👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 31 994
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
И аз към икейските фенки. Много харесвам кошарите им, според мен са идеални за цената си.
За столчетата - аз шофирам и държа да имам кошница. Удобна е за пазар, за консултации при педиатъра, ако бебето заспи може да не го будиш, само щракаш кошницата на количката. Води се 0-13 кг и е издържала там тестовете на ADAC. След това ще вземем нещо, което е 0-4 години, най-вероятно.
С голямата мислехме да минем метър с някакво универсално столче, ами не е ок. Нито на детето му е удобно, нито е безопасно.
Днес си направих списък с неща за пазаруване, нещо покрай количката ми се отвори апетитът.

# 646
Няколко дена ме няма и сте изписали доста😃почвам да наваксвам. Включвам се да ви кажа, че от утре в Лидл ще има бебешки бодита и клинове за мами.

# 647
  • София
И аз след дълго четене за столчетата за кола с дъщеря ми стигнах до следните заключения:
- столчето намаля своята сигурност с времето, тоест ако се купи стол от новородено до 12г (0-36) е просто безумно. Ще го пече слънце и ще го сковава студ, пластмасата му ще отслабне.
- при дори най-малкия инцидент на пътя стола е почти задължително да се смени, защото при следващ инцидент не е надеждно
- столче което е предназначено от 0 до 18кг (0-4г) няма как да е удобно както столче предназначено за новородено до 1г дете.
- повечето деца супер много протестират ако гледат назад дълго време.
- комбинираните столчета са по-скъпи. Да, уж повече време ще се ползват, но после като разберете, че на макс 5г е хубаво да се сменят или само това че знаете, че сигурността им намалява с времето - не се пестят пари.
- и не на последно място, аз лично избирам марка и модел издържал краш тестове с хубава оценка. Има сууупер много столчета, които дори не са тествани. Имат сертификат но не са практически тествани.

Все пак да не забравяме, че столчето не е аксесоар, а пази бебето (пази Боже) при инцидент. И столчетата спасяват бебетата. Не съм си позволила моето дете дори до най-близкия магазин да се повози без стол до сега, а вече е на 7.

За бебето аз не пазя столчетата от дъщеря ми. Ще купуваме нови. Това което тя сега ползва е 18-36(4-12г) и даже до 2-3г ще е за смяна, когато ще го хвърля сигурно и ще й взема само повдигаща седалка или нов стол.

Компромис може да се направи с количка, кошара, дрехи, играчки, но матрак и стол за кола са едни от най-важните покупки, за да е добре бебето Simple Smile

# 648
Искам да успокоя всички момичета, които не усещат още бебето. Само до преди седмица много рядко я усещах, дори не всеки ден. Последните няколко дни обаче, само трябва да полегна за малко и се започва. Тази вечер като хапнах да си призная даже здраво я усещах по някои от вътрешностите ми как се блъска и аз чак подскачах и си понаболяваше. Не ми се мисли значи какво ще е като стана в 8ми месец.
Искам да попитам опитните момичета каква е тактиката като ритниците болят? Да стана да се разходя или какво?

# 649
  • София
Добро утро,
Моля някоя от вас да сподели като ги види - клиновете от лидл колко са плътни. Имам от старите и са ми удобни, по-плътни не мисля, че ми трябват.

# 650
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз не разбирам от материи, но клиновете се усещат една идея по-стегнати от предните и по-плътни, но не дебели. Просто материята явно е различна. Това тези от 10лв които са. ( сивия от предният път ми прозираше и го върнах, сега пак взех сив и ми харесва повече)
Другите от 17лв не ги загледах много.
Взех чаршафи, бодита, панталонки за бебето, и от бельото за мен.

