👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 31 998
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Лимонче, той не се вижда много добре на тази снимка (а и имаше и други хора и не исках да ме помислят за кифличка Satisfied), но обещавам съвсем скоро да ви го презентирам Grin Хич ме няма по снимките, а и все забравям са хвана ММ да ме снима! Отиди до H&M и виж там, защото и аз по принцип се чувствам като лионска наденица в дрехите за бременни, но днес попаднах на страхотни и толкова се харесвам в тях, че даже няма да искам да идва юни (или след това бързо бързо ще се погрижа отново да си ги нося LaughingLaughingLaughing). Утре от Лидл ще си взема клинчета и две роклички съм набелязала, както и нещо за бебка.

# 631

За зърната питах и аз наскоро , някой забелязва ли промяна , моите са по - чувствителни и загрубяха сякаш , та почнах да ги мажа с кокосово масло след баня , лекичко , с Бори много си патих , рани и кво ли не в началото , но после минах на силиконови зърна и всичко беше наред.Сега към7я мисля с кремче за зърна да започна , въпреки , че не съм сигурна ще се справя ли да кърмя близнаци Flushed

И моите също са по-чувствителни, но по-скоро усещах сухота и сърбеж, но вече го няма този проблем, откакто започнах да се мажа след баня с Bioderma Atoderm. В момента даже с него си мажа и корема и кръста. Все още не съм купувала специална козметика за стрий. За сега ми върши чудесна работа.

AksiniqTodor радвам се, че сте доволни и да чуя хубави отзиви - значи спокойно и смело ще си го поръчаме. 🙂

Относно раниците - мен май ще ме е страх да ходя с раница на гърба заради джебчийките, които дебнат точно майките с колички и хора с раници на гърба. А и не ми се мъкне със 100 чанти (имам в предвид дамска чанта и чанта за бебешки принадлежности) и смятам да ползвам бебешката чанта да си слагам портмоне, ключове, телефон и т.н.

# 632
  • София
Омче, виждали ли сте ги кошарките от ИКЕА на живо? Хубави ли са? Аз имам много голям проблем с легълцата, нищо не харесвам, а на тези пише, че всичко им е дървено и цените са доста ниски.

# 633
И аз ще съм с кошарка от икеа. Сестра ми ще ми даде нейната. Супер си е.
Оммче, добър пазар си направила. Да ни правиш виртуални ревюта на пролет Blush каква количка набеляза?
Офф момичета, хич не ми е ясно значи. Седалка за кола, ама да става на кош, кош да става на седалка и тнт.
Нямам ли нужда от количка 2 в 1 да кажем, която е с кош за новородено и седалка или столче или кактп се казва и отделно столче за кола? Или? Наистина много се обърках с тези нови за мен неща, стресирАх се! Joy
Иии да се похваля, усещам потупвания от 2-3 дни Heart Eyes

# 634
engruseva, страхотна е тази от 100 лева, защото наистина е направена само от дърво и няма лакове по нея, които в последствие детето да изгризка. Сестра ми е с такава и племенника, който е на 1г. и 6м. постоянно я облизва и гризе Grin Тя е изключително доволна и казва, че е стабилна и много удобна кошарка, а и според мен е много красива! Аз обичам гоемите неща да са по стилни, а вече с аксесоарите да променям облика (в случая ще използвам много цветни чаршафчета, драперия и т.н.). Вместо повивалник, съм се спряла на обикновен скрин, върху който ще сложа подложка за повиване пак от ИКЕА. За ваничка съм си харесала тази на STOKKE, защото е изключиетелно функционална с това че се сгъва и не заема място в банята... Ами май е това за момента, защото дрешки първо ще изчакам да видя какви ще ми дадат приятелки и така Relaxed Само да допълня, че прочетох доста ревюта за това легълце из чуждестранните сайтове и форуми, и всички са много доволни Wink

П. П. Кайлинче, йееееей!!! Сега са потупвания, а след седмица ще се удивиш колко силни ритничета ще станат. Количката която сме харесали е малко скъпичка, но се надяваме три деца да изгледаме с нея, а и да тръгна да я продавам, то тези си държат цената. Влюбих се в нея още повече след като я видях, минималстична като дизайн, функционална, високопроходима и всичо й се сваля и изпира (а и можеш да си я "претапицираш" ако цветът ти омръзне). Е, след толкова хвалебствия, количката е Stokke Trailz.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 16:43 от Ommm

# 635
  • Варна
Кейлин, ще се опитам да ти обясня това, което аз разбрах, а ако съм в грешка нека по-вещите ме поправят. Simple Smile Количката се състои от 2 части -кош за новородено (който още наричат зимен кош) и кош за след това (който наричат летен кош) -трябват ти и двете. Относно столчетата/ кошниците/ кошовете за кола са различни видове, но най-основно мога да ги обособя в 2 вида - за новородени (които са до определени килограми на детето или възраст) и комбинирани, които са по-големи и стават да се използват повече време, защото после стават на столчета.
Тези, които са за новородени обикновено са част от комплекта на количката и стават да се прикрепят към нея и да возиш бебето с кошницата, сложена върху шасито (шаси е конструкцията на количката), но не можеш да минеш само с такава кошница и да не си взимаш кош за новородено, защото на тази кошница за кола можеш да го возиш най-много 2 часа. Тюх... мнооого сложно обяснение 😂 Дано ме разбереш.
Въпроса с тези столчета за колата е да си прецениш дали ще го използваш на самата количка. Ако мислиш, че няма, тогава не е нужно да си взимаш от същата серия и модел като количката. Аз примерно не шофирам и не мисля да си взимам кошчето за кола от серията на количката, която съм избрала, защото мисля, че няма да я возим кой знае колко в колата, а за прикрепяне към количката съвсем не мисля, че ми е необходимо. Приятелка ще ми даде нейната кошница, която не е никак лоша Simple Smile
Удобство е това с прикрепянето, аз попринцип обичам такива глезотийки, но си надхвърлям бюджета с това кошче и затова реших да ползвам жокера “помощ от приятел” Simple Smile
Като отидеш в един два магазина за колички ще ти стане малко по-ясно. Дано не съм те объркала повече 😂
И много се радвам за потупванията, вече наистина е време да се успокоиш и насладиш 😊 Щом почна да мислиш и ти за колички и кошчета, значи си малко по-спокойна.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 17:12 от Lemons

