кое домакинство няма спагети и ориз, че това си е любима детска храна... Мармалад, мед, какао, мляко, грис, мюсли, гумени мечета, бишкоти.. Мога да изредя още доста неща, които са сто пъти по-вкусни от консерви и супи на прах. Simple Smile

ПП В пловдивското Метро в момента има всичко и е спокойно.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 12:11 от Анонимен

# 20 736
Коментирам ограничението на внос на продукти, ако има такова

Че български плод и зеленчук май никакъв няма вече...

# 20 737
Скрит текст:
Направи ми впечатление че в Русе  .работят  фризьорските салони.Според мен не би трябвало. Точно  там е развъдник на вируси
Недоумявам!
Ами сигнализирай, като затворят един, знаеш ли колко бързо всички ще го направят доброволно!
Последната редакция на министерската заповед не е ли всъщност разрешение да си работят всички обекти, извън изрично посочените в т.1? Демек, нищо не направиха, изключение за този, за онзи, за всички.
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/13/4040881_kakvo_shte_rabo … pri_izvunrednoto/

Да. Първоначално вчера се бяха взели мерките на Испания, която също вчера обяви извънредно положение. Само хранителни магазини, аптеки и здравни заведения щяха да работят. После, обаче, разбраха че народа не в подготвен за такъв драстичен стоп и отпуснаха колана. Чакат бройката да стане 500 сигурно, за да затегнат колана.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 12:05 от Не се сърди, човече

# 20 738
Ананиев кога успя да си редактира заповедта и защо? Сега след като има втори починал човек, да си помисли пак, струвало ли си е да отстъпва! Еми не е сериозно да се правиш, че правиш нещо, пък накрая.....

# 20 739
Адска тъпотия е това, че народа се изнесе от София, така хубавичко да разнесе заразата, защото няма какво да се лъжем - тук има най-много болни (то вече стана видно и от положителните проби).
Адска тъпотия беше и "извънредното положение". Само като видях сутринта Вавилонското стълпотворение около суперите ми се подкосиха краката и ми стана лошо.

# 20 740
  • София
Ако тировете с продукти са за нашенско защо да ги връщат? Икономиката ни има нужда от суровина, също и от готови продукти за потребление. И не говоря за глезотии.
Трябва да се ограничи влизането на хора в страната, защото колкото и тук да се карантинираме доброволно, външното внасяне е проблем. В София е летището, тук първо слизат от самолетите като основен поток, после се пръскат по страната, но преди това се концентрират в София.

# 20 741
Ами като не знаете, защо пишете неверни неща?

Пиша за всички, които четат с разбиране, и четат всичко. Ясно съм написала, че е просто още една гледна точка, върху която някои хора се замислят.

Мъжът на починалата жена в Пирогов също е починал. Много скъпо им излезе празненството. Сега го пуснаха като новина по тв.

# 20 742
Хора, идеята на запасяването е да се остане след това вкъщи. Ще има доставки, разбира се, но ще се забавят малко заради повишеното търсене в момента.
Факт, но не се случва. Ела виж в нашия парк какво става. Запасяват се, а после всички навън и никаква дистанция.
Затова всичко губи смисъл.

# 20 743
Ананиев кога успя да си редактира заповедта и защо? Сега след като има втори починал човек, да си помисли пак, струвало ли си е да отстъпва! Еми не е сериозно да се правиш, че правиш нещо, пък накрая.....

Кой е втория - съпруга на починалата ли?

# 20 744
Да..съпругът е починал. В Пирогов.

Няма нови болни.

Общи условия

Активация на акаунт