Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 436
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 435
  • Варна
Какво точно каза генералът?
'Днес бройката на заболелилите се увеличи, мерките които въведохме вчера следобяд, не допринесоха да се предотврати това!'
Обаче има тотален нонсенс, защото симптоми не се развиват за часове, а от 2 до 14 дни по-късно...
Не е казал, че недостатъчно строгите мерки са причина за днешните случаи. Каза, че отношението на българина към въведените мерки показва, че за да имат положителен ефект в бъдеще, ограниченията трябва сега да станат по-строги.

# 21 436
Какво означава да затворим градовете? Примерно затваряме София? Как ще се прецени кой да влезе и кой не?
Как да дойдат доставките от с. Равно поле /където с складовете на Лидл/

Нали разбирате, че има хора които ще работят. В Милано живеят много повече хора отколкото в София. Но и там хранителните магазини зареждат. Няма да остане София без храна спокойно.
Въпроса е в безцелните разходки,събирания и т.н.

# 21 437
Здравейте! Искам да попитам, на кой да се обадя, пред блока ми има група деца? Около 30 деца на по 16-17 години, не знам къде са родителите им и защо са толкова безотговорни. Искам да подам сигнал и да ги приберат. 🙂

# 21 438
Не мисля, че се ядосва само на народа, а и на половинчатите мерки... Но е доста наивно, ако са смятали, че "недосегаемите" ще си останат вкъщи, като трябва да си пият кафето.

# 21 439
На 112 или на полицията.

# 21 440
  • Буркина Фасо
Здравейте! Искам да попитам, на кой да се обадя, пред блока ми има група деца? Около 30 деца на по 16-17 години, не знам къде са родителите им и защо са толкова безотговорни. Искам да подам сигнал и да ги приберат. 🙂
на 112. Smiley
дечурлигата не са ли свободни до 21-22 ч ?

# 21 441
Ще ми вземат ли обаждането насериозно и ще направят ли нещо?

# 21 442
Май изперкахме всички! Аз си признавам! От утре ще има нови мерки ли? За протокола, за боя и подстригване съм, ама ще си ходя така?

# 21 443
Генералът се ядоса на правителството и на малоумните промени в заповедта.

И да знаете, професионализмът ви няма да пострада от нелакирани нокти и коса на кок.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 21:00 от alex_jp

# 21 444

Моля ви споделете дали са взели предвид обаждането ви. Поне да разберем дали наистина ще се вземат мерки или пак ще си караме по днешния начин.

# 21 445
Скрит текст:
Това с ибупрофенът е абсолютен фек нюз. Четете бе хора, преди да пишете. Потърсете в няколко сайта и тогава пишете, че само хистерия се развива.

Не ми прилича на фейк нюз на мен - https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/03/14/face-au-corona … 6033095_3224.html . В статията има и линк към въпросния tweet на френския министър на здраве(опазване)то.

За мен е притеснително, защото и на нас ибупрофенът ни е основно температуропонижаващо. Аналгинът също ли е антивъзпалително, защото май това е основният проблем?

Има някакво противоречие в статията. Не пийте ибупрофен ,защото е НСПВ, пийте парацетамол. То и парацетамолът е нестероидно противовъзпалително.
Скрит текст:
Парацетамолът (Paracetamol) е нестероидно обезболяващо и температуропонижаващо средство. Има много слабо противъзпалително действие. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0% … D0%BC%D0%BE%D0%BB

Скрит текст:

Германия, Франция, Испания са на 7-8 дни след Италия. Картината ще се повтори. Прогнозата за Щатите е около 30 000 случая към 23-ти Март.. Каква е разликата при Япония, Сингапур, Хонг Конг? Всички те масово носят маски!

От тази графика могат да се направят много сериозни изводи, дали мерките играят роля и дали маските предпазват.

Разликата е, че ибупрофенът действа на периферната нервна система, докато парацетамола действа на централната нервна система. Фармакологичният ефект е различен.

# 21 446
# 21 447
аз също мисля, че ще свърши тоя месец и тогава ще лъсне истината ... дано не съм права!
При нас нещата поне по официални данни още са в начална фаза, но в средата или края на следващата седмица няколко големи  европейски държави с огнища ще преминат капацитета на мед услугите и тогава по новините ще стане паникьорско. Тогава предполагам и ще се стресне широката общественост у нас

# 21 448
  • Пловдив
Този нали е лекар, защо говори като политик?
Говори точно като лекар, който има информация и си дава сметка каква ни е здравната система и какво ни чака.

# 21 449
Грешка в препинателния знак, ще си ходя грозна!
тцъ, не го вярвам! 😉

Общи условия

Активация на акаунт