Отговори
# 195
Привет Simple Smile,
Нека всеки остане с мнението си, патоса си и твърдението за смисъла на постовете на другите. Ако моите фермани нямат смисъл, апелирам да не се четат, а да се пропускат. Simple Smile
Когато човек е наранен много трудно следва сърцето си, защото то "не работи". Тогава човек следва или разума или емоцията. Спирам до тук с това.
Мюжгян беше заблудена в началото, а после имаше хиляди възможности да вземе един куп решения и то свободно. Спирам и с това.
Тук на земята не е валиден само гражданския брак, а има и религиозен, който също важи, но няма да изпадам в подробности.
Бракът между Зюлейха и Демир не е обикновен брак, че да се изискват обичайните неща за един брак по любов. Зюлейха не каза "да" на Демир, а каза "да" на плана на Хюнкяр и това е ясно на всички в семейство Яман. Оттук Зюлейха няма задължения да обича този човек, нито да му помага и тя не е обещавала любов и подкрепа нито преди брака, нито след брака. Демир много добре знаеше, че тя не го обича, тя не го е лъгала за любовта.
На мен ми е много странно, че се защитават правата на онеправданите и лъгани жени, а не се защитават тези на малтретираните психически жени. Не знам, дали се поставя сериозно въпроса, защо Зюлейха не подаде документи за развод, при всичко, дадено ни до тук в сериала. От страх. И защо децата да са на Демир? Той сам ли ги зачена, сам ли ги износи 9 месеца, той ли ги роди? Какви са тези старовремски съждения - децата са на мъжа. А, жената "кучета я яли" ли?... пък после изведнъж се издигат лозунги за защита на лъганите жени и техните права. А, за правата на майките нищичко, ли? Simple Smile И да, отнемането на бебе от майка му е жестоко, както и да го погледнеш. А, Демир е виновен, че прие дете, за което знаеше, че има жив и здрав баща, който няма информация за рожбата си. Много удобно се "опря" само на желанието на майката, която дава детето, ами както го дава тогава и след като нейната дума е решаваща, защо да не може после да си го вземе, а? Веднъж така, а после иначе...все в угода Демирова. Смешно става вече, нистина.
Мюжгян получи възможно най-добрата емоционална подкрепа. Всеки ходеше около нея на пръсти. Йълмаз не смееше да си вземе детето на ръце, защото тя не даваше и го хокаше. Изслуша всичките й оплаквания, само дето пепел не си посипа на главата, че не е успял да усети, че жена му ще ражда месец и половина по-рано и взел, че отишъл на среща със Зюлейха, да я чуе какво има да казва, а после й помогнал, а не я оставил да ражда на полето ценната принцеса на Демир. А може би Йълмаз трябваше да остави Зюлейха да се превива сама на къра с всички последствия за нея и за бебето. И тогава Яман можеше да не вземат принцесата на ръце, а да стане нещо лошо.
Много мъже на мястото на Йълмаз щяха да игнорират Мюжгян и да си вземат сина в ръце, да го носят и разнасят. Йълмаз положи големи усилия в този тежък и за него момент. Емоционална подкрепя Мюжгян щеше да има в пъти повече, ако беше склонила да се върне у Фекели. Там беше Назира, другата жена, Фекели. Но, Мюжгян реши, че вместо да си почива, да се лекува и възстановява; вместо да си гледа спокойно бебето, трябва да се показва и доказва на Зюлейха, като се върне в малкия конак и започне да гледа по прозорците и да следи кой, къде ходи и с кого говори. Явно за нея не възстановяването и не детето й имат приоритет, а да "нищи" Зюлейха.
За влюбената жена Мюжгян беше пределно ясно, още преди да й се оформи коремът, че Йълмаз е с нея заради детето и ще е до нея, за да бъде баща...това го изговориха двамата. Така че, тя трябваше да е подготвена за тази самота и емоционална връзка между Йълмаз и Зюлейха. Мюжгян взе това решение, а можеше да вземе и друго. Всеки сам решава за себе си и тя има своята роля и вина за всичко, което й се случва в емоционален план.
Аз лично, не приемам за тотална жертва човек, който е свободен да взема различни решения и свободен, за да ги изпълнява. Мюжгян не е под заплаха, тормоз или в страх за нечий живот или здраве, за да бъде смятана за неспособна да мисли и да действа. Не мисля, че Мюжгян до момента е нямала възможност или начин да промени състоянието си и реакциите си. Тя е свободна и да подаде молба за развод и да си тръгне по всяко време.
Цитат
Това е своеобразен мазохизъм, в този механизъм просто ставаш зависим, на първо място от собствените си страсти.
+ 1 точно, кратко и ясно. Но, Мюжгян е предразположена към това поведение още след детската си травма. За съжаление, тогава на това не се е обръщало внимание по редица причини. Хората не са били наясно, дори близките на тези с травма. И да, Мюжгян не е луда, но трябва да се лекува.

