Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 511
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 195
Да, платили са ама не на анестезиолога. Сайтът, който цитираш е на принципа click bait. Това са сайтове разпространяващи фалшиви новини с умишлено гръмки заглавия, които да накарат хората да кликнат върху линка. Колкото повече хора влязат в съответния сайт, толкова повече трафик, толкова повече пари от наблъсканите там още по-фалшиви и тъпи реклами.

Сега стана ли по-ясно?

Ау, благодаря, че ми обясни, че VG разпространява фалшиви новини. Не че не се е случвало в историята, но много бързо се посочи, че точно това е фалшива новина. Явно поредната фалшива новина от тоя вестник е, че втори човек е умрял от вируса в Норвегия.

Пък ако прочетеш ''фалшивата новина'', ще видиш че норвежкият анестезиолог си е дал името и лично познава и е работил с италианския анестезиолог, за който става дума. Но явно италианският анестезиолог лъже най-нагло за положението в страната, да. Това ще да е. Извинявам се най-искрено, че оспорвам форумните капацитети по темата.

# 21 196
Всеки да си прецени какви лекарства да взима, в крайна сметка.
Ето какво е казал, има статии също.
Нов вирус, непознат, по-добре да бъдем предпазливи, това е.

То и аспирин е противовъзпалително, виждам че е сложил многоточие...

# 21 197
  • Бургас
За ибупрофена и вируса намирам инфо само на немски, но не го владея езика Sad

Сега трябва да има поне сто статии да обяснят как се дава парацетамол, защото предозирането е опасно. И то много!

# 21 198
За мен пък да се биеш в гърдите, че ходиш на работа и се буташ в тълпата, за случаите когато това би могло да бъде избегнато за известно време, не е изобщо за хвалба.
Таис, вероятно сте наказателен адвокат, не знам и за кой град говорите , но в София заседанията по граждански дела са отложени до 14 април за СРС, за СГС до края на март.
От нашата работа в общия случай не зависи човешки живот, в РПУ или друга институция не бих се редила при каквито и да е обстоятелства, защото здравето ми и това на близките ми в момента ми е най-важно. Смятам, че клиентите трябва да проявят разбиране, очаквам все пак да се приеме мораториум и за материалните и процесуални срокове.
И изобщо ...
Кога ще се научим да бъдем социално отговорни? Кога ще започнем да проявяваме човечност и да се замислим за съдбата на всяка жертва на вируса , която можеше да е наш родител или дете. 
Подкрепям мерките на правителството и смятам дори, че трябва да са още по-сериозни.
За София говоря.
Отговорна съм , но на дела не мога да не се явявам.

# 21 199
Много ме изнервят повечето популярни в интернет пространството. До вчера ми обикаляха, а днес вече сме “стей хоум”. Малко нагло ми идва, защото преди това “стей хоум” обиколиха всеки мол и кръчма. Другата част пък приемат всичко като една смешка и шегичка, подиграват се на хората иииии са многоооо “ларж”, пътуват си, дори в огнищата и после си обикалят най-спокойно!
Не може ли всеки пътувал, независимо къде, независимо дали има 2ма или 20 заразени, да си остане вкъщи! Той да си наложи сам карантина. Разбирам, че има хора, които са тръгнали, когато все още беше сравнително спокойна ситуацията, но е изключително безотговорно да се юрнеш по улиците и детските площадки, щом си решил да ходиш някъде, после плащаш цената.
И мисля, че е крайно време хората да се научат, че когато си болен, дори и с най-обикновена настинка, е хубаво да носиш маска, за да предпазиш поне близките си хора!

# 21 200
  • В.Търново
Парацетамол може да няма, но все ще има фервекс, тайлол хот, терафлу, грипекс...... Всичкото съдържа парацетамол. Е, вярно цената е друга....
Тези прахчета въоще няма да помогнат.

# 21 201

Защо му е на някой толкова хляб??