Понеже страдам от безсъние и мисля какви ли не глупости, снощи се зачудих дали може да се сбърка пола 😁 Мисля да се спра с розовите покупки до ЖК поне, че и АГ ако може да потвърди пола. Мъжа ми каза, че не съм добре, видял и той че нищо не стърчи, ама ей на гложди ме тая мисъл 😁

# 651
Добро утро ,
ех Брайда , обичам постовете ти , винаги научавам нещо полезно :*

До Лидл не съм ходила още , може би по - късно , дано нещо ми оставят  Simple Smile

Криси не искам да те отчайвам , ама в историята има много примери , за сбъркан пол, е при теб няма да е така обикновено това са случаи когато лекарите нямат видимост изцяло Simple Smile

# 652
  • Plovdiv, Bulgaria
PenkaBelcheva понеже и аз знам за такива случай и взех да се филмирам 😁
Успокояваме факта, че не сме питали специално за пол, просто доктора гледайки органите си каза, не предполагаше, че не знаем.
Абе живо и здраво да е само. Просто вчера започнах да разчиствам на малкия дрехи, които мисля да дам на приятелка и се зачудих "ами ако вземат, че ми потрябват " 😂

# 653
  • София
Мерси, Криси, явно и аз ще се разходя.
Миналата година на брат ми на приятел до седми месец казваха как ще имат момче. На обикновена ЖК ги сюрпризират , че в крайна сметка е момиче. Понеже била срамежлива с увита пъпна връв не се виждало добре, но вярвам , че това са изключения и в комбинация с не толкова добри лекари.
Да, винаги има "поука" в постовете на Брейда Simple Smile За матрака не се бах замислила. Смятате ли да инвестирате повече в него? МИналия път бях с тези обикновените с кокоса на лорели. Другата ми чуденка е термометъра. Не вярвам много на електрическите, а да чакаш около 7 мин. си е предизвикателство понякога. Замислих се за електронен за ухо.

# 654
Момичета, ако мислите да се възползвате от лидълската серия, побързайте, защото бройките са малко. От тъмните дънки имаше само 1 бр. от 36 размер и аз я взех. Колебаех се между 36 и 38, но като видях колко са малко бройките, взех и двете, пък ще връщам излишното.
Взех дънки, рокля, 2 клина от тези за 10 лв. и един от 17 лв., така че като ги пробвам ще споделя. Материите хич не са лоши. Този от 17 лв. ще мога да го нося и на работа с някоя туника отгоре.
Бебчо и той намаза 2 мекички гащеризончета Blush

# 655
Как са материите на роклите? Че главно заради едната мисля да се разходя и ако са от смотаните им, да не си правя изобщо труда.

# 656
  • Plovdiv, Bulgaria
Имам безконтактен термометър за чело и ухо. Не съм доволна, на всеки допир различна стойност показва. В другата ни група наскоро обсъждахме въпроса и се оказа, че всички сме минали на този тип. Мери за по-малко от минута и е верен, поне сравнен с живачен. Момичетата споделиха, че имат и по-скъпи марки, и по-евтини и почти никога не са верни. 

Удобство си е иначе безконтактния със сигурност,  та ако някой има наблюдения над такъв, но който винаги да е верен, ще взема да пробвам пак с такъв. Поне за бебето. Дребния няма проблем и да държи повече под мишница ако трябва.

Матрака ни е на магнифлекс pierre cardin. Реших да вземем по-скъп, точно с идеята че ще изгледа 2 деца. Пък и само добри отзиви имаше. В интерес на истината е като нов, въпреки че е ползван.

# 657
Амели, не знам, роклята ми се стори от тънка, приятна и неспарвваща материя, но нямаше нито една бройка разопакована, така че преценката ми е доколкото успях да я пипна през малкото отворче отпред на опаковката.

# 658
christiana_ и аз взех такъв термометър, по препоръка на аптекарката. Но слава Богу не ми се е налагало да го ползвам много и незнам колко е верен. Общ взето само на живачните вярвам, но последния ни такъв малкия го счупи на почивката в Турция лятото Rolling Eyes
Днес след работа съм на ФМ. Нямам търпение и се надявам ясно да се види пола. Мисля да изпия едно кафе следобяд да раздвижа бебока малко, че иначе все стои мирно и я е в добра поза застанало,я не...

# 659
  • София
Добро утро, момичета Simple Smile
За първа вечер въобще не съм спала. Моето 💙 цяла вечер ми вкарваше главички. Пробвах да поспя след като изпратих ММ на работа и резултатът е, че сега не мога да се вдигна от леглото.

Има ли някоя дама посетила новият Лидл (Княжево), да ме светне как е наличността при нас Simple Smile

Деси, стискаме палци и чакаме да пишеш да се похвалиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт