Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 366
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 715
  • София
Много станахме фенките на генерала Blush сигурно има психологическо обяснение... Heart Eyes

Търсим силна мъжка фигура в това смутно време... Grinning
Шегата настрана, разбирам защо е добре да си самоналожим изолация и, както вече споменах, аз също си оставам вкъщи. Днес имам неотложно пътуване с градския транспорт и, както казах, ще се ходи до магазин за храна след няколко дена.
Притеснява ме, че днес можем да спасим стотици, но за утре (образно казано утре, но да речем - след 3-4 седмици) не се знае дали тези ни мерки няма да се окажат безполезни. Притеснява ме, че заразата може да влезе отвсякъде, точно когато сме решили, че сме се спасили и какво - пак ли пускаме кепенците? Ми не, не е възможно да си прекараме живота зазидани, особено хора, които не могат да работят от вкъщи.
На мен ми е "широко около врата" - заплатата ми върви, мога да работя и от бункер, стига да имам интернет. Храна имам, а и не съм претенциозна, мога да набивам спагети с бяло сирене и да ми харесва. Вино имам, поддържа духа висок в умерени количества. Но има хора, на които далеч не им е толкова спокойно и които не могат да издаянят на безкрайни карантини, спирания на работа и нередовни плащания.
Затова просто разсъждавам дали пък не е по-добре да го пускаме тоя вирус, да го караме и, дет се вика, който оцелее, ще разказва. Но, подчертавам отново, това са само разсъждения на глас.

# 20 716
Направи ми впечатление че в Русе  .работят  фризьорските салони.Според мен не би трябвало. Точно  там е развъдник на вируси
Недоумявам!
Ами сигнализирай, като затворят един, знаеш ли колко бързо всички ще го направят доброволно!

# 20 717
От това, което виждам и чета, правителството си "върза гащите" с извънредното положение, но всъщност ще разчита на стадния имунитет. Съпругът направи същия математически модел, който цитира Ън. Няма оправия. Така и не разбрах защо преди седмица, когато нямаше навалица по магазините, всички говореха само за излишното презапасяване и на никого не му мина през ума какъв обмен на всякакви вируси ще стане като се струпат всички накуп. Сегашната ситуация беше въпрос на време. Имахме време. Но го пропиляхме. Да се вайкаме вече е излишно.

Иначе яки купони станаха на 14 февруари, 3 март, 8 март! Чакаме сега Великден. Няма се плашите.

# 20 718
  • тук и там
В Кора имаше сирена ,шунка и въобще малотрайни неща си имаше.Проблем има със дълготрайните изглежда-заради запасяването..
Аз вчера получих съобщение от Декатлон,че остават отворени от понеделник до петък.Тук има забрана да работят събота и неделя само.(не хранителните).Фитнеса са ми пуснали предложение,за виртуални тренировки-10 на брой,които да си купя и да тренирам в къщи при желание.(и преди ги имаше но не бяха много популярни,сега може и да станат).

# 20 719
Още от онзи ден Ви казах,че в Англия е изкупен дори плод и зеленчука. Хора работещи в сферата казват, че магазините зареждат по-малко стока, защото е възможно правителствата да обявят карантина, дори на места се говори за затваряне на някой магазини. Престанете с това, че храна няма и че ни лъжат. Така подтиквате хората да се запасяват още повече и да пълнят магазините, сега идеята е да не се случва това, да няма хора струпани на едно място.

# 20 720
Не, това показва реално как средния българин продължава да си повтаря "мбааа". Сега са 31, а след 29.03 - познай. Стъпка по стъпка вървим към държавна карантина. Като сложат цялата държава под карантина ще се вайкаш защо не си се презапасил докато можеше.
Никой не казва да ходите в Кауфланд през уикенда да се блъскате.

# 20 721
Някои хора или не мислят или пишат просто наизуст. Искахте затваряне на училищата и градините. Сега да затворят и градовете. Е как да стане това, като в София сигурно вече 1/3 от населението са пришълци-млади хора с малки деца. Как да ги гледат при това положение?
Като си вземат отпуск, как. Къде са хукнали при това положение, да тръснат децата на баби и дядовци, при условие, че беше казано, че това е най-неудачния вариант.

