НОЕМВРИйчето игри обича и първи думички изрича!

• 13 861
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
ами че супата представлява сварени зеленчуци - пасирани повече или по-малко. По желание се добавя малко мазнина накрая - масло или зехтин. И в това нещо трошиш сухари. Може и серене, ако вече даваш. А застройка - аз не бих дала, а в кухнята правят.

Багаж се събира, да, и то не толкова дрешки и играчки, колкото странични неща - количката е голяма, сгъваемото легло заема място, в него постилам одеяло - и ето го багажът. Иначе дрешки, аксесоари и памперси за 2-3 дни побирам в стандартна чанта за ръчен багаж.
Ни еутре ще се вдигнем към русенско за два дни, та ми е актуално. /Доминика - няма да приближим дори Русе  Sad/

# 31
тити благодаря. звичи като приготвяне на пюре, но сигурно е просто по-рядко  newsm78
Аз с този багаж луднах. Добре, че поне сгъваемо легло няма да мъкна. Как храниш Деян при пътуване?

# 32
тити, много жалко  Confused Щяхме да се зарадваме на лятна среща с вас!

вивита, тя тити добре е обяснила - сваряваш зеленчуци с повечко вода и готово  Wink Примерно картофки, морковки, ориз, тиквичка - такива работи се слагат. Като за пюре, ама има повечко вода и не е толкова пасирано. За гъстотата - преценяваш си на око.

А за багажа - ние като ходихме с Ади през май месец на море, и събрахме нещата в една голяма пътна чанта. Взехме само количката, ама тя тогава изобщо не пълзеше.

# 33
Доминика благодаря. ще пробвам да видя дали моя хубавец одобрява моите гозби .
Една чанта направо не знам как ще му побере такъмите, играчки, дрехи, лигавници, чаршафи, оделаце, хавлийка, козметика , храна ... и още и още  #Crazy

# 34
здравейте и от нас! няколко дни без компютър и луднах. не е живот това.
за срещата да кажа и аз. голямо впечатление ми направи как си общуват бебоците вече помежду си. дърпат си играчките, едно друго, а преди едва се гледаха от количките. много са порастнали, наистина. а ваньо ни събра очите- за миг не спря, за миг.  Crazy кейти пък най си хареса...тохчева  Laughing само я закачаше и дърпаше. ния е една сладка глезанка, все се гушкаше в мама. а пък гошко се държа спокойно и самоуверено, като истински джентълмен. и биричката, и скаричката в парка бяха на място в съботния ден. а жегата я нямаше въобще.
ние днес ходихме до мола на стамболийски. напазарувах куп неща от фокс бейби магазина. исайкова май казваше за там. 50% намаление. блузки за по 7 лв., панталонки по 13лв, роклички. и много добро качество и най-вече нещо по-различно и като кройки, и като цветове. весело.
купих и едно кръстче на кейти за кръщенето. не знам дали има някакви канони при освещаването на кръстчета, но аз понеже не обичам злато, й взех от oxette много изящно сребърно кръстче със ситни бели камъчета. просто бижу.
утре заминаваме на самоков. това кръщене много работа ми отвори. гости, съгласуване на графици, подаръци, дрехи. в голямо чудене съм какво да облека. имам един ленен костюм, обаче не си харесах обувки за него днес. имам и друг костюм, малко по-фриволен. към него имам всичко, та може би той ще да е.
хайде, че много изписах.
п.с. всички ли са сърдити, та е такова мъртвило в темата. аз си мислех, че докато ме няма, сума ти страници ще изпишете... Rolling Eyes

# 35
Как храниш Деян при пътуване?

за пътуване обикновено купувам готови пюрета. Току-що обаче ме ядоса кварталната продавачка на пюрета. Нямала да ми развали 50 лв и съответно не мога да напазарувам - а никога не ходя да развалям пари. Така че събрах стотинки и купих само едно - ябълки с извара на Овко.
Та - ще нося няколко сухара, няколко бисквити, АМ, вода, две пакетчета чай от шипка  Mr. Green, две купешки пюрета и едно замразено от фризера, което ще се размразява по пътя  Laughing
Туй то. Събира се в найлонова торбичка или между дрешките в чантата. Ама ние вече сме свикнали, багажът на малкия е най-лесен Simple Smile

# 36
Тези с парите са кошмар. Вие май наистина сте свикнали. На мен ми се вижда мисията невъзможна. Накрая ще помъкна какво ли не , което няма да ми трябва Sad ще се оправя някак си. Сега отивам да взема Саши  Simple Smile

# 37
Здравейте,

След няколко дни на вилата и ние сме тук.
След като миналата седмица казах как още кърмя Яна, сега кърмата ми намалява, а и вече май е време да се отказваме. Лекарката каза да купим HIPP-HA-2, защото прехода трябвало да се направи много внимателно за да няма после спазми и т.н. Купихме го и ефектът беше хвърляне на шишето на другия край. Яна въобще не го иска и е направо чудо. После пробвахме с FRISO-PEP същата работа. Снощи взехем MILUMIL HA-2. Първоначално въобще не го искаше, после като заспиваше докато я кърмех и дадох и тя не се усети и го изпи. Довечера пак ще пробвам, пък ще видим.
Вие имахте ли такива трудности с адаптираното?
Сега по колко пъти давате адаптирано мляко?
На кухня няма да се записваме, Яна яде пюретата на SEMPER. Страхотни са.

