Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 019
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 805
Потвърди ли се също така дали в Италия заразата се разпространи толкова бързо заради причастието, което повечето взимат всяка неделя? Чух, че от вчера спирали службите.
От вчера? Спрени са от седмици. Може би не в цялата страна едновременно, но където се спираха публичните събирания, спираха и службите. Папата започна да излъчва анджелус онлайн, а не от балкона. Simple Smile))

П.П. Чета с интерес постингите на PURE от Швеция. Пазете се и бъдете здрави!

# 20 806
Ще споделя и една "хубава" страна на извънредното положение в България. За втори път театър Възраждане ще играят без публика и ще стриймват представлението във фейсбук. При желание могат да се купят и символични билети на стойност 1, 10 или 50 лв и да се подкрепят българските ни актьори. Иначе стриймът ще е безплатен. Според мен е чудесна идеята за онлайн театър в такъв момент и е "глътка свеж въздух" в ежедневието ни, както и е супер за хората в чужбина, на които им се гледа български театър. За повече информация погледнете в страницата им във фейсбук. Simple Smile

# 20 807
  • София
За Габрово НИЩО не казват...ни за бабата, ни за мед.сестрата.
За Плевен казаха че свамата са в стабилно състояние.

По-скоро за ПЕРНИК нищо не се казва, а там хората до неотдавна почти Нямаха вода и как ли са спазвали препоръките? Там въобще някой нещо тества ли? Имам чувството, че Перник се води извън България все едно в момента....

За театъра е чудесно нещо, наистина! Предложих преди време на Йоана Буковска, тя пък не спря да се жалва, че била безработна от осми март, вместо да осъществят онлайн театър.
 Не виждам защо да не продават и онлайн билети Същото важи и за киносалоните  - да, няма да е огромен екран с ефектите, затова билетите трябва да са по-евтини, но пък ще продадени повече.

# 20 808
Скрит текст:
Просто трябваше всичко да мине без паника, с обикновени разяснителни мероприятия, с указания към хронично болните и възрастните.Срещата на вируса със здрав организъм, каквито са повечето от нас, го прави по слаб.Последващите вълни вече нямат същата сила и накрая той си отива победен.
Може ли линк към подобна научна теория или изследване?

Сега го видях това и започвам да се замислям дали въпросната Мария и Гери Николова не са един и същ човек.

Ето ти друга теория, която току що си измислих. При срещата на вируса с млад и силен организъм на принципа на естествения отбор и оцеляването на най-силния, то следва, че вирусите, които ще се предадат на следващия човек ще бъдат най-добрите и най-силните, защото ще са преминали през ситото на силната имунна система.

# 20 809
  • гр. София
Ако тировете с продукти са за нашенско защо да ги връщат? Икономиката ни има нужда от суровина, също и от готови продукти за потребление. И не говоря за глезотии.
Трябва да се ограничи влизането на хора в страната, защото колкото и тук да се карантинираме доброволно, външното внасяне е проблем. В София е летището, тук първо слизат от самолетите като основен поток, после се пръскат по страната, но преди това се концентрират в София.
Работя във фирма, която внася професионални почистващи препарати, вкл. дезинфектанти. Научих, че Германия е спряла тирове със суровини за производство на препарати за Източна Европа им на границата си . Счели го за предателство едва ли не. Rolling Eyes Ще товарим тази седмица камион, но вече се чудя дали ще го пуснат и тн. Да не говорим, че не качват нищо, всичко се пренасочва за Италия, Испания, Германия, Франция като най-засегнати. За нас нищо.
Та така с камионите.....

# 20 810
Скрит текст:

Те се преустановяват до 29.03 - не е толкова много време. А и не става въпрос за спешни и неотложни състояния, нито ще спрат да лекуват болните, та няма как от това да починат повече хора.
Не бъди толкова категорична, като нямаш лекарството, което трябва да ти влеят, защо вече е сложно пътуването, гарантиращ ли, че няма последици за болния и като разбереш, че не си права, какво правиш, продължаваш да повтаряш като папагал фраза от заповед.
Говоря за това, че заповедта не е насочена към забрана за лекуване. Отложени са само дейности, които не застрашават пряко здравословното състояние на човек.
Това дали лекарството ще е налично или не, не е свързано точно с тази точка от мерките.
Спре, докато не си оплела съвсем в разсъжденията си, остава и някой малоумник да забрани нещо, да го дигнат на ура. При много лечения, всяка промяна се отразява в негативен аспект, а взетите мерки неизбежно водят натам.

# 20 811
Колко жалко за това семейство. Sad Цяло семейство унищожено заради някакъв идиот, ненапразнувал се и нарушил карантината. Още ли смятате, че наказанията за разнасящите заразата са "прекалени"? Аз бих казала ужасно закъснели.
Надявам се хората наистина да вземат много насериозно случващото се.

