Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 060
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 760
Голям проблем има за много онкологично болни и други хронични заболявания, които досега купуваха лекарства от чужбина. Сега как ще се справят незнам.

# 20 761
  • София
Китайците да не би да са открили ваксина? Заразените там са все по-малко.

Според мен просто нямат скрупули да изпробват различни лечения, колкото и да са рискови... Както казах и някъде назад, хич да не ми ги дават за пример...

# 20 762
Какво се случва ако в резултат от прилагането на т. 7 от заповедта на МЗ (Преустановяват се плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност...) умрат много повече хора, отколкото от вируса?
Те се преустановяват до 29.03 - не е толкова много време. А и не става въпрос за спешни и неотложни състояния, нито ще спрат да лекуват болните, та няма как от това да починат повече хора.

# 20 763
  • София
В Испания сякаш бомба е паднала. По улиците няма жив човек, дори коли почти  не минават. А нещо толкова елементарно като да си купиш хляб,  е изключително трудно. Надявам се България да не стига до това положение.
Защо да е толкова трудно да се вземе хляб в Испания, бихте ли обяснили? Като казвате А, научете се да казвате и Бе, защото скоро не изключвам за постове като тоя да ви отнемат достъпа и правото да коментирате.

# 20 764
Скрит текст:
Какво се случва ако в резултат от прилагането на т. 7 от заповедта на МЗ (Преустановяват се плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност...) умрат много повече хора, отколкото от вируса?
Те се преустановяват до 29.03 - не е толкова много време. А и не става въпрос за спешни и неотложни състояния, нито ще спрат да лекуват болните, та няма как от това да починат повече хора.
[/quote]
Точно. Плановите се отменят, но не и спешните.

# 20 765
На мен ще ми изтече направлението обаче...та явно трябва да се екипирам и отида. Ще се обадя да попитам може ли да се отложи обаче...нещо баш сега не ми се ходи..

# 20 766
  • На остров
В БГ излиза, че смъртността е много висока ако при 30 заболели двама са починали.

# 20 767
  • тук и там
При нас вчера(Белгия) пресен  хляб нямаше(изпечен същият ден).Имаше пакетиран още обаче-хляб за тостери,за сандвичи и т.н-със по 1-2 месеца срок на годност които са.

# 20 768
Починал е съпругът на първата жертва на COVID-19 у нас.

# 20 769
Не бъди толкова категорична, като нямаш лекарството, което трябва да ти влеят, защо вече е сложно пътуването, гарантиращ ли, че няма последици за болния и като разбереш, че не си права, какво правиш, продължаваш да повтаряш като папагал фраза от заповед.

# 20 770
Починалото семейство бяха от Лом, нали? А, какво става с Габрово и Плевен? Защо никой не дава данни за развитието на тези първи пациенти с потвърден резултат?

# 20 771
  • София
Починалото семейство бяха от Лом, нали? А, какво става с Габрово и Плевен? Защо никой не дава данни за развитието на тези първи пациенти с потвърден резултат?

Стабилни са и в добро здраве. Медицинската сестра от Габрово е без симптоми, младият мъж в Плевен виси в карантина. Информацията е от брифинга от вчера сутринта, ако не се лъжа, но категорично е от някой от брифингите.

# 20 772
  • Торонто
Китайците да не би да са открили ваксина? Заразените там са все по-малко.

Според мен просто нямат скрупули да изпробват различни лечения, колкото и да са рискови... Както казах и някъде назад, хич да не ми ги дават за пример...
Разбира се, че са по малко, и още ще намаляват.
Това е целия смисъл от взетите мерки.
Даже започнаха и на работа да ходят, училищата остават затворени.

Ето този анализ много добре описва целия процес  (на английски е):
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-w … -die-f4d3d9cd99ca

# 20 773
Сайта на РЗИ Плевен - хакнат?! Браво!

# 20 774
Последно бяха казали, че са добре. Но сега новите случаи са в новините и не споменават повече първите случаи. Ако имаше нещо, щяха да кажат.

Общи условия

Активация на акаунт