Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 005
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 835
Според мен ще съобщят за починалия мъж. Плюс това не изключвам нови доказани случаи, няма как да останем само с 30, ако ще и да се закопаем в мазетата...

Едва ли всеки починал, ще го обявяват на извънредни брифинги. Нещо друго е, може би затваряне на градове или граници.

# 20 836
  • Варна

БГ Мамма са заковали информативна тема за КОВИД 19 - всякаква информация, свързана с вируса са синтезирали там. На който, още нещо не му е ясно, може да прочете и там.

Дай линк, да видим...

Ето:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1188890

# 20 837
  • Бургас

Същото ще се случи и със суровини за ключови продукти - например сухо мляко, което се ползва за сирене и кисело мляко, палмово масло, което се ползва за кашкавал и сродни.......
Дано прогнозата ми не е вярна.
Аз си мислех че основната суровина за сирене кашкавал и кисело мляко е прясно мляко.

# 20 838
В 14 часа ще има извънреден брифинг!!!
Къде ще го дават?

# 20 839
  • София
Къде ще го дават?

Обикновено Канал 3 излъчват всичко такова.

# 20 840

Същото ще се случи и със суровини за ключови продукти - например сухо мляко, което се ползва за сирене и кисело мляко, палмово масло, което се ползва за кашкавал и сродни.......
Дано прогнозата ми не е вярна.
Аз си мислех че основната суровина за сирене кашкавал и кисело мляко е прясно мляко.

То и аз искам така да бъде, но не е, за съжаление. Simple Smile
Като цяло има ресурс за производство на мляко в Бг, но трябва да се пренастроят процесите на производство само от суровината мляко.  И крайния продукт ще е доста скъп, за разлика от този с вложено палмово масло, нишестее и сухо мляко.

# 20 841
Нали и с Путин е говорил за апарати за обдишване.
За 200 апарата които ще получим през май.... 😕

# 20 842
  • Брюксел / София
За съжаление, на мен ми се струва, че положението ще стане първо по-зле преди да стане по-добре.
Преди 2 седмици все още мн хора си мислеха, че става дума само за грип. Вече все по-малко са на това мнение.
Сега е същото с купуването на храна. Не става дума човек да се презапасява, но ако искаме да се изолираме за две седмици - все пак трябва да имаме с какво да се храним нали?! И другото е: че ще може да си купим нещо от магазините, ако в тях има какво. Изобщо не става дума за паника, а за здрав разум. Аз действам на принципа, че трябва да направя всичко, което зависи от мен, а ще стане каквото трябва да стане.
И да, вчера по магазините в Брюксел беше лудница и хората купуваха като не виждали всичко, особено тоалетна хартия, но не виня никого. Освен това, тук има мн семейства с по 3, 4 или 5 деца, т.е. повече хора вкъщи - съответно по-големи количества.
Знам, че и това ще мине, но въпросът е как защото статистиката няма значение, ако си лично засегнат. Жалко за момчето останало без двамата си родители в кратък срок - визирам първите 2 смъртни случая в Бг.

# 20 843
Скрит текст:
Скрит текст:
Просто трябваше всичко да мине без паника, с обикновени разяснителни мероприятия, с указания към хронично болните и възрастните.Срещата на вируса със здрав организъм, каквито са повечето от нас, го прави по слаб.Последващите вълни вече нямат същата сила и накрая той си отива победен.
Може ли линк към подобна научна теория или изследване?

Сега го видях това и започвам да се замислям дали въпросната Мария и Гери Николова не са един и същ човек.

Ето ти друга теория, която току що си измислих. При срещата на вируса с млад и силен организъм на принципа на естествения отбор и оцеляването на най-силния, то следва, че вирусите, които ще се предадат на следващия човек ще бъдат най-добрите и най-силните, защото ще са преминали през ситото на силната имунна система.
Явно си търсите коспирация във всичко, както и мотиви за паника.Четох за Хонконгския грип  H3N2 и пандемията от 1969 гкогато   само в САЩ има 34 000 умрели. Тръгва от Хонг Конг в началото на 1968 г., а в САЩ се появява в края на същата година. Пандемията убива един милион души по цял свят. Вирусът на грипа тип A H3N2 продължава и днес да циркулира сред населението но няма същите пагубни последствия.Същото се случва и с Бризбейн вируса , същото се е случило и през Средновековието с чумните вълни, които първоначално поразявали по около 60-70% от населението, в последствие втората вълна се редуцирала до 30% докато третата спадала до 10%.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 13:42 от Не се сърди, човече

# 20 844
Къде ще го дават?
Канал 3.

# 20 845
По улицата преди малко се разминах в рамките на 2 минути с един дядко, дето кашляше на поразия без да си слага дори дланта на устата и един младеж, дето се спря, изкашля се и се изплю сочно на улицата... Не всеки, дето кашля е болен, ама бива ли да дрънкат от сума време да се спазва някаква лична и обществена хигиена и ти да си такъв тежък олигофрен да се храчиш насреща хората и в краката им.. Простотията ще ни убие, не вируса...

# 20 846
  • Варна
Оптимистка...
Да не казвам и кои са най-големите вносители на споменатите съставки.
Но това сега не е толкова важно.

Вчера и аз със стадото бях в Кауфланд.
С маска.
Скрит текст:
Няма да коментирам купишата народ, състоянието на "дезинфекционната станция", за която постоянно имаше съобщения по уредбата, заедно с още някои препоръки.
Докато бях там, отказа системата за разплащане с карти, докато една от препоръките бе именно да плащаме по този начин. После разбрах, че проблемът е бил повсеместен.
За радост, препирни нямаше, като изключим дребно спречкване за паркомясто.
Преди това се вбесих на една баба в пощата... Както и на моята. Всички призовават да ги пазим, а повечето от тях не пазят ни себе си, ни другиго.

