През ДЕКЕМВРИ мама все ще пее, свойто сладко бебе ще люлее!

• 22 095
  • 270
  •   1
Отговори
# 150
Привет, мацки!
Абе къде я видяхте тази хладинка днес? При нас е непоносимо горещо и много задушно. Едвам издържам. Големи горещини, голямо чудо! Нямам търпение вечер да се прибера и да пусна климатика. Наистина много зле ми понасят тези жеги. Ако сега не пукна, няма кога да е!

# 151
Здравейте мамчета!!!!  bouquet Hug
Отдавна не съм влизала,напоследък все съм някъде на път и гледам,че темичката доста е напреднала от последния път,когато писах.
Привет на новите мами!
detelini благодаря ти,наистина нямам думи с които да  опиша колко съм доволна от този Доктор..пиша с главна буква,защото е наистина такъв и го заслужава,всичко,което бях чувала за него се оказа истина.Много добър и човечен и добър специалист,убедих се сама.Той и сестрата,която работи в кабинета му са  много усмихнати и отзивчиви.Когато отидох ми обясниха всичко с подробности,имаше неща,които изобщо не ми беше споменала предната гинеколожка,като например,че в 18 г.с. се правело преглед за шийката на матката,а аз бях вече в 20 г.с.Лекарствата,които пиех още от началото на бременността,защото ми биха изписани от болницата,където лежах за задържане отдавна е трябвало да ги спра,преди повече от месец,дуфастона дори бил противопоказен...но уважаемата ми бивша гинеколожка не беше счела за нужно да ми каже и това..и още много,много неща... #Cussing out Слава Богу видеозона показа,че с бебчето всичко е наред,даже било малко по-големичко  Heart Eyes Да не ви отегчавам повече с подробности,просто исках да ви споделя колко съм доволна и щастлива!!!
До скоро,надявам се тези дни да имам повече време да ви посещавам и чета   bouquet

# 152
  • Емаесесаесесапипиа
Кlemy, честито момченце! Голяма късметлийка си, да знаеш!
V.Kuleva, благодаря ти още веднъж за подробните обяснения, ще се възползвам непременно в най-скоро време!
Di, много съжалявам за грипа, да се оправяш и да не се шашкаш много. В краен случай има даже група антибиотици, които са позволени през бременността, стига само да го консултираш с генекологаи си, но дано не се стигне до там
Lia, с теб сме и бъди силна! Дано бързо се оправи!
Моя доктор, макар че си го харесвам и ми следеше предишната бременност без проблеми, има малка склонност да не "усложнява нещата" ако не е необходимо. Това за преглед за шийката за първи път го чувам, той дори влагалищен секрет не ми е вземал за изследване, кръвни изследвания правим на четири месеца веднъж. Поне всеки път гледа на ехограф доста подробно как се държи плода.
Иначе с първото бебе ходих на консултации в Св. София и там беше такъв военен режим, такива изследвания на всеки месец, после всяка седмица, проби от какъв ли не характер. Резултат все същия Simple Smile, абе Господ да пази!

# 153
  • Русе
 EASpirit ,кой е доктора при когото си ходила?Ходили в Тутракан?
Не съм ви писала момичета,защото малко ме домързява.Върнах се от почивка преди една седмица.Много хубаво беше,само че завърши в болница.По пътя за Русе получих много силни болки долу вдясно.Не можех да се мръдна   от болка.Пих но-шпа ,но и хапчето не помогна.Отидох в болницата,прегледаха ме и казаха скъсяване на шийката и трябва серклаж.Аз нали от първи път не се съгласявам и отидох в частната клиника.Там ме приеха,биха ми папаверин.Пак ме прегледаха вагинално,този път ми казаха скъсяване 20% и не е необходимо серклаж.Контракции нямах и след половин час болките пак се усилиха.Вече се съмняваха за апендикс и викнаха хирург.Направиха ми кръвни изследвания и ми биха спазмалгон.Левкоцитите бяха малко повишени,но след това ми казаха,че било нормално за бременна.От спазмалгона болката премина и два дена бях на система глюкоза.При изписването ми казаха,че може да е било спазъм на дебелото черво.Докторът искаше пак да ме прегледа вагинално,но аз отказах.Той ми отговори,че неговите колеги не преглеждат правилно.Прегледът за скъсяване на шийката трябва да се прави на легло с един пръст намазан с гел,при който бременната не трябва да усеща нищо.Това ме успокои,защото предишните прегледи бяха много груби.
 Това от мен.Чао и лека!

# 154
  • Варна
Здравейте момичета и от мен! Темичката Ви е страхотна и много ще се радвам да се присъединя към Вас.
Казвам се Ива и съм от Варна. На 29 г. съм и около 08,12,2006 г. очаквам второто си детенце. Вече си имам едно момченце на 8 г. и сега лекарите ме зарадваха че второто ще е момиче. Но каквото и да е все ще му се радваме  в къщи.
Поздрави и целувки от мен. Heart Eyes Heart Eyes

# 155
  • София
Maiche добре че всичко е ок,след толкова премеждия ooooh!А относно прегледа на шийката на матката,мойта лекарка ми я гледа на ултразвук само и каза че няма смисъл да ме бърка напразно,измери ми и на мен разкритието и беше супер минимално,каза че всичко е ок.Много е гадно това да те бъркат по време на бременност,все се стягаш и си мислиш ,че ще ти направят нещо EmbarassedIveto_p добре дошла  bouquetShrew пристигна ли?