Спирам до тук по въпроса, защото вече се повтаряме.
Уважавам всички мнения и ми е приятно и интересно да чета. Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 23:17 от dana78

# 196
Йълмаз защо не поиска развод. Нали страда, първо търпеше, после търпението му свършвало. Той обича друга жена, взема си куфарчето, връща се при баща си, подава молба за развод и слага край на мъките си.
Мюжган няма нужда от лечение, а от любов и това Йълмаз го разбра още при първите им срещи. Затова писах, че сега трябва да се разведе и спокойно да се среща със Зюлейха вместо да се крие зад нещастната си жена. Защото вместо отмъщение, Демир получи сигурност от брака на съседа Йълмаз. А като се разведе, и с лъжите ще приключи. Мюжган чу, че се обади Зюлейха, пак ли ще я обвини, че си въобразява. Изгубил е доверието ѝ, така ли ще го върне. И за Зюлейха ще е по - лесно да се среща с него.
Кой разчисти преспите до къщата в която се срещнаха Laughing и въобще как Зюлейха оправда излизането си пред Демир, не ни показаха.

От Мурат, снима ги Уур. Има и текст от Мурат, нещо смешно, защото в отговор Уур се смее, но не го разбрах - "@ugurnesofficial Oğlum fotoğrafın önünde flu görünen odunu yaktı zaten."

# 197
Лучия Simple Smile Йълмаз не иска развод от Мюжгян, защото иска да е баща на сина си. Той и за това не избяга със Зюлейха - заради детето. Йълмаз няма нужда от камуфлаж и да се крие зад когото и да било. След като разбра истината и че бракът на Зюлейха е насилствено сключен, Йълмаз се срещна уговорено със Зюлейха, когато той си живееше при Фекели и Мюжгян и хабер си нямаше. Ако и двамата целяха тайни любовни срещи, то нямаше и никой да научи за тях.
Ако не е с Мюжгян заради детето, ако се разведе, то Йълмаз няма и да има нужда да се среща тайно със Зюлейха, нито тя ще седи с Демир - а направо ще избягат двамата и до там. Те и така щяха да направят, но както знаем Йълмаз го спря новината за бременността на Мюжгян. Ако Демир не беше "традиционалист" и егоист и беше дал развод на Зюлейха, то и до бягство нямаше да се стигне, ама - на...Демир е решил, че щом той обича, нищо друго няма значение. Голяма любов! Видяхме какво става, когато единият не дава развод - пример: Саббахатин и Шермин. Пълно нещастие.
И аз казвам стига е търпял Йълмаз...и той и Мюжгян, съответно, защото я разбирам и нея до голяма степен. Да се разделят и да се борят в съда за детето. А, нали децата са на мъжете, по традиция. Демир така заплашва Зюлейха - че ще й вземе децата...тя права над тях явно няма. Така че, подобно е, предполагам и за Мюжгян. Така че, надявам се Йълмаз да се реши...но после се опасявам, че пак ще бъде хулен, как оставил бедната женичка на пътя; ако си вземе детето - ще бъде критикуван, как е отнел детето от Мюжгян.... ако избяга със Зюлейха ще бъде обвиняван, че отнемал децата Демирови. Няма да има угодия, каквото и да прави Йълмаз...това на мен ми е пределно ясно Simple SmileStuck Out Tongue Winking EyeJoy

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 00:17 от dana78

# 198
И без разрешение прескачам някои постове.
Повторенията ми идват в повече.
И ми е досадно, че съм участвала в изясняването на толкова много въпроси, а сега, когато сериалът вече почти свършва, отново възникват такива неща, за които човек се чуди как е възможно да бъдат поставяни отново.

Зюлейха и Йълмаз нямат религиозен брак. За него трябват свидетели.

Написаното за брака на Зюлейха с Демир не е вярно. Споразумението между Хюнкяр и Зюлейха стана известно на Демир в края на първи сезон. Това споразумение става зад гърба на Демир. Демир води разговорите и върви към брака със Зюлейха сам. Съвсем наскоро бях събрала тези начални моменти в тяхната последователност. Там всичко се вижда много добре: намеренията на Зюлейха, какво и говори Демир и кога тя мълчи. Демир знае, че тя не го обича. Но той я обича. Говори и много пъти за любовта си и и каза, че ще я чака. Но тя не му каза, че сърцето и е заключено.  Ето това е най-важният момент от играта, която Зюлейха играе, а Демир приема за сериозен брак. Едно е, когато не си обещавал любов, а друго е, когато отсреща ти говорят за своята любов и надеждата, че ти някога също можеш да дадеш своята, но ти премълчаваш, че „технически“ по твое желание това няма да бъде никога възможно.
Зюлейха е напълно наясно с риска, който Демир поема с този брак. И знае какво го чака, ако се разведат и се разбере чие е детето. Демир не се жени за нея, защото не може да има деца. Той се жени, защото я вижда в безизходица и защото я обича. Във всички тези обстоятелства е заложено това, че този брак не може да се развали. Да, при развод тя си мисли, че ще си вземе детето и ще си тръгне, а той – кучета го яли. И той какво може да направи, плаши я, защото друго не може. Демир никога няма да убие нито нея, нито децата. Сцената, която ни повтарят от съня на Зюлейха, за себе си съм сигурна, че ще видим обратна на финала, друг ще стреля. Но на мен не ми е жал за нея. Защото Зюлейха си играе с живота на Демир. Тя влиза в този брак, без изобщо да го забелязва, тя мисли само за Йълмаз. Никога не ми е било жал за нея. Не може да използваш друг човек по този начин и когато вече не ти е нужен, да го захвърлиш. Затова всичко, което и се случва, аз не го определям като насилие над нея. Тя е дала съгласието си и за брака, и за детето. Зюлейха не е разочарована от Демир в хода на брака. Сега да рискува, да опита и да подаде една молба за развод. Тя е смела жена. На мен пък ми е абсолютно нереално тя да си мисли, че Демир ще ги убие.
Само че това, което гледаме в последните епизоди, все повече показва, че Зюлейха балансира между Йълмаз и Демир, за да чака Йълмаз на финала. И може би си мисли, че когато е победител, там там ще му предаде и сина.  Това е нейното участие в отмъщението на Йълмаз. И ще видим какво още ще ни покажат за истинските  намерения на Зюлейха при влизането на Йълмаз в затвора. Нейното мислене в оня момент още не е напълно ясно.
Но кой както е разбрал началото, така ще продължи и до края с разбирането на това, което гледаме.

Децата са и на Зюлейха. Но аз не виждам възможност Зюлейха да си вземе децата от Демир. По закон той е техен баща. Друго доказателство няма.  

Имаме различна представа какво е емоционална подкрепа. Тя не зависи от местоживеенето, а от отношенията между хората.

--------------------

"Имало едно време в Чукурова", 55 еп., рус. суб.

https://vk.com/cukurova_mavi?w=wall-135783830_62147

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 00:38 от vanja@

# 199
Да съм писала някъде, че Йълмаз има религиозен брак със Зюлейха?
Цитат
Бракът пред Бог е в божествените пространства. Едно от тях е сърцето. Тук на земята е валиден само гражданският брак.
Писах само, в отговор на това и по принцип. Валиден е и религиозният брак. Не съм твърдяла, че Зюлейха и Йълмаз имат такъв.
Не съм писала и за брака на Зюлейха и Демир от гледната точка на Демир, а от тази на Зюлейха и на кого и защо тя каза "да" и какви емоции тя влага в този брак. Отделно, Демир може да й е говорил за любов, а тя да е мълчала, но тя ясно му каза, че не го обича и че няма и да го заобича. Нямаше и признание за любов от нея преди брака, така че Демир няма как и да очаква това от нея. Тя не го е лъгала за това, не го е заблуждавала, че сега да се прави на любяща съпруга, която се интересува от дейностите на мъжа си и да го подкрепя изцяло.
Всеки брак може да се развали. Демир не е извънреден човешки екземпляр, който да се ползва с различни права от всички други хора. Всеки рискува нещо с едно или друго действие, Демир не е единствен, нито изключение. Нито го съжалявам, нито му се възхищавам. Ако честта му е по-важна от щастието на жената, която твърди че обича - то това не е любов, а егоизъм. И защо Зюлейха да не е разочарована от брака с Демир - кой я лъга, че Йълмаз е умрял в пожара? Демир. Още тогава тя разбра, че се възползват от нея. Не искам вече нито да се връщам назад, нито да изпадам в подробности.
Зюлейха предложи да подаде молба за развод, но и Хюнкяр и Демир реагираха бурно. Защо, защото честта им е по-важна. Демир каза на Зюлейха, че не иска тя да изпитва търпението му, иначе ще изпита омразата и гневът му. Думи на любящ съпруг. Ами аз такива хора нито мога да възприема, а още по-малко да оправдая или да им се възхищавам
Кой ще вземе децата, решава съдът. И може и Зюлейха да ги вземе, защото са малки. Както спомена Бехидже на Мюжгян...може и да има такава възможност, след като лелята има това предвид. Нищо не се знае. Така че, не формалностите по развода плашат Зюлейха, а действията на Демир. Ясно е, че Демир няма да убие нито нея, нито децата - ще убие Йълмаз. И е правил опити за това и то много. Точно за това и тя се страхува.
То пък едно използване на Демир...с какво "прокопса" Зюлейха в този брак - с истерии и опити за самоубийство..., нито Йълмаз спаси, нито я оставиха на спокойствие да гледа детето си. Но, Демир се сдоби с наследник за рода и възможност да се възстанови и да може да стане сам баща. Ясно се вижда този брак на кого е помогнал и кого ощетил.
Това, че някой е участвал в изясняване на въпроси, не значи, че мнението е меродавно и че най-правилно се разбира сериала и идеята му. Нека не се подценяваме, все пак...нито капацитета за анализ, нито средната интелигентност да разбираш и интерпретираш, какво гледаш. Тук няма верен отговор, а въпрос на гледна точка. Именно това е интересното в този тип забавления. Никога не съм писала, че емоционалната подкрепа зависи от местоживеенето. Явно не съм била разбрана правилно, а може би дори и "прочетена" коректно.
Лека нощ от мен Simple Smile
Благодаря за превода! Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 00:56 от dana78

