През ДЕКЕМВРИ мама все ще пее, свойто сладко бебе ще люлее!

• 22 094
  • 270
  •   1
Отговори
# 180
Категорично съм за мъжете гинеколози! Жените, поне с мен,са били груби и при преглед и като отношение. Явно на такива съм попадала. Моя доктор е много внимателен, проблема си е в мен и е чисто психологически - просто ако има как да ме преглеждат без да ме пипат  Confused.

# 181
maiche дано не ти се случва повече!!!
Доктора при който ходя сега е Юлиян Георгиев,но като ме преглежда беше много внимателен,явно ти си попадала само на някакви грубияни досега.В Тутракан не съм ходила,след няколко дни безуспешни опити да се свържа се отказах....благодаря ти много за информацията,която ми даде и че се отзова толкова бързо Wink Иначе се поуспокоих сега когато съм при д-р Георгиев вече,просто при предишната лекарка нищо не ми беше ясно и бях като в някаква мъгла,абсолютно информационно затъмнение, за всичко което ме интересуваше трябваше да търся информация или тук във форума или да го научавам чрез хората около мен.

# 182
  • Пловдив
А моето бебе рита non-stop. Вече се чудя, дали изобщо спи. Направо, яко да ми е дупето, ако се роди някое сомнамбулче.... Twisted Evil Twisted Evil Пък и вече си имам едно.
Напоследък съм станала доста сънлива и тъкмо като реша да подремна, 4-годишният ми син връхлита върху мен с лавина от въпроси и ме събужда. А като си помисля, че аз съм била толкова кротко дете...

# 183
  • Пловдив
Я! Кога станахме 73 ? СУПЕР! Само че не мога да разбера защо пак броят на бебетата с пишлета е по-голям от този на момиченцата???

# 184
  • София

я кажете има ли някоя мама дето да кара кола?  newsm78 4е аз си карам все още, поне не ми е много близко работата, но незнам до кога така #Crazy
лек ден на всички     bouquet ей и вече разхлади  Hug
И аз си карам,ама мойта кола е автоматик,кара се супер лесно,не се напрягаш със скорости и съединители,само газ и спирачка Blushвози меко и не друса ,освен като минавам пред дупките,а аз винаги ги улучвам EmbarassedА относно -колана,аз си го слагам ,само че го намествам да не ме притиска,защото миналата година такава катастрофа преживяхме,че направо луд късмет извадихме PraynigА знам,че възглавниците са много опасни за бременни,а мойта е с шест Confusedда не дава господ,де Confusedиначе като се возя ,пак слагам колана,но си дърпам седалката максимално назад,по-далече от предната  възглавницата.Така,че няма лошо да караш,ако не те натоварва колата,само внимавай,че е пълно с идиоти CloseМен днес ,нещо ме наболва от ляво,но не знам всъщност,може да са ритници Crazyот няколко дни яко лудее бебчо Joyутре сутринта съм при лекарката да го видя какви ги върши и да дам кръв и урина.Shrew свирни като идваш към София Laughing

# 185
Здравейте и от мен  Mr. Green Да се включа в общата бройка към Декемврийските щастливи бъдещи мами  Grinning Аз съм Ани, 25 г. - София с термин 27.12. Все още не знам дали ще бъде Той или Тя, но се надявам скоро да мога да споделя с вас   bouquet Иначе все още нямам усещания в коремчето или поне са силно неопределени и се чувствам в прекрасна форма. Освен растящото коремче нищо друго не ми се променя, освен че съм станала страшно поспалива  Joy Относно шофирането в момента избягвам не за друго,  а за да не се покачва адреналина, но ако се чувстваш ок мисля, че няма проблем. Колана определено не е задължителен, така че ... карайте си мами леко и безаварийно Wink До скоро!

# 186
Между другото това, което ми се иска да ви попитам е къде ходите на прегледи - при избрани от вас лекари или на общо основание на женски консултации  Rolling Eyes Сигурно е още рано за този въпрос, а може би не, но дали сте мислили по въпроса кой лекар ще присъства на раждането и къде смятате да се случи то? Някакви препоръки по темата? Благодаря предварително Simple Smile

# 187
  • София
13Ira здравей и добре дошла  bouquetАз лично ходя на частно при мойта лекарка,която не работи със здравната каса,успоредно с това ходя и на платена ж.к. в Св. София,пак при същата лекарка,живот и здраве,тя ще ме изражда,работи в родилното в Св. София.Според мен е хубаво да те следи само един и един да те изражда,аз понеже имах проблеми в началото и успоредно с мойта лекарка ходех и при още две-много добри,та и трите общо взето различни  начини на работа имаха и само ме объркаха ooooh!Та затова сега само при мойта си ходя и при нея ще раждам Laughingа иначе има бял списък на лекарите,можеш да погледнеш и там,ако нямаш познат лекар.Мойта лекарка е приятелка на една приятелка на майка ми,знам че е свястна жената,затова я избрах

# 188
Благодаря ти danielad за бързия отговор Simple Smile В момента съм се записала в Шейново за ЖК и моя позната, която роди скоро там ми препоръчва нейната лекарка, но според нея преди 7-ми месец нямало смисъл да я търси, защото до тогава са регулярни прегледи и не се налага, освен в случай, че има усложнения, а аз се чувствам много добре  Grinning /пу-пу/.. не знам какво да мисля, така че ти благодаря за споделения опит Simple Smile