И една питанка, която ми изникна, докато обикалях между рафтовете с козметика... Откъде сме сигурни, че тези гелчета са в състояние да ни предпазят? Специално погледнах опаковката на наличните в магазина. 50 мл за 1.99, ако не бъркам цената. Прозрачен гел с малки зеленикави капсулки из него. Никъде не пише, че са антибактериални. Етикетът ги зове "почистващи". Никъде на предния етикет или на опаковките, в които стоят, не пише, че съдържат нещо, което да даде гаранция. Поне аз не видях, но бях и без очила, та... Ако някой има такова гелче, нека снима съдържанието, моля.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 14:00 от Не се сърди, човече

# 20 847
Скрит текст:
Скрит текст:
Просто трябваше всичко да мине без паника, с обикновени разяснителни мероприятия, с указания към хронично болните и възрастните.Срещата на вируса със здрав организъм, каквито са повечето от нас, го прави по слаб.Последващите вълни вече нямат същата сила и накрая той си отива победен.
Може ли линк към подобна научна теория или изследване?

Сега го видях това и започвам да се замислям дали въпросната Мария и Гери Николова не са един и същ човек.

Ето ти друга теория, която току що си измислих. При срещата на вируса с млад и силен организъм на принципа на естествения отбор и оцеляването на най-силния, то следва, че вирусите, които ще се предадат на следващия човек ще бъдат най-добрите и най-силните, защото ще са преминали през ситото на силната имунна система.
Явно си търсите коспирация във всичко, както и мотиви за паника.Четох за Хонконгския грип  H3N2 и пандемията от 1969 гкогато   само в САЩ има 34 000 умрели. Тръгва от Хонг Конг в началото на 1968 г., а в САЩ се появява в края на същата година. Пандемията убива един милион души по цял свят. Вирусът на грипа тип A H3N2 продължава и днес да циркулира сред населението но няма същите пагубни последствия.Същото се случва и с Бризбейн вируса , същото се е случило и през Средновековието с чумните вълни, които първоначално поразявали по около 60-70% от населението, в последствие втората вълна се редуцирала до 30% докато третата спадала до 10%.
Благодаря, значи това си е Ваша собствена теория на база на прочетеното и разбраното лично от Вас. Хубаво е когато твърдите категорично нещо, все пак да казвате дали е според Вас или има необходимите изследвания, аргументи и научни доводи в подкрепа на теориите Ви. В противен случай информацията е подвеждаща.
Не търся нито конспирация, нито мотиви за паника. Дори не съм се запасила с нищо, имам един дезинфектант за ръце от раждането на детето още. Свършва ми тоалетната хартия, по принцип купувам големи пакети, за да не я мисля през следващите месеци, но сега не смея да си купя, за да не подклаждам и аз паниката.

# 20 848
  • Пловдив
Това с безсимптомното протичане хич не мога да си го обясня. Това е вирус. Защо имунната система не реагира. Не го разпознава? Нали имунната система е тази, която ппотиводейства на такова влияние с различни симптоми. Тук се описват симптомите, но те не се проавяват при всеки. И защо децата не боледуват масово. Те са първите, които "цъфтят" при всеки вирус, който циркулира в пространството. Не ми се е случвало детето да е болно и аз да не се разболея в известна степен. То, разбира се, се възстановява по-бързо от мен, но аз имам придружаващи заболявания. Да ми простят невежеството лекарите и биолозите в темата.

# 20 849
Скрит текст:
Оптимистка...
Да не казвам и кои са най-големите вносители на споменатите съставки.
Но това сега не е толкова важно.

Вчера и аз със стадото бях в Кауфланд.
С маска.
Скрит текст:
Няма да коментирам купишата народ, състоянието на "дезинфекционната станция", за която постоянно имаше съобщения по уредбата, заедно с още някои препоръки.
Докато бях там, отказа системата за разплащане с карти, докато една от препоръките бе именно да плащаме по този начин. После разбрах, че проблемът е бил повсеместен.
За радост, препирни нямаше, като изключим дребно спречкване за паркомясто.
Преди това се вбесих на една баба в пощата... Както и на моята. Всички призовават да ги пазим, а повечето от тях не пазят ни себе си, ни другиго.

И една питанка, която ми изникна, докато обикалях между рафтовете с козметика... Откъде сме сигурни, че тези гелчета са в състояние да ни предпазят? Специално погледнах опаковката на наличните в магазина. 50 мл за 1.99, ако не бъркам цената. Прозрачен гел с малки зеленикави капсулки из него. Никъде не пише, че са антибактериални. Етикетът ги зове "почистващи". Никъде на предния етикет или на опаковките, в които стоят, не пише, че съдържат нещо, което да даде гаранция. Поне аз не видях, но бях и без очила, та... Ако някой има такова гелче, нека снима съдържанието, моля.

Скрит текст:
Моля дамата, която се притесняваше от моите виждания за безопасността на детето ми да се въздържа от съждения, несъответстващи на моите думи. Всеки сам си знае ситуацията и хората.
Не зная какви гелове е имало в Кауфланд. Аз разполагам с Живасепт, на тях изрично пише, че  е дезинфекциращ препарат с бактерицидно, вкл. туберкулоцидно, MRSA, фунгицидно, вирусоцидно HIV дийствие, за масова и професионална употреба. За съжаление, Живасепт в момента няма, а на опаковката е посочен български производител.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 13:58 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт