Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 990
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 255
  • Пловдив
Гледах Нова...там нито дума. Confused

Начи сега ще тестват мед.персонал, ама то веднага няма да отчете, та..

# 21 256
  • София

8 лекарства по протокол?!! Това ми звучи абсурдно. По протокол не може повече от 2 лекарства от една и съща група.
Заради теб пуснах този пост https://bg-mam.ma/p/1174414/40366299 , в който обясних разликата в процедурата, когато са по протокол и когато не са.
Бяха 7 , но от миналия месец и елеквист (май така се казва) по здравна каса. Отделно флебодия и репарил аз ги купувам, не са по каса Това за 3 лекарства са само 100 лв и повече , а предишните отделно и са за различни болести-бъбраци-(мета нещо си), епилепсия-конвулекс, инсулт-агапурин, кръвно -тритейст, биогамма -не знам точно за какво е май диабета, и още едно което го няма в складовете от 2 месеца и купувам заместител за моя сметка изцяло.
Понеже си от София и май около ВМА , можем да се уговорим да ти покажа Здравната книжка. Няма за какво да лъжа тук в темата. Нито пари ще ми дадете, нито имам с какво да се хваля и съм за завиждане.
Просто съм притеснена, защото съм закупила за 2 месеца лекарствата , които не са по ЗК, ама сега, ако трябва и тези да плащам изцяло няма да мога наистина. Само еликвиста е 150лв на свободно.
Та ..всеки знае себе си.
Моля, кажете за еликвис какво точно имате предвид, тъй като майка е с него, но си го взе началото на март с книжката???

# 21 257
В 20 ч. Мутафчийски ще даде брифинг в Министерския съвет, ще предложи въвеждането на по-строги мерки.

# 21 258
  • Пеликания
Еми докато не помислим за себе си и близките и спрем най-накрая с тъпото мислене, че няма да ни достигне вируса ще станем като Италия. Не се спряха да ядат и пият, сякаш са ги държали 10год. вързани. Аман от малоумници.

# 21 259

Защо му е на някой толкова хляб??

За да месят останалите докато си гледат децата, пазаруват и работят “home office”. И с брашното ли ще стане така?! Трябва да се въведе някакъв контрол за това.

# 21 260
Абсурдни са тия,  на 15 мин брифинги. Да затварят градовете и границите. Така или иначе ще го направят след 10 дни, когато ще е късно

# 21 261
  • Пловдив
Къде да гледаме в 20:00?

# 21 262
  • София
Ужас, толкова ли е трудно да се отменят събиранията, малко ли е примерът с първите починали и тяхната сбирка! Не разбирам, гледат да ядат и да пият като за последно, ако ще се мре или смятат цялата работа за майтап и се държат като деца, които не слушат учителката? Много се надявах хората да се кротнат, пък търговските обекти като стоят без клиенти сами ще затворят. Никакво съзнание.

# 21 263
  • Буркина Фасо
днес двама починали. за мен е интересно да се разбере от какво са починали ?
знае се, че те са имали десетки други болежки, но някак си е удобно да се каже, че короната ги е умъртвила.
и тук има нещо съмнително.

Защо се съмнявате?Хората са на възраст, имали са придружаващи заболявания.Влизат в рисковата група.
Кое е съмнителното?Че са семейство ли?Кое, не разбирам.
съмнително е, че са починали от придружаващите ги заболявания или пък от старост.
май по-добре е за всеки починал да се казва, че е починал от вируса. дори и катастрофиралите.

Починали са от коронавируса, а придружаващите им заболявания са усложнили състоянието  им. Не са толкова възрастни, че да са починали от старост.
значи не може да са починали от заболяванията, които ги имат от години, а придружаващо заболяване да е короната ? и около 70 годишните не са чак толкова възрастни за да се гъгнат от старост ?  ти да не си някакъв статистик, който упорито да ни насажда мнението, че възрастовата граница за пенсия и умиране се увеличава ? rotfImbo

# 21 264
Абе не трябваше ли да работят само хранителни магазини и аптеки?

Скрит текст:

# 21 265
Абе не трябваше ли да работят само хранителни магазини и аптеки?

Скрит текст:

Първоначално - да, после назаднаха
Последно могат да работят, ако няма струпване на хора на касите ...

# 21 266
  • ГО
Трябва да има забрана и ограничение да не се купуват по повече от 2бр. от продукт. 2 пакета брашно, 2 бутилки олио, 2 хляба....

# 21 267
В 20 ч. Мутафчийски ще даде брифинг в Министерския съвет, ще предложи въвеждането на по-строги мерки.

Дано, не може вътре в държавата да се въвежда ред, контрол, опашки, празни рафтове ( което само по себе си създава притеснение) , въпреки, че се зареждат,  а полетите да си вървят. Стига с тези предупреждения, препоръки и индекси.

# 21 268
Във Франция има решение от средата на януари да не се продава свободно ибупрофен, поради възможни нежелани реакции и т.н.

https://www.santemagazine.fr/actualites/actualites-traitement/pa … nvier-2020-427373

Да ти кажа, при такава колективна тъпота май само изкуственият интелект е спасение!
Точно така е!

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 19:49 от Лурдес

# 21 269
  • Пловдив
В Йордания казано ли е да има случаи?

Общи условия

Активация на акаунт