👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 004
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Аз имам такава раница от Алиекспрес - беше 40-50 лева и си дойде направо в пощата. Качеството беше страхотно, изненадаха ме приятно. Много удобна, със сигурност ще я използвам пак. Иначе имам и чанта Муци към количката, но предпочитам раницата.

# 616
Lemons, точно такива гледам и аз. Струват ми се много удобни.

# 617
Добро утро момичета, това мисля че е същата раница за 45лв.

https://e-shop.izamama.com/product/8864/ranitsa-za-kolichka-canp … -babies-siva.html

# 618
Добро утро и от мен ,
снощи бяхме на гости до 2 часа , днес ми е много отрепано , обаче пия кафето , чакам пералнята и малкия да стане и отиваме на вън, къщата ми е за  чистене , ама може и утре това .

Раничките и аз съм ги набелязала в Алиекспрес, но и аз не съм поръчала нищо все още.

Момичета , аз се чудя за тия комплекти на Томи типи дето са 8 шишета , стерилизатор , нагревател и чантички за шишетата плюс още нещо беше  - за 60 паунда си е супер, обаче шишетата не са анти колик, аз нали съм с близнаци , та това ще ми супер ,само тия шишета ги мисля сега. С Борис се кърмехме до 6я месец основно , имах едно шише от помпата и едно на Мам , ако се наложи да оставям кърма /почти не се е налагало/ та сега съм в чуденка.

За зърната питах и аз наскоро , някой забелязва ли промяна , моите са по - чувствителни и загрубяха сякаш , та почнах да ги мажа с кокосово масло след баня , лекичко , с Бори много си патих , рани и кво ли не в началото , но после минах на силиконови зърна и всичко беше наред.Сега към7я мисля с кремче за зърна да започна , въпреки , че не съм сигурна ще се справя ли да кърмя близнаци Flushed

# 619
Момичета, тези ранички за къде си ги купувате? На количката ли ще ги закачате? Могат ли? Защото не си представям да обикалям с раница лятото на гърба ми .. едно да се изпотя, второ да ми тежи.

# 620
  • Plovdiv, Bulgaria
Дойде ни скрина, сглобиха го мъжете вчера и сега може да започне да се запълва Simple Smile Малкия все повтаря " това е за нашето бебе, то ще е момиченце" и супер щастлив. Пълни ми душата, дано е така и като се роди бебето.

Не знам мога ли да пускам линкове, затова може да погледнете тази страница във фейсбук за раници също. Както споменах има раници и в олкс, в маркетплейс на фейса, както и в хиполенд на 2-3 марки, които могат да се видят на живо поне. Да, могат да се закачат на количка. Мисля, че промениха нещата на митница и е над 30лв да минават от там ?
Но аз от алито все джунджурии поръчвам, та не съм сигурна. Гледам хората се разбират да се пише по-малка сума, ама не съм запозната също. Ако харесам от тук и да я видя, ще си взема от тук. Ако не, ще рискувам и ще поръчам може би и аз.

# 621
  • София
На томи типи шишетата които са нейчърълс имат клапа в биберона, точно същата като на авент серията нейчърълс.
Тия които са анти колик имат клапа в това дето е като сламка.
Честно казано и аз мн се колебая кои, защото тия с клапата тип сламка са съставени едно шише от 5-6 части, тая сламка трябва да се почиства с някаква малка четчица в комплекта и ми се струва супер голяма хамалогия. Всичко да се мие, стерилизирва и тнт и тнт, а човек не винаги има толкова време и нерви.

# 622
  • Варна
Anibanani, има начин, да Simple Smile

Раницата на “И за мама” я видях, но е само сива, а аз искам нещо по-веселичко. Ще разгледам и в ОЛХ.

# 623
Aхаа, ясно. Това вече е друго нещо. Ще разгледам и аз, защото наистина чантите на марката на количката са си доста скъпи.

# 624
Не се притеснявайте за митницата. Китайците са се научили и не пишат цената отгоре на пратката. Всичко пристига в пощата без значение от сумата. Даже последния път като поръчвах от Али-то котешка катерушка (за 60-70 лв.),  ми я изпратиха от склад във Франция и ми пристигна за 1 седмица до адрес с куриер на Спиди. В това отношение китайците нямат равни.
Ако поръчвате обаче от Америка, гледайте внимателно цените + доставката да не превишава 30 лв. Веднъж ме разкараха до митницата и си платих всичко като поп само защото сумата превишавала с 2 ст. Flushed Направо бях бясна..