# 200
Е каква емоционална подкрепа може да получи от мъжа си жена, като го види да води бившата си в родилното Laughing. За всичко друго става, не и за подкрепа.
Когато Гафур откара Зелиш в болницата, отвън започна да вика, докараха носилка и така я внесоха вътре. Зюлейха обаче влезе на собствен ход, подпряна на Йълмаз, за да ги види Мюжган и да се подкрепи емоционално - решение на сценаристите.
Зюлейха защо си тръгна от ехографа преди да е минала на преглед. Защото се разстрои само от идването на Йълмаз при Мюжган.

Ваня, благодаря за преведения епизод!

# 201
Здравейте! Animal Bee

Хареса ми 55 еп. За Йълмаз основното остава отмъщението; да се преместят в конака на Фекели той разбира като все едно е изгубил от Демир; беше студен към Мюжгян, която каза хубави думи за детето, за него като баща, а той вместо да я прегърне и предложи да отиде на психолог.

Демир беше спокоен след посещението на Мюжгян във фирмата, но след историята с шала нервничеше и изглежда ще има промяна при него. Той е в някакъв подем, има самочувствие, видяхме историята с помпите, чийто принцип беше взел наготово от врага, на фона на бурните води чухме закани, че това е само началото. Хюнкяр е направила свои крачки напред в сравнение с началото на сериала, когато отричаше всичко ново, вече го вижда като факт в Чукурова и ще подкрепя Демир. Сега е важно и Демир да се хване здраво и трайно в промяната, виждаме го често при Лейля. Вероятно тя го стимулира за действие, а може би и за размисъл за живота въобще – сцените след ресторанта.

Най-интересните събития отвеждат към прокуратурата и следствието. Двете дела свързват по интересен начин героите. Хатип се опитва да вкара в затвора вместо себе си друг човек, но Йълмаз му разкри играта. Йълмаз обаче подозира Демир зад този опит, но дали иска да обвини Демир за извършител, това не стана ясно. Мъжът обаче каза на Хатип за предложението на Йълмаз. Хатип трябва да неутрализира Йълмаз, защото иначе има опасност да бъде разкрит. Това може да стане, ако Гафур, който много говори, издаде чутото за убийството на Ерджо. Хюнкяр каза на Сание, че е голяма грешка, че са му разказали за Гюлтен. Ако Гафур се изпусне пред Хатип, Хатип веднага ще го докладва в прокуратурата. Едновременно обаче е обвинен за убийството на Ерджо и Демир. И ще стане интересно, ако наистина сигналът дойде от Гафур.

