Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 690
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 180

Да, написаното от Фернис без извинение е огромна глупост и доказано фейк нюз. Не, не е иска ли ми се или не, сигурно имам малко повече наблюдения от нея, преки и от местна преса. Пък ако искате си се шашкайте.

Чудесно. Значи италианският анестезиолог, който все пак работи в болница и стои с името си, лъже и си измисля най-нагло. Хубаво е да се знае. Само че не знам защо ще лъже колегата си в Норвегия. Сигурно са му платили.

# 21 181
Това с ибупрофенът е абсолютен фек нюз. Четете бе хора, преди да пишете. Потърсете в няколко сайта и тогава пишете, че само хистерия се развива.

Не ми прилича на фейк нюз на мен - https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/03/14/face-au-corona … 6033095_3224.html . В статията има и линк към въпросния tweet на френския министър на здраве(опазване)то.

За мен е притеснително, защото и на нас ибупрофенът ни е основно температуропонижаващо. Аналгинът също ли е антивъзпалително, защото май това е основният проблем?

# 21 182

Германия, Франция, Испания са на 7-8 дни след Италия. Картината ще се повтори. Прогнозата за Щатите е около 30 000 случая към 23-ти Март.. Каква е разликата при Япония, Сингапур, Хонг Конг? Всички те масово носят маски!

# 21 183
Френският министър на здравеопазването очевидно е бил подведен от what sapp относно ибупрофена. Но все пак е бил предпазлив да го обяви като частна новина, а не официално. И немската и американската преса го опровергават.

# 21 184
Да, платили са ама не на анестезиолога. Сайтът, който цитираш е на принципа click bait. Това са сайтове разпространяващи фалшиви новини с умишлено гръмки заглавия, които да накарат хората да кликнат върху линка. Колкото повече хора влязат в съответния сайт, толкова повече трафик, толкова повече пари от наблъсканите там още по-фалшиви и тъпи реклами.

Сега стана ли по-ясно?

# 21 185
  • Пловдив
Уайлд попи, не е протововъзпалително аналгинът. Парацетамолът също не е.

# 21 186
  • София
unabella, аз тия симптоми винаги ги имам при разболяване.
Иди разбери корона ли е,  диадема ли?
А пише ли някъде какво да не пием? Освен ибупрофен.
Аз имам упсаринче и фервекс. Така и се лекувам. Плюс похапвам и чесънче.
Това за ибупрофена е фейк, фейк, фейк, 100 пъти се написа.

# 21 187
Скрит текст:
Това с ибупрофенът е абсолютен фек нюз. Четете бе хора, преди да пишете. Потърсете в няколко сайта и тогава пишете, че само хистерия се развива.

Не ми прилича на фейк нюз на мен - https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/03/14/face-au-corona … 6033095_3224.html . В статията има и линк към въпросния tweet на френския министър на здраве(опазване)то.

За мен е притеснително, защото и на нас ибупрофенът ни е основно температуропонижаващо. Аналгинът също ли е антивъзпалително, защото май това е основният проблем?

Има някакво противоречие в статията. Не пийте ибупрофен ,защото е НСПВ, пийте парацетамол. То и парацетамолът е нестероидно противовъзпалително.
Скрит текст:
Парацетамолът (Paracetamol) е нестероидно обезболяващо и температуропонижаващо средство. Има много слабо противъзпалително действие. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0% … D0%BC%D0%BE%D0%BB

Скрит текст:

Германия, Франция, Испания са на 7-8 дни след Италия. Картината ще се повтори. Прогнозата за Щатите е около 30 000 случая към 23-ти Март.. Каква е разликата при Япония, Сингапур, Хонг Конг? Всички те масово носят маски!

От тази графика могат да се направят много сериозни изводи, дали мерките играят роля и дали маските предпазват.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 18:49 от Diorela

# 21 188
  • Пловдив
За пореден път - не е.Weary

# 21 189
Щатите следват Италия плътно с 11 дни закъснение.. числото на заразени за днес им е 2506 (Италия, 3ти Март - 2502). Това е от преди няколко дни..

# 21 190
  • На топло
Всеки да си прецени какви лекарства да взима, в крайна сметка.
Ето какво е казал, има статии също.
Нов вирус, непознат, по-добре да бъдем предпазливи, това е.

# 21 191
За мен пък да се биеш в гърдите, че ходиш на работа и се буташ в тълпата, за случаите когато това би могло да бъде избегнато за известно време, не е изобщо за хвалба.
Таис, вероятно сте наказателен адвокат, не знам и за кой град говорите , но в София заседанията по граждански дела са отложени до 14 април за СРС, за СГС до края на март.
От нашата работа в общия случай не зависи човешки живот, в РПУ или друга институция не бих се редила при каквито и да е обстоятелства, защото здравето ми и това на близките ми в момента ми е най-важно. Смятам, че клиентите трябва да проявят разбиране, очаквам все пак да се приеме мораториум и за материалните и процесуални срокове.
И изобщо ...
Кога ще се научим да бъдем социално отговорни? Кога ще започнем да проявяваме човечност и да се замислим за съдбата на всяка жертва на вируса , която можеше да е наш родител или дете.  
Подкрепям мерките на правителството и смятам дори, че трябва да са още по-сериозни.

# 21 192
Колкото ви чета, толкова повече си давам сметка, че мерките, които предприеха управниците ни, ще се окажат абсолютно НЕефективни..В стремежа си да угоди на всички, Борисов "отхлабва" още и още уж строгите мерки, което със сигурност няма да доведе до нищо добро! Хората продължават да си пътуват по разните му там държави, връщат се и "нацвъкват" всичко около тях с вируса. Чужденците пък абсолютно спокойни си влизат във България кой на почивка, кой по работа и те така...Хотелите си работят, като единственото условие е САМО да нямало скупчване на хора в с ресторанта, а това, че ще се скупчват по заведенията, пистите и т.н., няма значение..Отделно днес е едва първи ден от въвеждането на мерките и вече куп народ започна са се оплаква колко финансови загуби щели да имат, без да си дадат сметка, че по-ценно от здравето и живота НЯМА!! Трябва ли да стигнем дотам да започнат да умират близките ни и тогава да си дадем сметка за сериозността на ситуацията? Да, това е присъщо за човека - едва тогава свежда глава и се смирява...Освен това, при българите важи правилото "всяко чудо за три дни", та имам големите съмнения, че след 3-тия ден, бързо ще забравим уплахата от обявяването на "извънредно положение" и ще си заживеем по старому със събирания, пътувания и т.н.

# 21 193
  • Пловдив
Парацетамол може да няма, но все ще има фервекс, тайлол хот, терафлу, грипекс...... Всичкото съдържа парацетамол. Е, вярно цената е друга....

# 21 194
Мерките може да отслабват, но случаите се увеличават, народа почва да се осъзнава и да не се бута там, където има много хора. Ще има полза от мерките, само дано случаите не скачат лавинообразно.

Общи условия

Активация на акаунт