Много хубави снимки от срещата. Ние постоянно сме навън и на път и много не стоим в София, а много ми се иска да дойдем следващия път.

# 38
Здравейте и от мен.
Сега ще карам подред, докато още си спомням какво исках да кажа Embarassed
Ружа,за стоенето права- и моята Елица иска да е права, но уви крачетата й още са кашкавалени!Но като гледах твоята бонбонка на снимките виждам много общо между тях (и двете са доста пухкави Laughing) и предполагам това обяснява нещата.Нормално и логично е по-слабичките бебчета да са по-пъргави!Но и нашите скоро ще започнат да щъкат самички и тогава отърване няма!
Вивита,за разнообразяване на супите можеш да слагаш варен ориз, тогава не нужно да слагаш сухар.Елица много ги харесва така, също и със сирене.
Тити,не се спряхте вие на едно място LaughingЧестно казано направо ви завиждам, но както и да е-аз ще си кисна в София и това е!Лек път и да си идвате скоро, че ще ни липсваш!
Кети,знам че си питала за АМ, но си позволявам да ти кажа малко от нашия опит с кърменето.Ако желаеш да продължиш да я кърмиш, просто за няколко дни трябва да й даваш да суче и през деня, независимо, че имате заместени хранения.След като на мен ми намаля кърмата, почнах през деня да я приспивам с кърмене и отново да я кърмя през нощта и така кърмата отново започна да й стига!каквото и да решиш, успех  Simple Smile

# 39
такааа
днес бяхме само 3 часа у дома. детето се смахна от обиколки, което, надявам се, значи, че тази нощ ще спи. защото предната не щя.
юка - и аз пазарувах детски парцалки, но от витошка - на name it. . гащеризончета са х 15-20 лв, блузки - х 7-10, якета - 25-30. ама суперски попадения имам. в премама почти всичко е обрано, но все пак 1-2 сукманчета си заслужават, а за младежите имаше сладурски сини якенца. но май малки ще бъдат за нашия габарит деца.
и да те похваля, че изглеждаш много добре. не те знам преди бременността как си била, но сега си просто връхта (както казваше едно познато детенце). поздравления  Simple Smile
почивката ни в мармарис започва да ни поизнервя. агенцията, която си бяхме харесали, предоставя 3 самолетни билета, а ние имаме нужда от още един. утре ще кажат дали някой се е отказал. ако не е - то ще платим за същото нещо повече пари и ще пътуваме  с друга агенция и в друг ден. като не ни върви на път - не ни върви. отврат.
добрата новина е, че май съм позарината от поръчки, което означава евентуални предстоящи добри приходи. но и бая бач.
сердика - къде в района ни мога да мина на педикюр. в новия салон читави ли са. май ти (или мечето) бяхте казали, че сте наминали оттам.
утре сме на поредно дело за името на детето. вероятно съдията пак ще си направи гаргара с нас и ще отложи делото, но ние ще сме там.
петра не е много стабилна в изправено положение. но май ние се движим с най-индивидуалните темпове на света, ако може така да се каже. зъби няма, да пълзи не иска, въпреки че може; в проходилка се дразни, а още не може да върви. мисля, че следващите 2 -3 месеца докато проходи (а може и 6 да са) ще е отвратителна. но си е наше и си го обичаме Simple Smile
беба не се е включвала мнооого отдавна.

# 40
ДУ.
Нощта мина сравнително спокойно.
Но сега докато си играеше си удари главата в ръба на стената в детската. Имаше доста рев, но освен малко зачервено, което вече изчезна нямаше друго ударено. Била е на колене и тя си танцува така. Не е преценила колко да се залюлее - мести си тялото на пред на зад и си е ударила главата. Докато свикнат с пространството май ще има такива неща.

# 41
Добро и от нас!
Ние пък изкарахме неспокойна нощ - жега, комари, пеперуда(изпитвам ужас) и неспокойно бебе.  След като седмица ни беше син венеца, седмица имаше затишие и сега от събота се опитва да пробие съседния на синьото зъб Crazy. Малкото човече се измъчи Cry.
Днес пък се очертава горещ ден, трябва обача да стигнем до лекарката за да си вземем направлението за пробата на Манту.

Приятен дан на всички!  bouquet

# 42
А пък на Ади зъбките станаха 3  Laughing

# 43
Ехе, Доминика честито. Ама много бързо избиват тези зъбки при вас. Дано да не я мъчат.  Grinning

# 44
Добро утро!
Честито на новоозъбилите се, леко никнене на останалите!
Майче, в Енви в момента нямат педикюристка, аз ходя доста на далече и в интерес на истината не мога да препоръчам мястото с чиста съвест. Не съм доволна. Мечето ходи чак в Горна баня. Ако се сетя нещо, ще ти кажа.

Общи условия

Активация на акаунт