За сведение - сравнително млад човек от прованса съм, с две деца. Няма да стъпя при родителите си, докато не отмине всичко. Разчитам много на майка ми, но сега ще търся други варианти!

# 20 722
Много станахме фенките на генерала Blush сигурно има психологическо обяснение... Heart Eyes
Аз пък не го харесвам като мъж (не засягам професионалните качества). Имам непоносимост към мъже от огнени знаци и веднага го "подуших". Не се респектирам и от пагони. Дори напротив.

Не помня писано ли е за Турция днес:

Цитат
Турция забрани влизането в страна на пътници, които пристигат от девет европейски страни - Австрия, Белгия, Германия, Дания, Испания, Нидерландия, Норвегия, Франция и Швеция, предаде БТА. На турските граждани временно се забранява да пътуват до тези страни.

По-рано Анкара спря полетите до Китай, Иран, Ирак, Италия и Южна Корея.

Доста сериозна мярка. Дали ще спрат и тировете?

# 20 723
  • София

В България според това, което чета тук след вчерашното извънредно положение освен един тотален хаос, друга голяма полза няма.
Вярно тотален хаос и простотия-в големите магазини като луди вчера и днес-повечето без маски,който не е болен,е станал вече.Адски много народ вътре се нагъчкали,опразнени магазини и аптеки.Ако всеки си пазаруваше цивилизовано за по 2-3 дни напред всичко щеше да е ок-ама не, важното е пълни колички с вафли и консерви и всякакви простотии където не знам кой още ползва Frowning1 Те така ако продължават вярно ще затворят и магазините,няма такава истерия и лудост.

# 20 724
Нямам търпение да изчета всички, стигнах до някъде после ще се върна. Ако повтарям някой, съжалявам.
На първо място- Тесла, радвам се, че се върна в темата. Мненията ти липсваха, а правил много добри анализи. На мен ми действат по успокоително, от призивите "Това е само грип".
Второ- надявам се, че скоро хората ще послушат властите и накрая ще спрат. Имам усещането, че ако не стане скоро, ще започнат с по-рестриктивни мерки. Явно ще са нужни.
И по тази тема имам въпрос. Към кой се обръщаме, в случай на неизпълнение на наредбата. Ясно е, че не е към 112, защото това не е спешно, телефона за корона вируса също не е подходящ. Къде можем да сигнализираме?

# 20 725
  • София
Направи ми впечатление че в Русе  .работят  фризьорските салони.Според мен не би трябвало. Точно  там е развъдник на вируси
Недоумявам!
Ами сигнализирай, като затворят един, знаеш ли колко бързо всички ще го направят доброволно!
Последната редакция на министерската заповед не е ли всъщност разрешение да си работят всички обекти, извън изрично посочените в т.1? Демек, нищо не направиха, изключение за този, за онзи, за всички.
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/13/4040881_kakvo_shte_rabo … pri_izvunrednoto/

# 20 726
Който се е запасил, няма да пазарува другата седмица , надявам се....
Според мен освен, ако не затворят граници и не почнат да връщат тирове с продукти, няма да е проблем...

# 20 727
Стадният имунитет се достига при заразени 4 милиона българи и вчера направихме една сериозна крачка към достигането му.

# 20 728
Нямам търпение да изчета всички, стигнах до някъде после ще се върна. Ако повтарям някой, съжалявам.
На първо място- Тесла, радвам се, че се върна в темата. Мненията ти липсваха, а правил много добри анализи. На мен ми действат по успокоително, от призивите "Това е само грип".
Второ- надявам се, че скоро хората ще послушат властите и накрая ще спрат. Имам усещането, че ако не стане скоро, ще започнат с по-рестриктивни мерки. Явно ще са нужни.
И по тази тема имам въпрос. Към кой се обръщаме, в случай на неизпълнение на наредбата. Ясно е, че не е към 112, защото това не е спешно, телефона за корона вируса също не е подходящ. Къде можем да сигнализираме?
МВР или РЗИ.

# 20 729
Втора жертва на корона вируса у нас.

Общи условия

Активация на акаунт