# 21 202
# 21 203
Колкото ви чета, толкова повече си давам сметка, че мерките, които предприеха управниците ни, ще се окажат абсолютно НЕефективни..В стремежа си да угоди на всички, Борисов "отхлабва" още и още уж строгите мерки, което със сигурност няма да доведе до нищо добро! Хората продължават да си пътуват по разните му там държави, връщат се и "нацвъкват" всичко около тях с вируса. Чужденците пък абсолютно спокойни си влизат във България кой на почивка, кой по работа и те така...Хотелите си работят, като единственото условие е САМО да нямало скупчване на хора в с ресторанта, а това, че ще се скупчват по заведенията, пистите и т.н., няма значение..Отделно днес е едва първи ден от въвеждането на мерките и вече куп народ започна са се оплаква колко финансови загуби щели да имат, без да си дадат сметка, че по-ценно от здравето и живота НЯМА!! Трябва ли да стигнем дотам да започнат да умират близките ни и тогава да си дадем сметка за сериозността на ситуацията? Да, това е присъщо за човека - едва тогава свежда глава и се смирява...Освен това, при българите важи правилото "всяко чудо за три дни", та имам големите съмнения, че след 3-тия ден, бързо ще забравим уплахата от обявяването на "извънредно положение" и ще си заживеем по старому със събирания, пътувания и т.н.

Това е така, защото още бройките на заразените и на починалите е малка. И всеки маха с ръка и си вика - квото дойде. Чакай да минат 2 - 4 седмици и да избухне хубаво епидемията, да видиш тогава как ще пеят друга песен и ще обвиняват ББ, че не е въвел по-строги мерки.
Във ФБ ми прави впечатление, как тези, които до преди седмица слагаха по стените си статистики как обикновения грип, маларийния комар и незнамсикаквоси друго били взимали повече жертви от Коронавируса, сега рязко започнаха да си слагат на профилните снимки напдисите "Оставам вкъщи" или смениха статистиките с тези на заразените в Италия и Испания. Тъпо, тъпо, та вдлъбнато мислене, обаче това е положението - българина е много труден в такива ситуации, защото наистина се имаме за безсмъртни

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 19:27 от Lady Cassiopeia Duval

# 21 204
Днес ходих на пазар за събота и неделя. Какво ми направи впечатление в нашия квартал - изключително малко китайци- всъщност срещнах само един с маска . Живея близо до Илиенци и тук има доста от тях. Магазините им са затворени.
Обикновено пазаруват в кварталния магазин, но и в него нямаше от тях.
Не знам дали вече и мен не ме лови параноята или пък те знаят нещо от своите близки в Китай което ние тепърва ще разберем на свой гръб.
И другото което ми хареса, че все повече хора са с маски. Дано пуснат по скоро за всички...

# 21 205
  • Пловдив
Парацетамол може да няма, но все ще има фервекс, тайлол хот, терафлу, грипекс...... Всичкото съдържа парацетамол. Е, вярно цената е друга....
Тези прахчета въоще няма да помогнат.

Защо така реши. Съдържат 500 мг парацетамол, точно толкова съдържа и 1 таблетка парацетамол.

# 21 206
От ФБ страницата на Министерство на здравеопазването току-що.
4 нови случая на COVID-19 бяха доказани в Националната референтна лаборатория
Четири са положителните случаи на COVID-19, доказани от Националната референтна лаборатория късно днес. Другите пет проби, от общо 9-те, чиито резултати се очакваха, са отрицателни.
Общият брой на регистрираните към днешна дата в България случаи на COVID-19 е 41.

# 21 207
Това за ибупрофена е вярно. И аз живея във Франция и чух офицялното изявление. А и вярвам на френските медици. Фейк нюз е интервюто по Дарик, в което никакъв господин обявил, че в Италия нямало днес нови заразени...Между другото, ако има живеещи в Италия, ще ми е интересно да споделят как са нещата към днешна дата. Гледаме репортажи с огромни опашки пред магазините. Май пускат хората един по един, но една жена каза, че е чакала 4 часа, това в Ломбардия.

# 21 208
  • София
unabella, аз тия симптоми винаги ги имам при разболяване.
Иди разбери корона ли е,  диадема ли?
А пише ли някъде какво да не пием? Освен ибупрофен.
Аз имам упсаринче и фервекс. Така и се лекувам. Плюс похапвам и чесънче.
Това за ибупрофена е фейк, фейк, фейк, 100 пъти се написа.
Ако сте сигурни отивам да изтрия поста. Мислех, че поне здравните министри знаят какво говорят, както и здравните служби като публикуват списъци. Явно вече всичко е фейк. Извинявам се.

# 21 209

Защо му е на някой толкова хляб??

ужас.. защо изобщо са разрешили от търговската верига купуване на подобно количество?

Общи условия

Активация на акаунт