Баба Марта нас ще ни дари с бебоци здрави и добри!

• 15 601
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Фема, и аз съм с 2ра бременност ама никакъв корем нямам - нито съм се закръглила, имам подуто, но долу ниско и то само като съм гола се вижда Simple Smile То аз всъщност никога не съм имала корем, а при първата бременност бях с много малък така че...може и сега да не проличи до 5-6ти месец..

# 166
Имаме си коремчета, може да са малки и като ходим по голяма нужда да изчезват, но са си наши и си им се радваме. Поне аз много доволно седя пред огледалото и си го гледам малкото коремче. За гаденето не се ядосвайте, в нормалните случаи след 10 г.с. изчезва и се започва голямото ядене като хала съм де що видя поглъщам.
Raadinela, моля те напиши ми как си всичко ли е наред, какво каза доктора. Аз сега се връщам и някак не насмогнах да прочета всичко, което сте написали.
Пожелавам ви хубав ден.

# 167
Благодаря ви за топлото посрещане. И друга мама има шанс да се появи с близнаци, но я чакаме да каже другата седмица  Flutter

На въпроса за хапчетата, Мими4, пия Дуфастон - 2х1; Но Шпа - 3х1; Фолиева Киселина - 1х1; Аспирин Протект - 1х1; бият ми 5000 единици Прегнил на всеки две седмици. За сега толкова  Crazy . За пазенето слушам и изпълнявам - на няколко пъти не седнах за няколко часа заради готвене или шетане и корема и кръста ме скъсаха от болки + ми се оцвети в розово бялото течение. Та сега съм на пълна почивка - да ми е жив и здрав мъжа и той много ме пази Heart Eyes На лекар съм другата седмица - ако не се изкуша още в петък  newsm78

Иначе на мен корема ми се е издул още преди да ми закъснее - далеч съм от мисълта, че е бременен корем, но е заради бременността със сигурност - пълни се ужасно с въздух и спортните панталони не мога да ги нося вече, както и дънките  Embarassed. Добре, че костюмите си ми бяха широчки, та сега са ми по мярка  Laughing

# 168
Aya, добре дошла при нас newsm51 Страхотна новина е, че вече ще си имаме и априлки newsm44. Тъкмо си мислех, че е време някоя да се обади. Много се радвам за теб и ти желая лека и безпроблемна бременност и две здрави зайчета накрая twin_neutral

# 169
Благодаря,   bouquet

Да пусна и на вас:
---------------------------------------------------------
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=920467

Гласуваха 9 месеца платено майчинство - най-дългият срок в ЕС

По желание майката може да бъде подпомогната от детегледачка, осигурена от държавата, обясни председателят на социалната парламентарна комисия Хасан Адемов

09.08.2006

Отпускът за бременност и майчинство се увеличава от 135 на 315 дни, реши Народното събрание с приетите на второ четене промени в Кодекса за социалното осигуряване.

От 1 януари 2007 г. майките ще получават обезщетение в размер на 90% от трудовото си възнаграждение до навършване на деветмесечна възраст на детето.

Редът и начинът за ползването на майчинството ще се уреждат с наредба на Министерския съвет, записа още парламентът.

"Даваме възможност, при желание от страна на майката, да се възползва от услугите на детегледачка в рамките на програмата "Подкрепа на майчинството", като за отглеждането на детето ще се грижи жена до навършването на двегодишната му възраст ", обясни председателят на социалната парламентарна комисия Хасан Адемов.

Паричното обезщетение за майчинство е най-дългият срок в ЕС, подчерта той.

Парите няма да се изплащат при смърт на детето, ако то се даде за осиновяване или бъда настанено в детско заведение за отглеждане.

---------------------------------------------------------

Ако някой разполага с пълния текст, моля да го сподели  Blush

# 170
Хей момичета ! Чухте ли ? Вече са приели на второ четене промените в закона за майчинството . Майката ще получава 90% от трудовото си възнаграждение в продължение на 315 дни .
Сега ще се опитам да сложа линка към статията Embarassed Ама съм малко боса в тези неща и само да не се изложа  Sad

[url]http://dnes.dir.bg/2006/08/09/news525155.html/[url]

# 171
Ауа го е написала както трябва
Не се получи много с  линка , но новината я има и в dir.bg - но не е още пояснено изцяло. Всичко ще излезе с наредбата.

# 172
Да, минало е на първо четене, сега отива на второ

# 173
Здравейте.Не съм се отчитала скоро и мисля, че вече е време  Wink Докато преди няколко дни бях много зле с гаденето, вече се чувствам малко по-добре.Преди не можех да хапна почти нищо, сега започнах да се храня по-нормално. Въпреки това продължава да ми се гади от време на време. Мисля, че когато излизам на разходка на въздух се чувствам доста по-добре. Това са новините покрай мен за сега.

# 174
до bzepic: Здравей отново! Аз не съм писала отдавна, понеже си чакам прегледа при доки, който ще е през следващата седмица. На миналия преглед се видя ембрионче около 7 мм, доки каза, че е мъничко и още не може да се чуе и види сърчице и си чакам следващата седмица за тази цел. Simple Smile Доки ми определи термин 23.03.07 г.Иначе съм добре, гади ми се от време на време от миризми и при мисълта и вида н аопределена храна, не повръщам. Ти как изкара по време на почивката? Simple Smile

# 175
Момичета, вижте тук какво пише за сутрешното гадене и повръщане
http://health.actualno.com/news_73537.html

# 176
Явно си внушавам, или прекалявам с течностите...  newsm53
да ти кажа вече няколко познати ме питаха,ти да не си бременна,имаш много особено коремче,аз още не съм казала на всички

# 177
добре дошли и на всички нови бремелинки  bouquet

# 178
Здравейте, мили мами Wink))))))
И аз съм твърде новичка тук и ще ми е за пръв път да си имам бебче /дано всичко да е наред за всички ни!!/.
Първо, честита победа за деветте месеца майчински!!!
Второ, терминът ми също е през март, на 22 март 2007 г. Раади, ако може да ме добавиш, ще бъда мноого благодарна Wink)).
Искам да питам откъде се сдобихте с такива симпатични календари за плода и развитието му?
Поздрави, Сагита.  bouquet

# 179
  • Пловдив
А някой има ли представа какви ще бъдат условията за взимането на тези 90%? На постоянен трудов договор ли трябва да си? Аз например съм по заместване. А гражданските договори броят ли се?

Общи условия

Активация на акаунт