Китайците да не би да са открили ваксина? Заразените там са все по-малко.

Да, ваксината се казва карантина. Не следихте ли досега какво се случва в Китай? Затваряха многомилионни мегаполиси, по едно време почти 1 милиард души бяха под карантина. Положиха много усилия, бяха стриктни и сега берат плодовете.

Лили, всички празнуващи са се заразили от починалото семейство, до колкото аз разбрах. А, сега няма кой да ги погребе, понеже всички са в карантина. И, след като празнуващите са карантинирани, 14 от тях са се опитали да избягат от карантината. Говореше се за Василовци, не знам дали това означава цигани. Но ако е така, значи и починалите са от цигански произход.

# 20 812
Ако тировете с продукти са за нашенско защо да ги връщат? Икономиката ни има нужда от суровина, също и от готови продукти за потребление. И не говоря за глезотии.
Трябва да се ограничи влизането на хора в страната, защото колкото и тук да се карантинираме доброволно, външното внасяне е проблем. В София е летището, тук първо слизат от самолетите като основен поток, после се пръскат по страната, но преди това се концентрират в София.
Работя във фирма, която внася професионални почистващи препарати, вкл. дезинфектанти. Научих, че Германия е спряла тирове със суровини за производство на препарати за Източна Европа им на границата си . Счели го за предателство едва ли не. Rolling Eyes Ще товарим тази седмица камион, но вече се чудя дали ще го пуснат и тн. Да не говорим, че не качват нищо, всичко се пренасочва за Италия, Испания, Германия, Франция като най-засегнати. За нас нищо.
Та така с камионите.....

Същото ще се случи и със суровини за ключови продукти - например сухо мляко, което се ползва за сирене и кисело мляко, палмово масло, което се ползва за кашкавал и сродни.......
Дано прогнозата ми не е вярна.

# 20 813
  • София
Значи ще се надяваме на китайците да започнат да изпращат. За добро или лошо те се оказаха възловата икономика за всички други икономики. Не зная дали четох или чух, че от Китай се изпращат влакове към Европа. А може и да се окаже, че с руснаците може да се получат нещата, там също има какво ли не. Поне се надявам нашенци да намерят на високо ниво начини да се съхрани произвоството ни доколкото е възможно, че съвсем ще я втасаме.

# 20 814
Чета по - нагоре, че всичко започва с гърлото. Мен не ме боли, но сякаш имам нещо залепнало, но по - надолу от сливиците.
Тези термометри за челото и едновремешните живачни / имам такъв /, и електронните дали мерят еднакво?

# 20 815
  • София
Защо да са един и същи човек? И аз съм много против да хвалим китайците какви били и как са едва ли не някаква свръх нация. И имам много причини, не само една или две.
Не вярвам в конспирации, смятам, че ако не ядяха всичко, което мърда, това в момента нямаше да се случва. От два дена издирвам статия на английски, в която британски лекар излага теорията, че няма никаква мистерия как заразата е скокнала от прилеп на човек. Той разясняваше подробно, че прилепите имат сходно ДНК с маймуните, а маймуните имат сходно ДНК... да, с хората! Ако успея да я издиря, ще пусна линк задължително.
И ако не им седяха хора с автомати по вратите, дали щяха да седят мирно вкъщи? Не знам откъде дойде митът, че китайците са супер дисциплинирани, но това просто не е така.

# 20 816
  • Варна
Драматичен театър и Държавна Опера Варна също имат обявени 3 постановки за гледане онлайн Simple Smile

БГ Мамма са заковали информативна тема за КОВИД 19 - всякаква информация, свързана с вируса са синтезирали там. На който, още нещо не му е ясно, може да прочете и там.

# 20 817
Какво мислите,за китайските доктори(комунягите)който са сега в Италия и помагат на  италианските си колеги?Аз съм възхитена,БРАВО!
Ооо, я стига с тия венцехвалебствия за китайците, колко дисциплинирани били, колко всеотдайни, готови на саможертва и т.н...Те запалиха света с маймунджилъците си, сега ще ги боготворим.
А според мен тях ги запалиха. Може би истината е по средата, но...за мен не е от храната на китайците.
И за мен поне те действаха перфектно с оглед населението си.

# 20 818
Толкова за "европейската солидарност". То май остана да разчитаме на Ердоган и Путин. Понеже нашите "европейски приятели" си оправят техните къщички.

# 20 819
Обаче всяка доза оптимизъм в темата се потушава мигновено с нетърпящ възражение разрушителен ентусиазъм.
Във Варна нехранителните магазини, които са на улица си работят, но никой не влиза,
В нашия хран.магазин няма недостиг на нищо  към момента

Общи условия

Активация на акаунт