# 189
VELLA, и ние снощи с мъжа решихме, че нашето ще да е сомнанбулче - така ли се пише? Embarassed
Май му е рано за чак такава активност - не се спира въобще. И се разхожда из корема - ту буца в едната страна на корема, ту в другата! И мнооого ритничета. Почна чак да ми става писва по едно време. Ама му намерих лесното, като лежа по гръб така прави, като се обърна на една страна и спира. Явно не му харесва да лежа по гръб и роптае детето...Иначе като рита коремната стена, ми подскача корема - вижда се ясно.
На мен вече взе да ми личи - днес двама познати ме питаха на улицата дали ще ставам мама. Wink
За 1 седмица ми порасна бременно коремче. Simple Smile

# 190
здравейте, мамчета Simple Smile Simple Smile
мноооого съм щастлива - ходих пак при доц. Балев и той ми каза, че ще си имаме момааааааа Simple Smile така че shrew, моля те да ми смениш цвета Hug на предния преглед при него, ми каза, че ще е момче, но че не е сигурно, а сега вече е сигурен  Grinning
таткото е малко разочарован, за разлика от него, аз съм на седмото небе Laughing Laughing
оххх забравих да кажа,
maiche, радвам се, че вече си ок, но все пак внимавай Simple Smile
virginity, много съжалявам за кучето ти Sad
добре дошли на новите майчета  Hug дано да продължаваме да се увеличаваме
 Hug 

# 191
сомнамбул  newsm10.
Аз също се бях закахърила за раждането, че съм една претенциозна.... Joy. сега клоня към това да си остана тука, родилното ни е обновено от една година, много го хвалят. А това, което най ме накара да се спра тук е че най-после за започнали да пускат бащите  Grinning. Лекаря ще го викам в краен случай. Смятам да се уговоря с добър акушерски екип. Лека нощ, мили мамки!

# 192
  • София
Спите ли още? newsm09Аз сега се връщам от лекарката,направо с този раннен час се разбих,откога не съм ставала толкова ранно.Едвам се закарах до там,толкова ми се спинкаше,снощи гледах филми до никое време.Бебчо си е ок,пак ми каза -момче,явно това е положението,така че Shrew можеш в синьо да ме оцветиш BlushДаде ми и час за иследване на сърце-при някакъв доцент за края на месеца,вие ще правите ли?Каза,че според нея няма нищо нередно но за всеки случай.А и ми се скара че съм качила 6 кг до сега Crossing Armsуж наблягам на плодовете и зеленчуците,а си качвам яко и не знам къде ще му излезе края ooooh!

# 193
13Ira, не е рано да мислиш за лекаря по раждането, но ако отсега го планираш, ще трябва да планираш допълнителния разход за това и да се уговориш с него/нея. Аз вече имам 2-3 имена на лекарки в Тина Киркова в София, но като попитах моята докторка, която ми е на женската консултация, Дияна Костова, тя вика: Рано ти е още за това, но по принцип може и при мен, ако искаш, но нека дойде 7-8 месец, да се знае дали трябва секцио или не. Аз не съм за секциото, имам 2 операции - от рефлукс на пикочните пътища и от апандисит, те все са ниско, та не ми се ще още една рана там, но каквото трябва, ще направя. Иначе, за женска консултация, задължително ти трябва веднъж месечно да те преглежда лекар. Изследва се кръв, урина, ехограф и общо състояние на майката - как наддава, как й расте тумбачето (матката), оплаквания. А по някое време към 7-8 месец се прави и микробиологично изследване (вагинално).

danielad, на мен също ми даде едно направление за такъв преглед за сърдечната дейност, ама 50 лв, пък без да е задължително...чудя се дали да ходя? За Тина Киркова става въпрос, там бил въпросният майстор лекар. Е гати, писна ми да ни пращат на не-задължителни уж, ама "хубави" изследвания, дето все не се покриват от здравната каса и ни цоцат от и без това ограничения майчински ресурс!
?

Аз също съм наддала около 6кг, може би, защото бях доста слаба, преди да забременея, включително на гърдички. Сега съм 59.4кг, а бях към около 54-55. Ако и ти си била толкова, въобще не се стряскай, вземи си кантарче да си се теглиш и си яж нормално, не се ограничавай.

# 194
Привет на новодошлите мами!
Ние с мъжа ми и един куп приятели бяхме на моренце в Лозенец за една седмица и добре си починахме там.Времето бе супер!
За шофирането няма проблем-аз си карах до морето и обратно,дори на връщане се наложи да изляза малко вдясно от пътя заради откаченото насрещно изпреварване на 2-ма пишман-шофьори.Добре,че запазих самообладание,та не се притесних Simple SmileБебето ме подритваше доста по пътя- ще стане и то един драйвър,нали от сега кара с мен Heart Eyes
Преди почивката лекарката за втори път каза,че е голяма вероятността да е момченце,така че може да ме оцветите в синичко.Ще чакаме да му порасне малко пишлето,та да се види по-добре нататък,защото в Пловдив не правят фетална морфология изглежда.
Много целувки на всички вас и дръжте фронта,преполовихме вече бременността,аз дори влязох вече в  6-ти месец Hug

Общи условия

Активация на акаунт