# 156
Добре дошла Ивето! Maiche, добре че ти е преминало и дано не се случва повече. Аз също не мога да понеса мисълта за вагинален преглед сега Sick.   А къде ли са Понтес и маминката с близнаците?

# 157
  • Düsseldorf
А пък аз все още не усещам отчетливо бебка, ако изобщо я усещаммм... Sad   33uu

# 158
Alex_shu не се безпокой - ще го усетиш. В една от книжките прочетох че някои мами го усещали към 23 седмица, а една моя позната беше с второто си бебе, което уж се усеща по-рано, а при нея чак в петия помръдна осезаемо. Тя се притесни и ходи на ехограф. В момента бебчето и е на няколко месеца и познай какво? - то е просто много мързеливичко, кротушчица златна.  1stroller Не се тревожи!

# 159
Здравейте и от мен, Майче дано всичко е наред и се пази повече и почивай. Мен вече ме прегледаха гинекологично и слава богу всичко ми е наред, дори и посявка ми взеха. Моят доктор е много внимателен и нищо не усетих.

# 160
Пристигнах, всичко е ок...не съм спала над 40 часа, отивам да спа....една седмица няма да се вдигна от леглото. Simple Smile Хайде като имам време ще пиша.

# 161
  • Vaudreuil Canada
Хей shrew не ни балалайкай - още утре ще си на крак и ще вилнееш - дълбоко се съмнявам че ще ти остане време за нас - ама то така си и трябва - нали си на почивка де Simple Smile
Приятно изкарване - отспи си и след това живот здравей Simple Smile
Момичета аз да питам като имате контракции до къде точно ви се стяга корема - в смисъл стяга ли се и при стомаха или само долната част?

# 162
Привет!
Аз пак от работа - вкъщи все още сме без Интернет, този път заради вирус.
Значи и Klemy чака момченце! Честито, ще се спукаш от тичане май... Е гати, мойто пък хич не щеше да се покаже. Следващият ехограф ми е чак на 10 септември.

Нещо ме наболява долу ниско вдясно Rolling Eyes - някой да знае какво е? Като чета на maiche какво й се е случило и ми настръхва козината!? Shocked Но моето е само от време на време и се търпи.

Maiche, дръж ни в течение как си.

detelini, честит аватар, това моделът за роклята ти ли е? Само недей в бяло, ако не си булка! Много е тъпо да си в бяло, когато булката трябва да е в бяло, та да изпъква, иначе смущаваш и нея и останалите. Поне при мен беше така, на моята сватба (имаше една тъпа гостенка в бяло).

За какви гинекологични прегледи говорите, на мен не са ми поискали нищо още!? Много мразя. Но моята лекарка поне е готина, та не се притеснявам от нея.

iveto_p, добре дошла, леко бременеене и остани с нас с твойто бебче!

shrew, добре дошла и приятно изкарване! Да влизаш от време на време, че съвсем ще оклюма форума - и pontes и тя изчезна...Лено вече я няма тук  Sad Дано всичко е наред с pontes  и бебчето й.  Rolling Eyes

Между другото, да ви споделя, вчера се видях с една приятелка, която е в 7 месец и тя ми показа как бебчето й хълца! Щях да падна!  Laughing Наистина, не е шаване, а равномерно и отчетливо хълцане! Много смешно, направо ме скъса... Joy

# 163
Привет Laughing Sarra незнам за твойта приятелка,но мойто сладурче от време на време не знам какво точно преви рита или нещо подобно,но като ме подхване с неговите си движения Crazy и такъв гъдел ви казвам #Crazy и не се сдържам почвам да се смея спонтанно  Joy  hahaha и нали съм на работа колегите първия път ме изгледаха странно, но вече ми свикнаха  Rolling Eyes то всеки ден се повтаря Heart Eyes но аз си му се радвам на бебока  baby_neutral нямам тарпение в четвъртък да го видя какво е акробатче на прегледа и най вече да се покаже какво е 4е да почваме с имената да мислим пък и бабата е нетарпелива да почва с пазаруването за бонбона Laughing
я кажете има ли някоя мама дето да кара кола?  newsm78 4е аз си карам все още, поне не ми е много близко работата, но незнам до кога така #Crazy
лек ден на всички     bouquet ей и вече разхлади  Hug

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 10:26 от Jvd

# 164
Абе и аз карам кола. Не виждам засега проблем, обаче много ме дразни колана. Въобще нещо като ми стяга или натиска корема и той се втвърдява, без да ме боли обаче.
Но и на колана му намерих цаката.  Тази част на колана, която нормално минава през корема я слагам отзад, т.е. на нея сядам, а  другата, която минава напречно си стои както си трябва. Не знам дали се разбра това описание.
Защо, има ли проблем с карането на кола? Че мъжо много ще се отчая ако и вечер, като се прибираме отнякъде той трябва да кара. Сега използва това, че аз така или иначе не пия, поне да карам.

Общи условия

Активация на акаунт