През ДЕКЕМВРИ мама все ще пее, свойто сладко бебе ще люлее!

• 22 093
  • 270
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Привет на всички Grinning
Искам да успокоя всички мами, които са притеснени, че бебоците не риткат...нашето ритна сериозно чак тази сутрин, а преди това само помръдваше Grinning Мислех, че няма да усетя разликата, но мн се усеща и е адски смешно, сякаш се опитва да ти каже нещо  bouquet
С кг-те и аз съм +6, от 56, на 62...ама здраве да е, после ще ги мислим Thinking

# 196
и аз започнах да усещам мойта бебка от 2 дена  Joy само 3 кг съм качила от 50 на 53кг станах   Heart Eyes

# 197
Привет пак и от мен!
аз бях преди 2 седмици при Димитрова във Фемина на фетална морфология,но не можахме да видим пола,защото бебчо беше седнал по турски със скръстени крака и не ще да ги мръдне-то не бяха мъки,да се превърти...няма и няма-на мен ще е-инат до дупка hahahaЗа малко го видя-за 2-3 секунди и вика "май момче".аз се разсмях при физиономията на таткото(защото той ужасно иска момиче)и то пак си прибра крачетата.И тя каза,че не е сигурна.
Аз за сърцето-не знам,ама Димитрова ми каза,че като ме гледа с доплер не и хареса нещо с кръвният ми поток и каза че ако не се оправи  може и да вдигна високо кръвно-та сигурно и аз ще трябва да ходя да ме гледат.Ама нали не съм от София,не мога да дам съвети при кого newsm78

# 198
здравеите мами.И аз сам една от вас.Чакам моето бебче на 12.12.2006 г. По досегашни данни ше е девойка.

Последна редакция: вт, 08 авг 2006, 20:31 от conka

# 199
  • София
13Ira

danielad, на мен също ми даде едно направление за такъв преглед за сърдечната дейност, ама 50 лв, пък без да е задължително...чудя се дали да ходя? За Тина Киркова става въпрос, там бил въпросният майстор лекар. Е гати, писна ми да ни пращат на не-задължителни уж, ама "хубави" изследвания, дето все не се покриват от здравната каса и ни цоцат от и без това ограничения майчински ресурс!
?

Аз също съм наддала около 6кг, може би, защото бях доста слаба, преди да забременея, включително на гърдички. Сега съм 59.4кг, а бях към около 54-55. Ако и ти си била толкова, въобще не се стряскай, вземи си кантарче да си се теглиш и си яж нормално, не се ограничавай.

Да 50 лв.струва изследването,видях на 121 кабинет,там пишеше.Е то вярно че не е задължително,но все пак няма лошо да се направи.От мен ако зависи,всеки ден ще ходя да го гледат  бебчо,така съм по-спокойна CrazyАз забременях 53.500,като 3.500кг. си ги натрупах зимата ,иначе попринцип съм си била 50 кг.Та затова сега се чувствам слон с тия 60 кг.Иначе си имам дигитален кантар и си се меря всяка сутрин като стана-станало ми е навик от много време насам,винаги съм следяла килограмите,ама сега ooooh!Иначе не се ограничавам,ям много плодове и зеленчуци,много сирене и кашкавал,месо почти не,хляб само бонус или пълнозърнест и то не всеки ден,но явно организма си трупа.Утре пак ще ходя за дрехи,нищо почти не ми става от това което съм си купувала  преди един месец:xarms:

# 200
  • Vaudreuil Canada
И аз бях така да се каже наритана днес - вече съвсем отчетливо си усетих няколко ритничета - може и главички да бяха знам ли ама простестираше нещо човечето - то и аз да съм и аз ще протестирам да ме свият в някакво шкембенце ... май и първите бременни панталони почват да ми отесняват - то се и очакваше де ама май пълнея по-бързо отколкото си мислех .. надявах се да купувам други панталони чак в края на следващия месец  Blush
До сега съм +5 ама доста съсредоточени на коремчето.
Започвам да мисля и име че май няма да е много лесен избора ... а то лошото е че аз не мога да го измисля.
Вие имате ли готови варианти?

# 201
danielad, същата съм като теб - и аз бях 49-50кг нормално, и аз се меря сутрин след първото пиш на дигитален кантар, и аз ям като теб, но само че гледам да хапвам веднъж поне по малко месце, телешко или риба, или пиле, непременно, заради растежа на бебето.