След като стане известна срещата на Зюлейха и Йълмаз ще има развдижване.
Първо, какво чу Зюлейха от Демир:
досега тайната е пазена заради Гюлтен, след като ще се жени, няма пречка да се говори за случилото се;
ако го притисне прокурорката, ще каже истината;
хитрата Бехидже да се осъзнае;
за Демир няма да има вреда;
ще каже истината, ще пострада Йълмаз;
омръзнали са му всички,
защо трябва той да мисли за това, стига толкова.
За мен най-важният аспект на тази среща не е в това, че Зюлейха се среща с Йълмаз, колкото я виждам като предателство към Демир. Това предателство е различно от любовни, за децата и подобни предателства но, разбира се, то включва и тях, но най-важно е предателството на доверието. Двамата, между които Зюлейха като мост прехвърля еднопосочно и тайно информация, са противници в това дело: Демир е вече заподозрян, а срещу Йълмаз предстои да бъде повдигнато дело. Ако Зюлейха може да разкаже това, което чу, пред Йълмаз, това е разкриване на вътрешното мислене на Демир и го поставя в много неизгодна позиция спрямо Йълмаз и възможностите му да се защити.

Още не знаем каква е последователността, но  срещата за общо действие вероятно е веднага на следващия ден след обвинението към Демир и срещата между Зюлейха и Йълмаз. Чухме как вижда развоя Демир. Йълмаз, от своя страна, отива на срещата след историята с помпите, с мисълта, че Демир е вкарал в затвора човека, признал за убийството на Дженго и е чул разказа на Зюлейха. Освен като информация, намесата на Зюлейха има и друга страна. Тя дава самочувствие на Йълмаз с това, че жената на врага е на негова страна, това е и някаква заявка за общо бъдеще. Нарочно не я наричам негова любима, защото тя е винаги такава, но сега е активно на негова страна и като следствие – против Демир, а това е различното и новото. Зюлейха сякаш казва на Йълмаз: аз съм с теб и то в момент, когато трябва да се избира между двамата. Срещата за общо действие е неравностойна, защото Демир и Хюнкяр не знаят това, което знаят другите двама. Ръкостискането е фалшиво. А общото решение е обмислено, без Яман да знаят възможните следващи ходове на Йълмаз като следствие от получената информация. Ще видим какви изявления ще направят Яман, вкл. и това на Зюлейха. Демир ще разбере случилото се като предателството, когато получи записа от Мюжгян. Дали от него ще чуе какво казва Зюлейха на Йълмаз и дали ще има време да реагира, как ще се стекат и останалите обстоятелства с  намесата на Хатип и Гафур? А и каква ли е идеята на „общото“ споразумение, постигнато с нарушено равновесие между участниците? Как ще реагира Демир към Зюлейха?

След като бях написала горното, прочетох едно мнение, че може да са се споразумели Зюлейха да поеме убийството на Ерджо като самозащита. Това е на базата, че засега има само подозрения към Демир. Има някаква логика в това, но ми е малко трудно да приема, че Демир би се съгласил на такова нещо. Това удовлетворява и двете страни. Зюлейха ще бъде оправдана или ще има малка или условна присъда. Освен това, така тя може да върне на Йълмаз това, което той в Истанбул направи за нея. Но тук въпросът е, че на срещата за съгласуване на действията Демир ще мисли, че Зюлейха прави това заради него. След като получи записа и разбере за срещата между Зюлейха и Йълмаз Демир ще разбере, че жестът не е бил за него, а фактически за Йълмаз. Защото решението вероятно е взето от страната на Йълмаз и Фекели, след като Йълмаз се е върнал от срещата със Зюлейха и са го предложили на общата среща. И Демир ще се почувства измамен. На пръв поглед Зюлейха спасява него, но срещата между двамата ще покаже, че замисълът, първата мисъл е била за Йълмаз. Другото е, че най-вероятно Гафур ще се разприказва и Хатип е много заинтересован да издаде Йълмаз, с което може би ще се повдигне ново обвинение.

На същото място преди време не постигнаха споразумение и беше обявена войната.
Днес споразумение има, но в него има и скрит план; сега Зюлейха с един крак е на страната на Йълмаз;
войната е в разгара си.