Благодаря за раничките, ще поразровя и аз, нищо че ще имам чанта Муци към количката Hug
Като я споменах чантата, имам въпросче към другите мами с Муци - как я закрепвате чантата за количката? Гледам, че няма никакво приспособление, а повечето просто я увесват на дръжката. Само една майка видях, която я беше закачила с едни гумени джаджи (не знам как му се казва Grinning) и изглеждаше много практично, защото чантата висеше така близо до дръжката и имаше бърз достъп. Моментът беше такъв, че нямаше как да я спра и да я питам откъде го е купила това, и сега малко ме е яд.

# 625
  • София
За съжаление няма гаранция, че раницата няма да я спрат на митницата. Ако случайно се случи, не е хамалогия , плащаш ДДС (мито е за над 150лв май) можеш да опълномощиш бг пощи да ня освободят. Разликата е, че се оскъпява.
Аз принципно си ходя с ранички и още не съм мислила как ще разпределям нещата. А пък няма да е лошо първо количката да вземем и после чантата за нея Grin

# 626
И аз гласувам с две ръце за раница! Има огромен избор и не крещят от километри, че са за памперси. Много по-практично и съвременно, а и ще продължава да се използва, след като детенцето поотрасне.

# 627
Аз съм с Муци Ево (стария модел обаче) и директно я слагах на дръжката. Но сега гледам, че на новите дръжката седи само в полу-вертикално положение и няма да става без приставки.
Продават кукички за чанти в Амазон, разгледай има различни.

Като я споменах чантата, имам въпросче към другите мами с Муци - как я закрепвате чантата за количката? Гледам, че няма никакво приспособление, а повечето просто я увесват на дръжката. Само една майка видях, която я беше закачила с едни гумени джаджи (не знам как му се казва Grinning) и изглеждаше много практично, защото чантата висеше така близо до дръжката и имаше бърз достъп. Моментът беше такъв, че нямаше как да я спра и да я питам откъде го е купила това, и сега малко ме е яд.

# 628
Здравейте, момичета! ☀️😊☀️

Много се радвам за хубавите новини, които споделяте от прегледите и все повече чакам с нетърпение да дойде и моят ред! 🥰

Чета ви какви вълнения имате покрай пазаруване за малките човечета и ми е малко гузно, защото аз съм се отдала на себе си. Вчера с ММ навъртяхме около 10 км в планината, днес ходихме малко по магазините и аз се сдобих с около 20тина рокли и блузки от H&M (бяха много намалени и са точно като за пролетта и лятото), а онзи ден се отдадох на релакс в солната стая с новата ми книжка (Лемънс, много е забавна и втората част, но непременно прочети и първата)...

За шишенцата, аз мисля да си купя само 2, защото се надявам да кърмя, но все пак да имам за вода (въпреки че май няма да давам вода докато кърмя) или ако се наложи да я оставя на някой да я гледа. Ние сме си харесали количката, но тази точно не я пускат в промоции, така че ще изчакаме още месец-два и ще я поръчаме, креватчето ще бъде от ИКЕА (най-обикновено, но ще купим хубав латексов матрак), скрин пак от там, стерилизатор ще ми даде сестра ми, както и шезлонг. Сега остава само да се спра на кошче/седалка за кола и това не е никак лека задача 🙄 Чудя се, дали въобще ще ползвам кошчето за да го прикрепям към шасито на количката и в такъв случай май ще е по-добре да вземем направо седалка  0-18кг... Ох, ще се мисли още, то се е видяло 😂

# 629
  • Варна
belissima, не знам как изглежда Муцито ти и чантата към него, но в АлиЕкспрес видях и ето такива закачалки/държачи за чанти:

Прецени си Simple Smile Дано ти вършат работа. Аз лично ще си поръчам, независимо каква чанта ще взема. Струват ми е доста практични.

Оммче, да видим най-после и твоя тумбак Simple Smile ❤ И аз днес направих пореден опит да си купя бременни дрехи, обаче  във всичко, което пробвах се чувствах като кренвиршка. 😂 Пак провал! Супер спешно трябва да си купя нещо, че целият ми гардероб е като на 17-годишна тийнейджърка и даже и да ми ставаХа дрехите (което не е така) бих изглеждала нелепо като бременна в тях. В момента ходя само с двете туники от Лидъл и се чувствам като клошар. Много хубаво, че ти си си намерила Wink Аз продължавам да търся.

Общи условия

Активация на акаунт