Една моя приятелка, която роди юли месец, беше -5кг до 5-я месец, заради повръщането, но от 6-я месец до края станала +22кг и сега не може да смъкне тези 10 отгоре. Но има време де, след 6-я месец от раждането се нормализират хормоните. А пък странно също, въпреки голямото обюстовяване, не й достига кърмата. Това е доста неприятно, предвид нарастващите разходи по бебето след раждане - дай пари за имунизации, дай пари за козметиката на бебето, дай пари за това, за онова и на всичкото отгоре и за специализирано мляко за без-кърма майки...Аз искам моето бебче да си го кърмя сама, дори и с цената на красивия ми бюст. Не знам дали това се контролира от храненето по време на бременност или е индивидуално!? newsm78

Вече наистина се пиртеснявам за pontes, никога не ни е зарязвала така - нямаше ли да драсне, че заминава на почивка, нали имаше проблем някакъв с бъбреците...дано да е заминала, а не нещо друго...!!!

# 202
  • София
Аз съм някъде +5кг, от 53 на 58.  Mr. Green

# 203
Здравейте,мами Laughing имам едно питане,малко съм притеснена незнам дали е нормално от врема на време имам болки около пъпа ми newsm78 много озадъчаващо Thinking някои друг има ли подобни усещания? Лек ден  Heart Eyes

# 204
Sarra и аз много се притеснявам за pontes, моля се всичко с нея и бебчето й да е ок Praynig
Jvd , непременно се обади на лекаря си - знам, че не трябва да се слагат обикновени лепенки
за статистиката - аз съм вече +5  Mr. Green
поздрави на всички  Hug

# 205
Боже, боже, да ви кажа каква глупост изтърси вчера мойта свекърва. Е на това му викам аз, че няма връзка с главния мозък.
И така:
Момиченцата, забележете, се правели с любов, момченцата - по задължение.
Явно тя сега чака да види какво ще излезе, за да знае аз по любов ли съм се оженила аджебъ, или по сметка.
Без коментар.
И преди да сте ме освиркали, да упомена, че аз горното мнение не го споделям.

# 206

Jvd , непременно се обади на лекаря си - знам, че не трябва да се слагат обикновени лепенки
di каква лепенка  #Crazy но то ме боли отвътре newsm78 като си пипам по ръба на пъпа  Thinking
Боже, боже, да ви кажа каква глупост изтърси вчера мойта свекърва. Е на това му викам аз, че няма връзка с главния мозък.
И така:
Момиченцата, забележете, се правели с любов, момченцата - по задължение.
Явно тя сега чака да види какво ще излезе, за да знае аз по любов ли съм се оженила аджебъ, или по сметка.
Без коментар.
И преди да сте ме освиркали, да упомена, че аз горното мнение не го споделям.

не и се вразвай Elitza съгласна съм с теб,тя нека си злобее.... #2gunfire

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 11:46 от Jvd

# 207
Jvd най-добре се свържи с док  Hug
elitza_elitza, твоята свекърва е голям майтап  Laughing
наслаждавайте се на бременността си, мамчета  Hug

# 208
Така е,мамчета. Наслаждавайте се - това е нашето време! Толкова сме различни понякога от родителите си, какво да говорим за други възрастни, пък били те и родителите на нашите любими. За да има мир и любов - свиркай си Елица. Животът е в теб -ти си кралица!Аз отивам за вторични изследвания на стерилна урина да видим дали се е махнала тая пущина бактерията. ЧАООО  Hug

# 209
detelini, дано се е махнала!

Elitza_elitza, е гати бабата, как може да каже такова нещо!...Вземи й се изсмей на акъла.
Може просто да й е беден речника и да не знае кво да каже...

Момичета, аз да ви кажа, много добре се чувствам. Колегите ми в сградата всички ми се кефят, поздравяват ме и ми пожелават щастлива бременност! И аз по-спокойно го давам, не се юркам много по работа, яваш, яваш, то сега и без това е бавен сезон..., важното е бебо, не друго.

И да ви кажа и за  раждането - не знам дотогава какъв акъл ще ми хрумне, но засега изобщо не го мисля и си се кефя на коремчето. pregnant newsm68 smile3521

Общи условия

Активация на акаунт