# 202
Привет и от мен Simple Smile
По последната серия и фрагмана: При условие, че има предишно спразумение между семейство Яман и Фекелиеви по отношение на убийството на Ерджо, предполагам, че сега, след онова анонимно писмо и обвиненията към Демир, самите Яман ще инициират срещата за обсъждане на ситуацията, защото има развитие по въпроса. Демир изказа мнението пред майка си, че ако прокурорката го притисне, той ще каже за Йълмаз, защото Гюлтен вече ще се омъжва. Т.е. един вид Четин ще защити "опетнената" й чест, приемайки я. И така обществото няма да "я сочи с пръст", тя няма да бъде низвергната. Демир има това на ум и дали щеше да го сподели на срещата, не се знае и за сега не можем да кажем, но не е изключено, той да има намерение да иде на срещата именно с това свое тайно намерение, без да го афишира. Тогава той би имал преимущество над Фекелиеви. Именно тук сега, евентуално, това положение променя Зюлейха със срещата си с Йълмаз и изказването на намеренията на Демир, които той иначе можеше и да не сподели пред Фекелиеви. Сега, Йълмаз ще знае, че Демир е склонен да говори много по-лесно, защото ситуацията с Гюлтен е променена. За самия Демир опасност няма - ясно е. Защото има много свидетели на случилото се и много хора, които знаят от разказ, кой е убил Ерджо. Йълмаз също не би прехвърлил вината си на друг, пък било то и Демир. Потърпевшият тук, единствено може да е Йълмаз. Така че, за мен, лично няма как Зюлейха да е извършила предателство, защото опасност за Демир - няма. В момента, когато и ако той бъде застрашен - самият той ще разкаже за Йълмаз и ще отхвърли обвиненията от себе си.
Напълно е възможно Гафур да проговори - или притиснат, или изнуден или подкупен или пиян. Хатип ага или ще докладва лично на прокурорката, но се съмнявам, защото той се усети, че нещо много й се набива в очи, или и той ще напише анонимка, а може да каже това чрез подставени лица. Оттук ще имаме две свидетелства - за Демир и Йълмаз.
Мисля, че пресконференцията е по повод на тези клюки, които бродят за Ерджо, пуснати от Шермин. Анонимката ще даде повод на Яман да искат да изчистят името си. Защото са нападнати от страхливец, който дори не смее да застане с лицето и името си. Какво ще кажат, тепърва ще видим. Не си мисля, че на пресконференцията Зюлейха би поела някаква вина, това се прави в полицията. Там просто ще обяснят нещата, така че да контраатакуват становището в анонимката.
Но, защо арестуват Зюлейха после (предполагам като хронология)? И аз не мисля, че Демир ще позволи на Зюлейха да поеме вината пред прокурорката, при условие, че никой от тях няма нищо общо със случая. По-скоро Гюлтен трябва да се намеси, след като нещата се разчуят и самите Яман излизат с изявление. Предполагам, че арестуването ще е момент след пресконференцията. Дали ще я извикат на разпит за доуточняване на думите й от изявлението? И друго - ако тя някак си се признае за виновна (дано не стане така), лично за мен, Демир ще е пределно наясно, за кого го прави тя. Първо - Йълмаз е убиецът на Ерджо, а не Демир и той не е заплашен, защото каквото и да стане при разказ на случката, Демир веднага ще бъде оправдан. Реално заплахата тегне над Йълмаз. Второ - Йълмаз спаси Зюлейха в Истанбул, тя вече е наясно, че не е успяла да го спаси с брака си с Демир (Йълмаз дори оцеля въпреки опитите им за убийства), тя вече е наясно, че Хюнкяр я е разигравала, така че сега може да реши да "върне" жеста на Йълмаз. Но, ако стане така, може би ще е нейно решение. Може и да е общо, но ще ми е странно това и не го вярвам.
Интересно, Хатип на какво се надява, ако вкара в затвора Йълмаз. Там той по-лесно дори може да разузнае. Онзи може да се е похвалил на някого, дори и да го убият. Йълмаз има пари и може да даде повече на онзи надзирател и така да разбере, че Хатип е идвал и говорил с наемника. Отделно, може друг надзирател да знае, че Хатип е идвал. Изпращайки Йълмаз в затвора, Хатип ще го прати на място, където лесно може да чуе и разбере повече неща. Но, да видим, какво ще стане.
Отвратиха ме онези жени от клуба. Много от тях се пишат приятелки на Хюнкяр, а така говорят зад гърба й. Ще ми се председателката някак си да разбере, че именно от там е тръгнала мълвата за Ерджо, че са обсъждали това на среща с Бехидже. Може и Фекели да се досети за анонимката, макар че мъжете са слепи за женските интриги и често не виждат "зад маската".
Аз, в някои моменти си мисля, дали изобщо ще има нещо на лентата. Защото, лично за мен, дори и това да си остане в двете семейства като информация, то с браковете вече ще е свършено в една или друга степен. При Яман - Зюлейха ще бъде наказана и това още повече ще я отдалечи от Демир, според мен, а Йълмаз и Мюжгян няма как вече да се гледат в очите. Дали е възможно, Мюжгян да изпрати празна лента или там да са само думите на Фекели?
Каквото и да стане, ако Мюжгян е решила да изпрати лентата на Демир, то тя няма да знае, че има и друга ситуация между семействата - тази на Ерджо. Така, прескачайки съпруга си за обяснение, както на записите от лентата, така и по случая с Ерджо, Мюжгян ще го изложи на голяма опасност. Неслучайно, бяха и думите на Йълмаз, че ако той беше в това положение първо би говорил с нея. Но, Мюжгян не го чу и мисля, че това ще коства и на нея много.
Ще видим как ще се развият нещата. Много ще ми е интересно Гюлтен как ще реагира. Дали ще бъде "облъчена" от Гафур и Сание да си мълчи? Какво ще каже Четин в един момент и дали няма Сание да направи откритие, преглеждайки чеиза й? Но, това ще бъде за по-нататък. Защо ли си мисля, че случаят с Ерджо ще го разтеглят...има "хляб" в него за интриги.
Лека нощ от мен! Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 01:03 от dana78

