През ДЕКЕМВРИ мама все ще пее, свойто сладко бебе ще люлее!

• 22 091
  • 270
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте,мами Laughing имам едно питане,малко съм притеснена незнам дали е нормално от врема на време имам болки около пъпа ми newsm78 много озадъчаващо Thinking някои друг има ли подобни усещания? Лек ден  Heart Eyes

да не ти се образуват стрии? newsm78 опъва ти кожата или те боли отвътре?може и да е от нарастването на матката то така придърпва от време на време,не знам все пак иди на лекар  Thinking дано не е сериозно  Praynig

# 211
Здравейте момичета Simple Smile ние най-после разбрахме пола на нашия бебок - МОМЧЕ Е, таткото е много щастлив  Mr. Green не че аз не съм, но толкова бях уверена, че ще е момиченце и сега още свиквам с мисълта  Grinning така че може да ми сложите синичко  Mr. Green
Май ще водят момчетата в този декември  Laughing
Лек ден на всички   bouquet

# 212
Здравейте момичета Simple Smile ние най-после разбрахме пола на нашия бебок - МОМЧЕ Е, таткото е много щастлив  Mr. Green не че аз не съм, но толкова бях уверена, че ще е момиченце и сега още свиквам с мисълта  Grinning така че може да ми сложите синичко  Mr. Green
Май ще водят момчетата в този декември  Laughing
Лек ден на всички   bouquet
Таня честито ти момче  Mr. Green

# 213
  • Варна
честито мъжленце  bouquet
аз не издържах и отидох на преглед при една гинеколожка, ама тя със някакъв стар апарат  Sad
каза че на пръв поглед на момче приличало но не била 100% сигурна, не се виждало добре  Confused а бебо е много срамежливо , беше седнало с гръб и не искаше да си покаже "нещото"  Embarassed каквото и да е то  Mr. Green
ще го видим в петък , нямам търпение   wait  jumpuu

# 214
  • Düsseldorf
Чухте ли вече за промените в Кодекса за социално осигуряване?   ylinfant
Хубави вести, най-сетне! Да сме живи и здрави, да се радваме и да си гледаме спокойно бебоците по-дълго!  smile3522
Ето повече инфо:
http://news.ibox.bg/news/id_465694402      smile3501

# 215
А дали ще ни включи и нас, които, дай Боже, вече ще сме в майчинство, но по стария кодекс!? newsm78

# 216
Sarra , ние няма да сме в отпуск по майчинство, а точно на 01.01.2007г. ще сме в болнични, поради бременност и раждане ( дай Боже), което е точно този срок, който се удължава на 315 дни (до сега беше 135 дни като 45 от тях преди раждане) - т.е. ще сме заварено положение
ще видим като го публикуват в държавен вестник  Hug

# 217
БРАВО най-после да направят нещо като хората PraynigИ добре,че ще ни хване и нас това положение,че се чудех каква срамотия ще е,че ще раждаме само месец преди това ShockedМомичета на вас какви изследвания са ви правили досега?На мен всеки месец ми вземат кръв,урина и намазка,но не ми казват резултати,а като ги питам винаги едно и също-добре си,ако има нещо ще ти кажем.Аз чак се притеснявам толкова ли съм добре,или нещо ме претупват.

# 218
  • София
Здравейте,мами Laughing имам едно питане,малко съм притеснена незнам дали е нормално от врема на време имам болки около пъпа ми newsm78 много озадъчаващо Thinking някои друг има ли подобни усещания? Лек ден  Heart Eyes
И аз съм имала-не жестоки болки,просто чувстваш че все едно отвътре ти въртят пъпа Sickмного неприятно.Нали не те боли силно?Днес ходих на шопинг за нови бременни дрешки,бельо,обаче такъв целулит съм развъдила на дупето ,че като си видях в нас дупето в един нов бял  панталон,където си взех днес и направо ми стана лошо #Cussing outДали няма да мога да си го мажа с антицелулитен гел? newsm78Имам един много готин на Лореал,преди да забременея много ми действаше,обаче като разбрах че съм бременна го спрях,нали не било хубаво заради кофеина newsm78Да ама представям си накрая какъв целулит ще имам,ужас Sickтрябва да измисля нещо с какво да го намаля,при вас как е положението?

