Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 182
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 865
  • София
Сега се сетих за нещо елементарно, като купуваме хляб/стока, как да обеззаразим опаковката, предполагам преди да го купя този хляб/стока са пипали поне 5ма. Както и плодовете и зеленчуците. Вие как действате?

Винаги мия опаковките с веро или сапун. Хляба леко  с насапунисана ръка, но всички останали пакетирани под чешмата. Плодове и зеленчуци леко мия със сапун отвън. Това го правя почти 20 години, защото опаковките са мръсни и после така ги слагаме в хладилника, където има и друга храна или най-малкото пипаме с измити ръце мръсните опаковки, после отваряме и вече ръцете ни са замърсени, когато пипнем продукта. Всичко в опаковка мия - мляко, олио и т.н. Дори маслото лекичко минавам с леко сапунена ръка.
Мия и тези плодове и зеленчуци, които се белят по горепосочената причина.

# 20 866
Сега се сетих за нещо елементарно, като купуваме хляб/стока, как да обеззаразим опаковката, предполагам преди да го купя този хляб/стока са пипали поне 5ма. Както и плодовете и зеленчуците. Вие как действате?
Изсипвам внимателно хляба в тавичка, изхвърлям опаковката, измивам си ръцете и го прехвърлям в нов чист найлон. Кисели млека и други запечатани опаковки мия с веро и тогава прибирам, плодове мия със сапун.

# 20 867
  • Viena
Салоните за красота си работят с пълна сила и без отмяна на часове.

# 20 868
  • Пловдив
Никога не съм мила опаковки..вие наистина ме шашнахте!

# 20 869
Скрит текст:
привет, има ли някъде информация или проучване как седят нещата във времето с хора, които са заразени с вируса и го карат безсимптомно или с леки прояви - колко дълго остават заразни? тоест като линия във времето - ден 0 - зараза -> ден 5 (примерно) - проявление на слаби симптоми /или никакви/ -> ден Х /0+?/ - човекът е безопасен за околните и не заразява, защото вирусът е преболедуван?

все още не мога да осмисля как е възможно в наши дни масовото производство на тестове, които да са финансово посилни на преобладаващата част от населението, да не може да бъде организирано в най-кратки срокове? това показва колко е бъгнат светът и колко безсмислено са наливани милиарди в "иновативни" компании, за които пръв приоритет е да произвеждат очила за виртуална реалност или пореден модел телефон, а междувременно обдишващите апарати, които биха спасявали животи, са в ужасен недостиг по целия свят

докато тези тестове не станат като тестовете за бременност /имам предвид да се ползват от всеки, за да е сигурен с какво си има работа и да не отлага ако се влошава/, съм леко скептична от отшумяването на заплахата
Протича различно. Казват, че до 10тия ден си заразен и след това не, но не е сигурно. Не случайно в Китай ги кремираха.

Относно теста ... моля ви правете разлика мажду тест за бременност, който се прави с пишкане и кръвен тест за антитела. Вторите винаги са си били по около 100лв.

# 20 870
  • гр. София

Не купувам плодове и зеленчуци. Няма как да ги ьезинфекцираш. Същото и с хляба.

Ако искаш хляб, омеси си. Ако искаш паста, омеси си. И така.
По принцип плодовете и зеленчуците могат да се дезинфекцират.

# 20 871
  • Варна
Не се сърди, човече, а защо дезинфекцират тогава? И защо се говори за дезинфекция на ръцете, когато няма начин да се мият? Трябва да имат определен процент алкохолно съдържание, все пак.
Използвах думата "антибактериален", защото обикновено такива са гелчетата, а не "антивирусни".

Загледах ги гелчетата, но не взех, пишеше процента алкохол, над 60.  Такъв вид се препоръчва за короната.
Благодаря!
Ето това ме интересуваше. Пак казвам, бях без очила.
Не за друго, ама хората ги купуваха доста настървено, а причината все пак да има, беше ограничението от два броя на клиент.
А иначе аз ползвам други продукти за дезинфекция, та въпросът ми бе основно информативен.
Скрит текст:
За радост, покрай професията на мъжа ми, винаги у дома имаме истински дезинфектанти. Като зареждат кабинета, взима и за вкъщи.. А за ръце ползвам лимонов одеколон 80°, от години. Харесва ми и аромата, и ефекта, и усещането после.
Различни са информациите за процентите, които са ефективни. В общи линии чета за над 60°, но на места е и над 70°.

Винаги съм се чудела на децата в училище, които си почистват ръцете с подобни боклуци, вместо да ги измият с топла вода и сапун в помещението срещу класната стая.

MarieSt, питах за другите, в шишенцата. На тези поне се вижда добре процентът алкохол... Благодаря и на теб!

# 20 872
  • София
Време е да започнеш. Няма нужда да е короната, има сума други гадости по опаковките и плодовете и зеленчуците. Принципно положение.

Децата, че и възрастните, обичайно нямат навици да си мият ръцете. Да речем, че по моя непредставителна извадка съотношението е един на седем-осем ги мие изобщо на чешмата, а за миене със сапун е отчайващо. И то при положение, че има вода и сапун (дори да не е топла вода, но има вода). Положението е отчайващо. Възрастните не ги мият, а какво остава за децата.

# 20 873
Аз виждам само пустош🙄Хората в моя квартал всички спазват указанията на щаба и това е страхотно....Мисля, че ако има такава дисциплина навсякъде бързо ще излезем от кризата...Това за София.
Имам роднини в провинцията обаче,където си мислят ,че са безсмъртни и живота си продължава постарому и разсъждения от сорта-тук това няма да дойде Cry

# 20 874
Какво стана с брифинга?

# 20 875
  • Варна
Къде видяхте съобщение за този брифинг? Нищо няма...

Тук не виждам много да са се спрели...
Чета в градската ни тема, че масово работят обекти, доста различни от "хранителни магазини, аптеки и дрогерии".

# 20 876
В Билла в Сердика Център почти няма хора... Рафтовете са пълни с малки изключения.

# 20 877
Ще има, казаха след 14 часа, без да уточняват.

# 20 878
Бяха писали по-горе, че в 14 часа ще има.
При положение, че в Хубей са в локдаун от 21-23.01 от къде излизат тези нови случаи?

# 20 879
  • София
Оставила съм го на канал3, пък да видим дали ще има. Но ако има брифинг, то сигурно ще го дадат по всички основни канали.

Общи условия

Активация на акаунт