# 203
Привет!

Винаги съм харесвала турската dizi музика. Айтекин Аташ отново показа таланта си. Тази песен истински ме трогва. Споделям я с Вас, че отдавна не са я пускали в сериала. А тази сцена е убийствена. Heart Eyes

Аз с нетърпение чакам да пуснат още един фрагман. А с по- голямо нетърпение чакам и епизода. Четвъртък се превърна в любимия ми ден. Наистина отдавна не ме е "завладявал" сериал така, както този. Heart

Между другото днес случайно видях Хилял А. в "Черна роза". Леле, колко различна е билаааааааа. Open Mouth

Пожелавам ви хубав остатък от деня!

# 204
Привет!
Ира, благодаря за песента! Благодаря и за всичко споделено.
Още като се появи фрагмана, рускините написаха версията, че Зюлейха ще признае за убийството на Ерджо. Как Демир, който знае кой уби Ерджо, ще се съгласи Зюлейха да стане спасителка на Йълмаз. Как ще изглежда това в очите на Йълмаз. Освен Зюлейха да се предаде без да уведоми никого, но и това звучи невероятно.
Не съм изненадана, че Зюлейха изтича веднага при Йълмаз /със същите дрехи е и когато му звънна/, защото тя никога не се е възприемала като част от семейство, лъже, че с Йълмаз всичко е приключило, въпреки думите ѝ към Демир, че до края на живота си ще обича Йълмаз. Ако Зюлейха предаде дума по дума подслушания разговор, а не спести както обикновено важни неща, Йълмаз ще научи кой разпространява слуха за Демир - Бехидже. Но дали ще сподели с Фекели. Почти съм сигурна, че сценаристите пак ще пощадят интригантката и кой ще му отвори очите - Хюнкар разбира се. Как точно - не зная, но наблизо трябва да има лекар.
Цяла година Шермин не се сети, че Яман са убийци, какво я удари по главата, че се сети и то точно пред Бехидже. Признавам - сценаристите са силни в заплитането на интриги и много слаби в разплитането. Ще видим и с Дженговия убиец какво криминале ще сътворят. Дотук банално, Хатип цял ден препуска с колата, не си изхвърли сам пистолета, а го даде на глупавия си слуга. Шермин обаче не знае, че "убиецът" е хванат, да видим как ще я изненадат. Жюлиде няма да търси никакви свидетели, нито ще разпита Нихал. Актрисата Ебру Айтемур напусна сериала, а в еп. 23 на "Доктор Чудо" ще я видим като гост в ролята на Фунда.

Какво обяснение може да търси Мюжган от Йълмаз след като той в очите я излъга, че се обадил Четин и уж тръгна към фабриката. Естествено, че ще го проследи и ще снима след като опитват да я изкарат луда.
Гаффур може да оплете конците, ако чуе, че подозират Демир за убийството. Голям преструван е, само с Юзюм е истински, само тогава му вярвам. И когато излезе, подпря се отвън и остави Четин и Гюлтен прегърнати. За няколко секунди като че ли се срамуваше от себе си.
Пак в сцената с Юзюм видях за кратко Зюлейха от първи сезон.