# 219
  • Vaudreuil Canada
сега още свиквам с мисълта 
Бързо се свиква миличка - ще посиниме групата какво толкоз - то скоро ще сме посинени от вътре от ритничета Simple Smile
Гледам обаче че нашата датичка е 50:50 имаме си две момиченца и две момченца - нямаме си изненадки всичко е ясно Simple Smile 

# 220
  • Варна
а нали щяха да гласуват закон че трябва да си работила 1 месец (не 6) преди да родиш, за да получаваш майчински newsm78... или аз се бъркам...

и бтв: колко са майчинските ?
и има ли ефект от това, че работиш или и за безработните е същата сума? newsm78
къде трябва да се обадя в НОИ или Здравна каса ?
аз щото по принцип не работя, имам си доходи, ама кой бяга от 100 лв нали?  Money Wink

# 221
Sarra , ние няма да сме в отпуск по майчинство, а точно на 01.01.2007г. ще сме в болнични, поради бременност и раждане ( дай Боже), което е точно този срок, който се удължава на 315 дни (до сега беше 135 дни като 45 от тях преди раждане) - т.е. ще сме заварено положение
ще видим като го публикуват в държавен вестник  Hug

di, тези 45 дни на мен ми започват от ноември тази година. Колко всъщност ще получавам ноември и декември? И досегашните 135 дни от следващия месец след раждането ли се брояха или от началото на месеца, в който се пада началото на тези 45 дни преди раждане?
 #Crazy newsm78

Извън нашата тема, но за родилите майчета през тази година как ще се отнесе новия закон? Мен много ме интересува?

danielad, аз също като теб се мажех с антицелулитен преди да разбера, че съм бременна (е гати, ние с теб много общи неща май имаме?), но като разбрах и го спрях, където и да попитам - лекари, козметички, други бременни и майки, всички ми казваха да го спра. А и като се мажа против стрии то се обезсмисля да се мажа с антицелулитен, не остава място. По принцип и за двете би трябвало да се мажем сутрин и вечер, но аз вечер като се намажа с анти-стрии и ми е мазно до обяд на следващия ден!!! Освен това, в аптеката ми казаха, че по време на бременността бомбардировката от хормони ще пречи на антицелулитния да си върши добре работата. Въобще, няма как, трябва да се пренебрегне този проблем до след раждането. Не знам дали даже и да не е до след кърменето!... #2gunfire Но уви, няма как.

Ако все пак прибегнеш и рискуваш, аз открих един анти-портокалова кожа на Eucerin, което е лечебната козметика на NIVEA - мисля, че той ще е най-безвреден, пише, че е за чувствителна кожа. Но аз не бих рискувала през този период.

# 222
всъщност, момичета, намерих отговор на въпроса ми до di - ето, прочетете:

bTv Новините-Промени в Кодекса за социалното осигуряване/майчинство

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 10:35 от Sarra

# 223
  • Русе
Момичета и аз да питам по новия закон.Ако последните 6 месеца преди раждане,от които 3 съм била болнични и 3 се осигурявам на по-голяма заплата пр.400лв,дали ще ми дадат 90% от 400лв. 9 месеца.
И друго въпросче какво означава стерилна урина,когато трябва да си сложиш тампон на входа на влагалището ли?В болницата ми дадоха един памук мъчих се си го сложа ,но той пада като пишкам.

# 224
maiche - за стерилната урина - нищо не се слага !!! Просто се купува шишенце от аптеката за стерилна урина - 0,20 лв струва, като се напълва сутрин преди закуска, изплакваш се леко с водичка, първите няколко капки ги оставяш да изтекат в тоалетната и после пъхаш отдолу шишенцето.
Стелирното шишенце трябва да е много чисто, затова се купува специално от аптеката. Стерилна означава, че няма други микроорганизми, добавени отвън, освен тези в самата урина.

За първия ти въпрос не съм сигурна, но пусни въпроса си в основния форум тук, там има много юристки и компетентни майки.

Общи условия

Активация на акаунт