Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 979
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 850
Сега се сетих за нещо елементарно, като купуваме хляб/стока, как да обеззаразим опаковката, предполагам преди да го купя този хляб/стока са пипали поне 5ма. Както и плодовете и зеленчуците. Вие как действате?

# 20 851
При нас вчера(Белгия) пресен  хляб нямаше(изпечен същият ден).Имаше пакетиран още обаче-хляб за тостери,за сандвичи и т.н-със по 1-2 месеца срок на годност които са.
Аз вчера съзнателно не взех пресен хляб, а такъв опакован. Не зная кой е кихал върху изпечените неща и като гледам те и другите не посягаха към тях.

Само дето най-вероятно и в Белгия, както и в много други държави, изпечения хляб е зад витрина и трябва да си го бутнеш извън витрината за го вземеш, а не като при нас, изсипан на рафта и всеки може да киха и кашля върху него и най-редовно го опипва кой ли не. Бррр такова нещо не купувам от години тук. Все се каня да им пиша из тези вериги защо не го направят като в другите държави и все не стигам до там

# 20 852
  • Mediterraneo
Ето каква беше ситуацията при нас вчера, това е т.нар. английска зона в града, където живея. Слава богу, че се затвориха всички барове и ресторанти! Жална им майка на персонала по хотелите, не ми се мисли с всичкия този народ, който няма къде да излезе да пие, а в същото време не си тръгва за Англия.

# 20 853
Моля пишете каквото кажат в 14, че не мога да гледам.

# 20 854
След кратката ми обиколка в квартала, наивно надявайки се да купя около 500 гр. пилешко, съм сигурна, че българина няма начин гладен да се зарази. Ще се зарази, но ще е сит и запасен. Най-важното за целокупното население е да има храна, мноого храна. Как пък някой не се презапаси с книги? С нещо за душата?! Не е истина за каква паника става въпрос.....

# 20 855
И една питанка, която ми изникна, докато обикалях между рафтовете с козметика... Откъде сме сигурни, че тези гелчета са в състояние да ни предпазят? Специално погледнах опаковката на наличните в магазина. 50 мл за 1.99, ако не бъркам цената. Прозрачен гел с малки зеленикави капсулки из него. Никъде не пише, че са антибактериални. Етикетът ги зове "почистващи".
Почистването е достатъчно, защото не става дума за бактерия с случая.

# 20 856
  • София
Това с безсимптомното протичане хич не мога да си го обясня. Това е вирус. Защо имунната система не реагира. Не го разпознава? Нали имунната система е тази, която ппотиводейства на такова влияние с различни симптоми. Тук се описват симптомите, но те не се проавяват при всеки. И защо децата не боледуват масово. Те са първите, които "цъфтят" при всеки вирус, който циркулира в пространството. Не ми се е случвало детето да е болно и аз да не се разболея в известна степен. То, разбира се, се възстановява по-бързо от мен, но аз имам придружаващи заболявания. Да ми простят невежеството лекарите и биолозите в темата.

Не съм убедена, но мисля, че все още не са намерили конкретната причина някои хора да са само преносители на ХИВ, без да развиват синдрома на имунната недостатъчност. И тук е така - някои просто имат железен организъм явно... Мен това ме притеснява - че това може да си обикаля мноооооого дълго време.
Абе, откъде дойде тая простотия с грипа?! Ако трябва да го оприличаваме на нещо познато, както казах, пневмонията е далеч по-сходна - тежка кашлица, температура, задух, болка в дробовете...

# 20 857
Загледах ги гелчетата, но не взех, пишеше процента алкохол, над 60.  Такъв вид се препоръчва за короната.

# 20 858
Сега се сетих за нещо елементарно, като купуваме хляб/стока, как да обеззаразим опаковката, предполагам преди да го купя този хляб/стока са пипали поне 5ма. Както и плодовете и зеленчуците. Вие как действате?

Не купувам плодове и зеленчуци. Няма как да ги ьезинфекцираш. Същото и с хляба.

Ако искаш хляб, омеси си. Ако искаш паста, омеси си. И така.

# 20 859
Има доста видове плодове и зеленчуци, които се белят...

# 20 860
  • Пеликания
Този гел е купен от К. - 50мл за 2.89
Скрит текст:

# 20 861
Извинявайте, ама един хляб и мляко да не си купите, после другите що са се презапасили? И едното, и другото са крайности, така че не виждам причина за мрънкане! Беше ясно, че ще се стигне до тук, затова имахме 1-2 седмици време да си сложим туй-онуй в хладилника и шкафа, че да не страдаме от недостига и да не се редим на опашки! И аз ям прясна храна, ама си я купих вчера в 7 сутринта, че да не се главоболя днес!

# 20 862
привет, има ли някъде информация или проучване как седят нещата във времето с хора, които са заразени с вируса и го карат безсимптомно или с леки прояви - колко дълго остават заразни? тоест като линия във времето - ден 0 - зараза -> ден 5 (примерно) - проявление на слаби симптоми /или никакви/ -> ден Х /0+?/ - човекът е безопасен за околните и не заразява, защото вирусът е преболедуван?

все още не мога да осмисля как е възможно в наши дни масовото производство на тестове, които да са финансово посилни на преобладаващата част от населението, да не може да бъде организирано в най-кратки срокове? това показва колко е бъгнат светът и колко безсмислено са наливани милиарди в "иновативни" компании, за които пръв приоритет е да произвеждат очила за виртуална реалност или пореден модел телефон, а междувременно обдишващите апарати, които биха спасявали животи, са в ужасен недостиг по целия свят

докато тези тестове не станат като тестовете за бременност /имам предвид да се ползват от всеки, за да е сигурен с какво си има работа и да не отлага ако се влошава/, съм леко скептична от отшумяването на заплахата

# 20 863
Имало работещи нощни заведения в София, с посетители вътре. Запечатали ги. Народа не е свикнал да прави каквото му кажат.

# 20 864
Ето каква беше ситуацията при нас вчера, това е т.нар. английска зона в града, където живея. Слава богу, че се затвориха всички барове и ресторанти! Жална им майка на персонала по хотелите, не ми се мисли с всичкия този народ, който няма къде да излезе да пие, а в същото време не си тръгва за Англия.

Хаха...хората са на ТИТАНИК

Общи условия

Активация на акаунт