# 205
Здравейте Simple Smile,
Да, да видим какви ще ги "накъдрят" още СЦ и после как ще "развържат" цялата работа.
Това, че Йълмаз излъга в очите Мюжгян с кого ще се среща, не значи че няма обяснение и тя би го получила, ако после го пита. Но, предполагам, че ще действа иначе и после най-вероятно ще съжалява. Наистина е много важно, това, което чу Зюлейха - за Бехидже. Дали ще съобрази, за да го каже на Йълмаз? И дали Йълмаз ще му отдаде значение, защото предполагам, че ще е притеснен от това, която го чака, все пак. Аз също си мисля, че интригантката ще бъде пощадена, поради шока и на двамата: на Зюлейха, че чува за убийство, в което е замесен пряко Йълмаз като убиец и на Йълмаз - че има опасност да влезе в затвора отново.
За Шермин, наистина, аз честно казано си мислех, че може да спомене Вели...нали бяха любовници и тя като нищо може да си е помислила, че Хюнкяр има известна роля за убийството му...не че ще е много, много далече от истината, но все пак. Как й хрумна за Ерджо, не знам. Лошото е, че после продължи да говори за това. Можеше да се ограничи с това, само като оправдание пред Бехидже, а после да си мълчи по въпроса, защото това ако стигне до Хюнкяр, то тежко й...Шермин се отърва и от ситуацията със снимката. А ми се щеше да си плати. Дали това го забравиха СЦ или ще го включат после някак си?
Гафур наистина е искрен само с Юзюм...за Гюлтен не му вярвам. Така зле се отнасяше с нея и все я обижда, вика й нещо като: "съъррр" (което не знам, какво означава...трябва да питам), че изобщо не мисля, че обича сестра си, дори и малко. Може пак да сгафи като с опита за убийство на Йълмаз...уж да направел добро на Демир, та и сега може да е така. Уж да спаси Демир бей, за да се мазни и подмазва - ще забърка по-голяма каша.
Хубава вечер! Simple Smile

# 206
Докато Хюнкар измисли каква сметка да представи на Шермин за снимката, тя взе, че спаси Аднан Joy

# 207
Хюнкяр ще намери начин. Предстои да видим, какво е миналото на Бехидже, а и няма ли кой да каже на Хюнкяр, че Шермин и Бехидже са се сдружили доста, та Хюнкяр да има представа, че действат заедно.
Само нещо, което забравих да изкоментирам: историята с помпите. Демир действа по различен начин от Йълмаз. Йълмаз се възползва от самите грешки на Демир, докато Демир конкретно атакува чрез подставени лица.
Историята с търга: Работила съм по тръжни процедури и се знае, че пристигат конкретни допълнителни запитвания, по които трябва да се доставят документи. Тези допълнителни запитвания идват в срок.
1. Демир очакваше това писмо да дойде във фирмата и си е негова вина, че се сети, че не го е получил чак след цяла седмица, когато вече беше късно да подготви необходимите документи.
2. Когато се очаква важно писмо, пропускът на което може да провали спечелването на търга, секретарката трябва да е на мястото си и да чака това писмо.
Това са грешки на служителите на Демир и на самия Демир, от които грешки се възползва Йълмаз. Отделно от това е и фактът, че по принцип търговете на държавни институции са отворени и могат да участват всички заинтересовани/таргет групи и т.н., като някои от тях биват уведомявани чрез кметства, общински обявления и т.н. Това, че Демир използва връзките си в Министерство на образованието, за да бъде единствен участник от Чукурова... по онова време не е било незаконно, но все пак се е смятало за проява на лоша практика (реакцията на Фекели), която се свързва с остарелия модел на мислене и реагиране по стопанските въпроси.
Йълмаз участва съвсем законно в търга, той не е попречил на Демир нито да си набави документите (ако Демир се беше сетил, че не е получил писмото), нито да участва в търга. Демир дори не отиде на самия търг, а прати представител. На такива прояви не се гледа с добро око...означава непълна заинтересованост и ангажираност.
Историята с помпите: Демир атакува чрез подставени лица, но иначе напълно законно. Загуби съответната сума, която се плаща за неустойка към всяка заявка, ако тя бъде отказана.
Но, разликата е, че помпите се амортизират много по-трудно от зърнените храни, макар и да са съхранявани добре. Има си определен срок, иначе зърното мухлясва или завъжда насекоми. Мисля, че Фекелиеви ще пласират помпите на други общини и области. Е, те ще се възползват от съвременното напояване, а Чукуровци и съседните области ще си кретат по старо му и ще напояват със стари помпи и ръчно.
Модерността и новите идеи се раждат първо в главата и сърцето и човек работи за тях и в тяхно име.

# 208
Здравейте! Animal Bee

Ира, различна е Хилял в „Черна роза“.  Бях е гледала вече много дълго в „Имало едно време...“, когато започнах да гледам „Черна роза“ и много трудно я възприемах като същия човек. Но свикнах. Много добре играе и там и ролята и е хубава. 

Снимки към 56 еп.:

още:
https://vk.com/birzamanlarcukur?w=wall-82230597_157818

# 209
Добро утро!

Благодаря ви за споделеното! 🌺

Много ми харесва. Хубава жена. 😍

Момичета,
А дали е възможно да арестуват Зюлейха заради прелюбодеяние? 😀
Мюжгян е толкова наранена, че не се знае какво може да направи с този запис...

Сладури!

Хубав да ви е денят!

Общи условия

Активация на акаунт