# 636
И аз съм с кошара от Икеа, много съм доволна. Но моята е от тези с чекмеджета отдолу. Много е стабилна.

Ние днес бяхме на разходка в Бургас и успях да се сдобия с детски дрешки от Зара, имаше комплекти по 2 броя ромпъри за 13лв, взехме и няколко пуловерчета и рокля за по 10лв.
Купих си и книгата на Хедра за кърменето, че то си се оказа цяла наука това.
Предишният път не съм кърмила, изцеждах се и давах от шише, та нямам опит. Дано книгата ми е полезна.

# 637
  • София
Яснооо, ще се ходи до ИКЕА.
Благодаря ви, момичета 🥰

# 638
Лимонче, благодаря ти за разяснението. Даже горе долу разбрах Kissing Face
Поуспокоявам се 2-3 дена, после паники 2-3 дена и така Grinning ама гледам да събирам инфо, че то не е лесна работа хич.

# 639
От личен опита да кажа, че с кошница е по-удобно в началото, тоест тези 0-13, защото ако заспи бебето, не го местиш, но пък е доста по-изгодно да си вземеш директно стол за кола 0-36, но само ако си с голяма кола, иначе като го направиш този стол в легнало положение, не се събира Simple Smile

# 640
  • Plovdiv, Bulgaria
Имаме стол 0-25кг и го ползваме от 9я месец на малкия. Бяхме с малка кола и нямахме проблем със слагането му, но може да зависи и от стола.
Сега той ще седи в комбито за бебето, а в моята кола ще си ползвам кошницата, поне мога да си я слагам и отпред до мен. Малкия ще е с по-голям стол, без функция сън вече и в 2те коли.
Кошницата ми е била удобна в моменти на консултации, пазаруване или ако знам, че излизам за кратко, да не мъкна коша за новородено. Но ако не си активен шофьор, или пък хич, мисля че и стол направо, вместо кошница си е ок.

# 641
Омм, и аз съм се спряла на Stokke, но разбрах че имат намаления през Май месец. И ще чакам тогава. А и в английски сайтове съм я виждала намалена. Ти как разбра, че нямат намаления? В някой магазин ли ти казаха?

# 642
Кайлин , спокойно първоначално всичко изглежда сложно , като тръгнеш да ги гледаш на живо ще ти е по ясно и ще прецениш нещата по адекватно. лимончето супер ясно го е обяснила , ама като го видиш и на живо съвсем ще затвърдиш знанията Satisfied

# 643
Здравейте, чета ви редовно, но не се включвам, защото мисля, че е много рано за покупки.
Аз ще съм със стол, защото ако почна да взимам всичко...ще се зарина и ще се чудя какво да ги правя после тези неща, които съм купила. Взимам си подвижна кошара на нива, взимам количка, шишета Авент, биберони, комплект за изписване, малко дрехи и това е! Всичко от баткото ми е като ново. Ще ползвам тях 🥰 растат като гъби и няма смисъл.
Мами, моето бебе не мога да го усетя много! Как е при вас? Аз съм малко филм...та не знам 🥺 за да съм спокойна трябва все да ме ръчка 😊
НА 30.01. минах и ФМ при Георгиев в Надежда. Всичко е ОК. Много студен ми се стори докторът😔

# 644
Лимонче, благодаря Hug Като ми пристигнат количката и чантата, ще огледам и ще преценя какво да поръчам от Алито.

Кайлин, и аз да те успокоя. Всичко ще ти стане ясно след първия-втория магазин. Но смятам също, че ако имаш и малко теоретична подготовка преди обикалянето по магазините, още по-бързо ще се ориентираш с избора на количка и кошче за кола.

По повод кошчето за кола, бях попаднала на един блог, в който имаше доста добри обяснения за различните видове столчетата, включително класация на най-добрите откъм сигурност и комфорт. Там се споменаваше, че тези 0/I (т.е. от 0 до 4 г.), както и вариантът I/II/III (от 9 мес. докъм 9 г.) не са много сигурни. То да чукнем на дърво да не ни се налага да ги “изпробваме” де.
Сега ще потърся статията.

https://www.peter.and.bilyana.net/2013/06/10/detski-stolcheta-za … 4-modela-sedalki/

Моят бебчо е доста активен и честичко го усещам Blush Те май на този етап не ритат, а това, което усещаме, е обръщане, тъй като са още мънички, а и заега си имат много място. Каваци си правят Grinning Наскоро и аз се бях притеснила, че цял ден и цяла нощ го нямаше никакъв. Но се появи на другия ден и ми олекна.

Легълцето от Икеа дали случайно има люлеещ механизъм?

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 19:51 от bellisssima

Общи условия

Активация на акаунт